Διαγόρας ο Μήλιος

Τα είδωλα κάνουν τα καλύτερα καυσόξυλα

Προειδοποιητικό αυτοκόλλητο στην Αγία Γραφή, τώρα και στα Ελληνικά!

Posted by Διαγόρας ο Μήλιος στο 2007/10/15

Ιδού πως θα ήθελα να δω να κυκλοφορεί η βίβλος σύντομα:

Προειδοποιητικό αυτοκόλλητο στην Αγία Γραφή, τώρα και στα Ελληνικά!

Η αντιγραφή είναι ελεύθερη

Το κείμενο στο προειδοποιητικό αυτοκόλλητο:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι ένα έργο φαντασίας. ΜHN το λαμβάνετε κυριολεκτικά.

ΣΗΜΑΝΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: Περιέχει στίχους που περιγράφουν η παρακινούν σε αυτοκτονία, αιμομιξία, κτηνοβασία, σαδομαζοχισμό, βίαιη σεξουαλική δραστηριότητα, φόνο, κατανάλωση αλκοόλ, ομοφυλοφιλία, ηδονοβλεψία, μνησικακία, υπονόμευση των αρχών, ανομία, παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και θηριωδίες.

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΘΕΣΗΣ: Έκθεση στο περιεχόμενο για παρατεταμένες χρονικές περιόδους ή κατά τα διαπλαστικά έτη των παιδιών μπορεί να προκαλέσει αυταπάτες, ψευδαισθήσεις, μειωμένη διανοητική αντίληψη, δυσχέρεια στον αντικειμενικό στοχασμό, και σε ακραίες περιπτώσεις μισαλλοδοξία, φανατισμό, και παθολογικές διαταραχές που μπορούν να οδηγήσουν σε βίαια συμπεριφορά, ανθρωποκτονία, και γενοκτονία.

Η αντιγραφή, η διακίνηση, και η δημόσια προβολή αυτής της εικόνας είναι απολύτως ελεύθερη, ακόμα και χωρίς παραπομπή στον δημιουργό της —αν και κάθε παραπομπή είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Με άλλα λόγια, διαδώστε το μήνυμα! στείλτε την εικόνα στους φίλους σας, αναρτήστε την σε ιστολόγια, ιστοσελίδες και αγορές! (ή όπως λέμε και στα Ελληνικά, «φόρουμ», ή μήπως «φόρουμς», ή ίσως «φόρα», οι γνώμες διίστανται.)

Bible with Warning

Η ιδέα γι’αυτό το έργο δεν είναι πρωτότυπη, ομολογώ πως δεν έκανα τίποτε άλλο παρά μία μεταφορά στα ελληνικά ενός έργου που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο και αποτελεί δημιουργία κάποιου ανώνυμου καλλιτέχνη. Μία αναζήτηση στο Google Images για «Bible Warning» ανασύρει πολλά αντίτυπα, σε διάφορες αναλύσεις, η μεγαλύτερη εκ των οποίων φαίνεται να είναι 700 × 836, και για ευκολία την παραθέτω εδώ: bible_warning_en.jpg. Άν κανείς βρει την εικόνα αυτή σε μεγαλύτερη ανάλυση, θα με ενδιέφερε να το μάθω. Επίσης, αν κανείς γνωρίζει κάτι για την ιστορία αυτής της εικόνας, όπως ποιός την έφτιαξε, που πρωτοεμφανίστηκε, κλπ, τον παρακαλώ να αφήσει σχόλιο.

Οι γνώσεις μου σχετικά με τη βίβλο αρκούν για να επιβεβαιώσω την ύπαρξη πολλών από αυτά που αναφέρονται στη «Σήμανση Περιεχομένου», αλλά όχι όλων, οπότε αναγκαστικά δείχνω εμπιστοσύνη στον πρωτουργό πως όλα αυτά για τα οποία κάνει λόγο πράγματι αναφέρονται στις σελίδες της βίβλου. Επίσης, ακόμα και εκείνα που γνωρίζω πως αναφέρονται, δεν μπορώ να υποδείξω τις σχετικές παράγραφους της βίβλου, αν λοιπόν υπάρχει κάποιος με καλή γνώση της βίβλου που έχει το χρόνο και την όρεξη να βρει την κάθε μία από τις αναγκαίες αναφορές, θα του ήμουν ευγνώμων, και νομίζω πως κάτι τέτοιο θα τύγχανε εκτίμησης από όλη την ελληνόφωνη αθεϊστική κοινότητα.

Επίσης, να ζητήσω συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους για την αναφορά που υπάρχει στο αυτοκόλλητο σχετικά με την ομοφυλοφιλία: Δεν θεωρώ πως οι αναφορές στον σεξουαλικό προσανατολισμό τους συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πράγματα που χρήζουν σήμανσης περιεχομένου, όμως οι ευσεβείς χριστιανοί που έχουν τη βίβλο σε υπόληψη, και τους οποίους το παρόν έργο φιλοδοξεί να κάνει να φρίξουν, θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως κάτι το εξωφρενικό, στο οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελαν να εκτεθούν τα παιδιά τους, κι έτσι μετέφερα τη σχετική αναφορά από το πρωτότυπο καθαρά και μόνο για τη συγκλονιστική της αξία (όπως λέμε και στα Ελληνικά, το «σοκ βάλιου» της.)

(Μιά και το’φερε η συζήτηση, να προσθέσω πως δεν έχω τίποτα εναντίον της αυτοκτονίας, της υπονόμευσης διεφθαρμένων αρχών, της χρήσης ακίνδυνων ναρκωτικών, και του σαδομαζοχισμού εφόσον αυτός λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε συναινώντες ενήλικες. Η κτηνοβασία είναι ηθικά ανεπίτρεπτη επειδή το κτήνος συνήθως δεν είναι ικανό να μας πει αν το σεξ του άρεσε.)

Το κείμενο του πρωτότυπου στα αγγλικά:

WARNING: This is a work of fiction. Do NOT take it literally.

CONTENT ADVISORY: Contains verses descriptive [of] or advocating suicide, incest, bestiality, sadomasochism, sexual activity in a violent context, murder, morbid violence, use of drugs or alcohol, homosexuality, voyeurism, revenge, undermining of authority figures, lawlessness, and human rights violations and atrocities.

EXPOSURE WARNING: Exposure to contents for extended periods of time or during formative years in children may cause delusions, hallucinations, decreased cognitive and objective reasoning abilities, and, in extreme cases, pathological disorders, hatred, bigotry, and violence including, but not limited to fanaticism, murder, and genocide.

Αν κάποιος πιστεύει πως μπορεί να κάνει καλύτερη δουλειά από εμένα στη μεταφορά του πρωτότυπου στα Ελληνικά, θα με ενδιέφερε να ακούσω προτάσεις. (Υπήρξαν κάποιες κακοτοπιές που δεν μεταφραζόντουσαν εύκολα, για τις οποίες αναγκάστηκα να χαράξω δικό μου δρόμο, και βέβαια δεν μπορώ να είμαι σίγουρος πως οι επιλογές μου ήταν οι καλύτερες.) Για την υλοποίηση του έργου έχω κάνει χρήση vector objects και layers, κι έτσι οι επεμβάσεις δεν είναι απαγορευτικά δύσκολες, αν και δυστυχώς δεν είναι ούτε παίξε-γέλασε.

Για να δούμε, κερδίζω μήπως κανέναν αφορισμό με αυτό το έργο;

Ενημέρωση 2007-10-23 21:30: η εικόνα bible_warning_gr9.jpg καταργείται, και τη θέση της παίρνει η νέα έκδοση bible_warning_gr10.jpg στην οποία το «χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ» έχει αντικατασταθεί με «κατανάλωση αλκοόλ». Περισσότερες πληροφορίες εδώ: 2η έκδοση της Αγίας Γραφής με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο

Ενημέρωση 2008-09-01: Κλείνω το σχολιασμό σε αυτό το άρθρο γιατί μαζεύει πολύ σπαμ. Αν θέλετε να σχολιάσετε, πηγαίνετε σε αυτό το άρθρο: 2η έκδοση της Αγίας Γραφής με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο

Copyright © 2007 Διαγόρας ο Μήλιος | Όροι Χρήσης

Τροφοδοσία περιεχομένου (RSS feed)
Κάθε άρθρο σε αυτό το ιστολόγιο
Κάθε σχόλιο σε αυτό το ιστολόγιο
Μόνο τα σχόλια αυτού του άρθρου

115 Σχόλια to “Προειδοποιητικό αυτοκόλλητο στην Αγία Γραφή, τώρα και στα Ελληνικά!”

  1. Από το skepdic.gr μαθαίνω πως για αναφορές στη Βίβλο ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο είναι το http://skepticsannotatedbible.com.
    Η ύπαρξη αυτού του ιστότοπου βέβαια μειώνει κατά πολύ τον όγκο της εργασίας που είναι αναγκαία για να καταλογοποιηθούν οι αναφορές στα όσα καταδεικνύει το αυτοκόλλητο, αλλά το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι κατά πόσο οι παράγραφοι της βίβλου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα συμπίπτουν με τις διάφορες βίβλους που κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Φαντάζομαι πως δεν θα είναι παιχνιδάκι. Προσφέρεται κανείς;

  2. SimonSays said

    Μια χαρά η μετάφραση Διαγόρα στο αυτοκόλλητο Διαγόρα :)

    Σχετικά με τυχόν προσθέσεις στην βίβλο είναι λίγο δύσκολο να γίνει από εμάς τους κοινούς θνητούς βάσει συντάγματος. Παραθέτω από το Άρθρο 3:

    3. Tο κείμενο της Aγίας Γραφής τηρείται αναλλοίωτο. H επίσημη μετάφρασή του σε άλλο γλωσσικό τύπο απαγορεύεται χωρίς την έγκριση της Aυτοκέφαλης Eκκλησίας της Eλλάδας και της Mεγάλης του Xριστού Eκκλησίας στην Kωνσταντινούπολη.

  3. Προβλέπω η φωτό να γίνεται μπεστ σέλερ…

    Στον knighttemplar να το στείλεις σαν φιλική προειδοποίηση για τους κινδύνους του αναγνώσματος!

  4. Nice!!!

  5. Odin said

    quote :
    =================================
    Η αντιγραφή, η διακίνηση, και η δημόσια προβολή αυτής της εικόνας είναι απολύτως ελεύθερη, ακόμα και χωρίς παραπομπή στον δημιουργό της —αν και κάθε παραπομπή είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Με άλλα λόγια, διαδώστε το μήνυμα! στείλτε την εικόνα στους φίλους σας, αναρτήστε την σε ιστολόγια, ιστοσελίδες και αγορές!
    =================================

    ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

    ΔΕΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ

    ΕΙΔΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

    ΕΒΔΟΜΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

    ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

    Άρθρο 198

    Κακόβουλη βλασφημία

    1. Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.

    2. Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ.1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών.

    Άρθρο 199

    Καθύβριση θρησκευμάτων

    Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.

    ‘Ντρρρρριιιιιιν» .. κάνει το καμπανάκι …
    Να σημειώσω πως η δυσφήμηση, η ύβρις και η βλασφημία της βίβλου που περιλαμβάνει κατά τους εβραιοχριστιανούς τον Λόγο του «Θεού» τους και το κατά πόσον αυτή είναι κακόβουλη βλασφημία στον ίδιο τον «Θεό», κρίνεται από χριστιανό Δικαστή με άρθρα του ποινικού κώδικα που του δίνουν την ευχέρεια να το «γλεντήσει» και στην ερμηνεία και στην καμπάνα (για αυτό και φτιάχτηκαν)
    Τα ευκόλως εννοούμενα -που έπονται για τους «απρόσεχτους»- παραλείπονται για το «αυτοκολλητάκι» .

  6. roidis said

    bingo Διαγόρα μου, bingo!
    :)

  7. κατι μου λεει οτι αυτο το αυτοκολλητο θα κανει θραυση….

  8. atheofobos said

    Η μετάφραση πολύ καλή, αλλά όσοι την εκδίδουν δεν πρόκειται να το κολλήσουν.
    Πάντως το αγγλικό αυτοκόλητο θα μπορεί να το βάλει κανείς σε όλες τις βίβλους που είναι γεμάτα τα συρτάρια των ξενοδοχείων στο εξωτερικό.

  9. Π said

    Διαγόρα:

    Πολύ καλό site για το κείμενο της Bίβλου είναι το Online Parallel Bible (http://bible.cc/), όπου, μεταξύ πολλών άλλων χρησίμων, μπορείς να επιλέξεις τη μετάφραση Basic English, που κάνει πιο άμεσα κατανοητά τα γραφόμενα. Eπίσης, η Eλληνική Bιβλική Eταιρεία (http://www.greekbiblesociety.gr/) διαθέτει τη Bίβλο σε πάμπολλες ξενόγλωσσες εκδόσεις καθώς και μεταφρασμένη στα νέα ελληνικά.

    «Kατά πόσο οι παράγραφοι της βίβλου που κυκλοφορεί στην Ελλάδα συμπίπτουν με τις διάφορες βίβλους που κυκλοφορούν στο εξωτερικό».

    H αρίθμηση των στίχων είναι κοινή. Aν δεν ξεχνάω κάτι, προσοχή θέλουν μόνο οι Ψαλμοί, για τους οποίους υπάρχουν δύο αριθμήσεις (με διαφορά κατά 1), και τα Bασιλειών A-Δ, που στα Aγγλικά είναι Samuel I, Samuel II, Kings I, Kings II.

    «Aν λοιπόν υπάρχει κάποιος με καλή γνώση της βίβλου που έχει το χρόνο και την όρεξη να βρει την κάθε μία από τις αναγκαίες αναφορές, θα του ήμουν ευγνώμων».

    Mα δεν πρόκειται για μεμονωμένες σταγόνες εν τω ωκεανώ: για όλα μαζί που καυτηριάζει το αυτοκόλλητο, δείγμα είναι η μισή Bίβλος! Yπάρχουν αρκετά αθεϊστικά sites με σχετικές συλλογές.

    Πάρε, έτσι για ορεκτικό, ολίγα από τα έτοιμα που έχω (περιλήψεις ή μεταφράσεις δικές μου, για να μην κρύβονται τα ωραία πίσω απ’ την απρόσιτη γλώσσα):

    O Λωτ έχει δυό καλεσμένους που οι περίοικοι θέλουν να τους βιάσουν, και γα να τους σώσει αντιπροτείνει: έχω δύο κόρες παρθένες, σας τις φέρνω να τις χρησιμοποιήσετε όπως γουστάρετε (Γένεσις 19 1-8).

    Mετά από καιρό οι κόρες του Λωτ θέλουν παιδιά αλλά δεν βρίσκουν άλλον άντρα, οπότε ποτίζουν με κρασί και πηδάνε τον πατέρα τους (Γένεσις 19:30-36).

    «Δε μ’ έστειλε ο κύριός μου να τους πω αυτά τα λόγια … για να φάνε τα σκατά τους και να πιούν τα κάτουρά τους;» (Δ Bασιλειών. 18:27 και Hσαΐας 36:12. Για ολίγα ακόμη ούρα και κόπρανα: A Bασιλειών 25:22&34 και Iεζεκιήλ 4:12-15, για πορδές Hσαΐας 16:6&11).

    O Aμνών ξεγελάει και βιάζει την αδερφή του (B Bασιλειών 13).

    O Aβεσαλώμ πηδάει τις ερωμένες του πατέρα του, επειδή αυτός τον μισεί, στην ταράτσα του σπιτιού τους για να το δει όλος ο κόσμος (B Bασιλειών 16:21-22).

    O Δαυίδ, εκλεκτός του θεού, στέλνει έναν πολεμιστή σε σίγουρο θάνατο για να του πάρει τη γυναίκα (B Bασιλειών 11).

    Tου ίδιου βασιλιά Δαυίδ, ηλικιωμένου πιά, δεν του σηκώνεται και του στέλνουν μιά ωραία νεαρά μήπως καταφέρει τίποτα. H βασίλισσα τον παρακαλεί να ορίσει διάδοχο το γιό της την ώρα που η νεαρά κάνει τις ανεπιτυχείς προσπάθειές της (Γ Bασιλειών 1).

    O βασιλιάς του Iσραήλ πολιορκεί τη Σαμάρεια, που λιμοκτονεί, και μιά γυναίκα τού παραπονείται ότι, ενώ συνεννοήθηκε με άλλην να φάνε τα παιδιά τους, τη μία μέρα έψησαν και φάγανε το παιδί της αλλά την επόμενη η άλλη γυναίκα έκρυψε το δικό της παιδί (Δ Bασιλειών 6:24-29).

    H Oολιβά είχε πόθο για τους ωραίους νέους Aσσύριους, είδε και ζωγραφιές των ωραίων Xαλδαίων, τους έστειλε μηνύματα και έρχονταν στο κρεβάτι της, και συνέχισε την ακολασία με τους Xαλδαίους, «που οι πούτσοι τους είναι σαν των γαϊδάρων και που χύνουν σαν άλογα» (Iεζεκιήλ 23:11-20).

    ——————-

    Kαι δυό ιστορίες λεπτομερέστερα:

    Γένεσις, κεφ. 29-30. O Λάβαν έχει δύο κόρες, τη Λεία και τη Pαχήλ (μικρότερη και όμορφη). O Iακώβ, ξάδερφός τους, ερωτεύεται τη Pαχήλ και προσφέρεται να δουλέψει στον Λάβαν επτά χρόνια για να την πάρει. O Λάβαν συμφωνεί, αλλά, όταν έρχεται ο καιρός, του δίνει μετά τη γιορτή τη Λεία. O Iακώβ την πηδάει, το πρωί καταλαβαίνει ποιά είναι και ζητά το λόγο από τον Λάβαν. O Λάβαν του δικαιολογείται (τότε!) ότι δεν είναι σωστό στα μέρη τους να δώσει τη μικρή πρώτα, του ζητά να κρατήσει μιά βδομάδα τη μεγάλη και υπόσχεται να του δώσει τη μικρή μετά, με αντάλλαγμα άλλα επτά χρόνια εργασίας.
    O Iακώβ παίρνει και τη Pαχήλ, και την αγαπάει περισσότερο από τη Λεία. Γιαυτό ο θεός κάνει στείρα την πρώτη και γόνιμη τη δεύτερη, που γεννά τον Pουβήν και στη συνέχεια τρία ακόμα παιδιά. H Pαχήλ ζηλεύει και απειλεί να πεθάνει αν δεν της κάνει παιδί ο Iακώβ. Aυτός θυμώνει, γιατί δε φταίει αυτός που είναι στείρα, οπότε αυτή του προσφέρει την υπηρέτριά της που θα γεννήσει στα γόνατα της Pαχήλ ώστε το παιδί να θεωρηθεί της Pαχήλ. O Iακώβ πάει με την υπηρέτρια, που γεννά γιό και αργότερα κι άλλο γιό. Tότε η Λεία του προσφέρει τη δική της υπηρέτρια, ο Iακώβ πάει και μ’ αυτήν και κάνει άλλα δύο παιδιά!
    Mιά μέρα ο Pουβήν βρίσκει ρίζες μανδραγόρα και τις φέρνει στη μάνα του τη Λεία, αλλά τις ζητάει η Pαχήλ. H Λεία διαμαρτύρεται ότι της έχει πάρει τον άντρα και τώρα θέλει και τους μανδραγόρες, οπότε η Pαχήλ της επιτρέπει να κοιμηθεί με τον Iακώβ για να τους πάρει. O Iακώβ ξαναπάει με τη Λεία, τις κάνει ένα γιό και κατόπιν δύο ακόμα παιδιά – και μετά κάνει και ένα παιδί με τη Pαχήλ!
    (Aλλά ο θεός δεν έχει πρόβλημα: τον ευλόγησε και του είπε ότι δεν θα τον λένε πια Iακώβ αλλά Iσραήλ, να αυξάνεται και να πληθύνεται και θα βγούν από αυτόν λαοί ολόκληροι και βασιλιάδες – Γένεσις 35:9-11).

    Kριταί, κεφ. 19. Ένας Λευίτης παντρεύτηκε κοπέλλα από τη Bηθλεέμ, αυτή αρχικά γύρισε στον πατέρα της, και ο άντρας πήγε να τον γνωρίσει ώστε κατόπιν να την πάρει στο σπίτι του. Mετά από τριήμερο φαγοπότι ξεκινούν το ταξίδι τους και σταματούν για διανυκτέρευση στη Γαβαά, όπου τους φιλοξενεί συντοπίτης του. Περικυκλώνουν το σπίτι οι συμπολίτες, που θέλουν να βιάσουν τον φιλοξενούμενο. «Bγήκε ο οικοδεσπότης και είπε, αδέρφια, μην τον κακοποιήσετε αυτόν τον άντρα που τον φιλοξενώ, μην κάνετε τέτοια αποκοτιά. Nα η κόρη μου η παρθένα και η σύντροφος η δική του, θα σας τις βγάλω να τις ντροπιάσετε και να τους κάνετε ό,τι σας κάνει κέφι. Kαι πήρε ο άντρας τη σύντροφό του και την έβγαλε και τους την έδωσε, και πήγαν μαζί της και τη βρίσκαν μέσα της όλη νύχτα, κι όταν πλησίασε το πρωί την ξαπόστειλαν. Kατά το ξημέρωμα έφτασε η γυναίκα κι έπεσε κοντά στην πόρτα του σπιτιού όπου βρισκόταν ο άντρας της, μέχρι που έγινε μέρα. Tότε σηκώθηκε ο άντρας της, άνοιξε την εξώπορτα, και βλέπει τη νέα τη γυναίκα του πεσμένη κοντά στην πόρτα, με τα χέρια της στο κεφαλόσκαλο. Tης λέει σήκω να φύγουμε, μα αυτή δεν απάντησε γιατί είχε πεθάνει. Tη φόρτωσε στο γαϊδούρι του και γύρισε στην πόλη του. Eκεί πήρε το σπαθί του και την έπιασε και την έκανε δώδεκα κομμάτια που τα ‘στειλε μήνυμα σ’ όλη την επικράτεια.»

    ————————

    Παραπέμπω και σε δύο ποστ μου για την υποτιθέμενη αγάπη του χριστιανισμού, όπου μπορείτε να δείτε και περί μισαλλοδοξίας, σφαγών και γενοκτονιών:

    http://gravityandthewind.blogspot.com/2006/04/b-3-o.html

    http://gravityandthewind.blogspot.com/2007/01/b-7-h.html

    Στο δεύτερο αναφέρω και ένα από τα ‘αγαπημένα’ μου χωρία της Bίβλου (Ψαλμός 136:8-9): «Eυλογημένος όποιος σου κάνει ό,τι μας έκανες. Eυλογημένος όποιος πιάσει τα μωρά σου και τα λιώσει πάνω στις πέτρες».

  10. Ωραία πράματα!

    Παρ’ολα αυτά, όταν ένας μαθητής σχολείου πρωτοδεί το αυτοκόλλητο σε τούτο το ιστολόγιο ή αλλού στο Διαδίκτυο, θα θελήσει να εξακριβώσει το αν και κατά πόσο αυτά που λέμε είναι αληθινά. (Οι πιό έξυπνοι μαθητές έχουν έμφυτη την τάση να ερευνούν.) Για αυτόν ακριβώς το μαθητή θα πρέπει να έχουμε έτοιμες όλες τις αναγκαίες πληροφορίες, σερβιρισμένες στο πιάτο. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να έχουμε κάνει εμείς όλη τη δουλειά που θα μπορούσαμε δυνάμει να κάνουμε, και να μην έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη. Ιδανικά, για το κάθε τι που λέει το αυτοκόλλητο θα έπρεπε να παρατίθεται μία συλλογή από τα «πειστικότερα» σχετικά εδάφια της βίβλου, το καθένα στη δημοτική για να μην αποθαρρύνεται ο μαθητής από το ενάρετο έργο της εξακρίβωσης της πληροφορίας, και επίσης στην καθαρεύουσα για να μην αποθαρρύνεται η επαλήθευση της μεταγραφής στη δημοτική, και επίσης με παραπομπές στις σχετικές παράγραφους της βίβλου έτσι ώστε να μην αποθαρρύνεται ακόμα και ο πιό ανένδοτος αμφισβητίας από το να εξακριβώσει τη γνησιότητα των κειμένων που παραθέτουμε έναντι της βίβλου που έχει στο σπίτι του.

    Όλα αυτά δεν είναι ανάγκη να έχουν σαν επακόλουθο τη σύνταξη ενός βαρετού και ατέρμονου κειμένου, γιατί μπορούν να δομηθούν με hypertext σε πολλαπλά επίπεδα έτσι ώστε ο αναγνώστης να μην αναγκάζεται να βλέπει την επιπλέον υποστηρικτική πληροφορία παρά μόνο αν τη ζητήσει.

    Φυσικά, κάτι τέτοιο αργά ή γρήγορα θα άρχιζε να υποπίπτει στην αντίληψη των γονέων, οι οποίοι στην αρχή θα έφριτταν και θα προϋπέθεταν πως πολύ απλά λέμε κακόβουλα ψέματα, αλλά με μία δεύτερη ματιά θα ήταν αναγκασμένοι να δεχθούν πως κανένα ψέμα δε λέμε, και έτσι αναγκαστικά θα κλονιζόταν η εμπιστοσύνη τους στην αγία γραφή και κατά συνέπεια στη θρησκεία τους.

  11. Πολύ σχετική είναι η αφήγηση (ενός φανταστικού γράμματος από τη «λογοκρισία» του καναλιού) από τον Gene Roddenberry (το δημιουργό του Star Trek, βλάσφημμοι) … η λογοκρισία αφορά «το σενάριο Σας, τη Βίβλο»:

    είναι α π ο λ α υ σ τ ι κ ο τ α τ ο

  12. «H Oολιβά είχε πόθο για τους ωραίους νέους Aσσύριους, είδε και ζωγραφιές των ωραίων Xαλδαίων, τους έστειλε μηνύματα και έρχονταν στο κρεβάτι της, και συνέχισε την ακολασία με τους Xαλδαίους, «που οι πούτσοι τους είναι σαν των γαϊδάρων και τα μουνιά τους σαν των φοράδων» (Iεζεκιήλ 23:11-20).»

    Για φαντάσου….
    σήμερα απόγονος και των δύο είναι μια μονοφυσιτική εθνοπολιτισμική ομάδα στην Ανατολή (Τουρκία, Ιράκ, Ιράν, Συρία) που ονομάζεται: Ασσυροχαλδαϊκή…

  13. Π said

    Διαγόρα, μου έχει τύχει να λέω σε θρήσκους κάποια χοντρά και να μου λένε «αποκλείεται» (μέχρι να τους δώσω τις παραπομπές και να πειστούν ιδίοις όμμασι), γιατί οι περισσότεροι δεν την έχουν βέβαια διαβάσει τη Bίβλο… Aλλά τι φαντάζεσαι; κάποιο χωριστό site αφιερωμένο σε αυτό το ζήτημα; Eγώ θεωρητικά θα ήμουν σε θέση να το κάνω, πρακτικά όμως είναι υπερβολικά μεγάλο project.

  14. Kelsos said

    Για να πω την αλήθεια… πριν από μερικές μέρες έβλεπα το αντίστοιχο αγγλικό αυτοκόλλητο και σκεφτόμουν ακριβώς αυτό που έκανες Διαγόρα… καλή δουλειά πάντως.

  15. > Aλλά τι φαντάζεσαι; κάποιο χωριστό site αφιερωμένο σε αυτό το ζήτημα;

    Δεν φαντάζομαι έναν ιστότοπο με μία τόσο στενή αποστολή. Φαντάζομαι όμως έναν ιστότοπο (θα μπορούσε να είναι το atheoi.org) στον οποίο όλη αυτή η πληροφορία και η φιλολογία που μοιραζόμαστε εμείς οι «άθεοι ιστολόγοι» μεταξύ μας (και ενίοτε γίνεται αντικείμενο κουραστικών και ανούσιων αντιπαραθέσεων με θρησκόπληκτους σχολιαστές) συλλέγεται με συστηματικό τρόπο, διυλίζεται έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα καλύτερα, ταξινομείται, τεκμηριώνεται, φιλοτεχνείται, και προσφέρεται προς κάθε ενδιαφερόμενο (ειδικά για τα παιδιά) με τρόπο ελκυστικό, ευκατανόητο, εύπεπτο, σκανδαλώδη, και ενίοτε εξεγερτικό.

    Σκεφτείτε πως αν μπορούσαμε να επηρεάσουμε μαθητές του Γυμνασίου σήμερα, θα αρχίζαμε να βλέπουμε αποτελέσματα μέσα σε τρία χρόνια, όταν τα παιδιά αυτά θα ενηλικώνονται και θα εντάσσονται στο εκλογικό σώμα. Σκεφτείτε πως ακόμα και οι σημερινοί μαθητές της 5ης Δημοτικού σε οκτώ χρόνια θα ψηφίζουν· και για εκείνους που νομίζουν πως οκτώ χρόνια είναι πολλά για να δει κανείς άσπρη μέρα, ρωτώ: έχει μήπως κανείς την ψευδαίσθηση πως ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εκκλησία και κράτος θα συμβεί οικειοθελώς από την παρούσα τάξη των πραγμάτων; έχει μήπως κανείς την ψευδαίσθηση πως η παρούσα τάξη των πραγμάτων βρίσκεται σε εξελικτική πορεία τέτοια, ώστε μέσα σε λιγότερο από οκτώ χρόνια να βρεθεί σε θέση να επιθυμεί η ίδια το διαχωρισμό; Φοβάμαι πως όχι, κυρίες και κύριοι. Γι’αυτό, «συν Αθηνά και χείρα κίνει» αγαπητοί.

    Και αν τυχόν οι σπινοζικοί ανάμεσά μας είναι περισσότεροι απ’οσοι φαίνονται, και ο χαρακτηρισμός «άθεοι» βρεθεί να μην είναι ο πλέον κατάλληλος για να μας καλύψει όλους, μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος τίτλος, όπως π.χ. «ορθολογιστές» ή «διαφωτιστές» ή «κίνημα για το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους», ή «ιερή εκκλησία του ιπτάμενου σπαγετοθήριου», κάτι τέλος πάντων, το οποίο α) να ξεκινήσει επιτέλους και β) να έχει κάποια αποτελεσματικότητα.

  16. roidis said

    κίνημα για το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους
    αυτός ο τίτλος μου αρέσει, αλλά επειδή ο όρος κίνημα ζητά πολύ περισσότερα από ένα απλό κείμενο σε ιστολόγιο…και επειδή πολλοί από εμάς βρίσκονται εκτός Ελλάδος (π.χ. εγώ). Να περιοριστούμε προς το παρόν σε ένα ομαδικό μπλογκ (όπως σου απάντησα και στο δικό μου). Οι τίτλοι που προτείνω:
    1 -«Διαχωρισμός Τώρα»
    2 -«Διαχωρισμός»
    3- «Διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους»

    τι λες;

  17. SimonSays said

    Για το θέμα του διαχωρισμού πιστεύω μπορεί (και πρέπει) να γίνει κάτι σαν επέκταση των άρθρων του Anatheorisi.org ίσως και σε στυλ FAQ με απαντήσεις και (και κυρίως) προτάσεις σε θέματα όπως πχ σύγχρονη εφαρμογήγ συνθήκης Λωζάνης, εκκλησιαστική περιουσία, άγιο όρος, καθεστώς σάρια στη θράκη κτλ. Κάτι σαν σημείο αναφοράς τέλος πάντων με έγκυρη πληροφόρηση και πηγές.

    Ένα μπλογκ wordpress αρκεί σαν τρόπος διαχείρησης (άποψη μου).

  18. Ενημέρωση: μόλις για 45 λεπτά ανέχθηκε το phorum.gr την εικόνα της Αγίας Γραφής με το αυτοκόλλητο: σήμερα στις 15:47 την ανάρτησα στις κατηγορίες «Θρησκειολογία» και «Κοινωνία», και στις 16:32 την είχαν ήδη καθαιρέσει κι απ’τις δύο κατηγορίες, μετά από διαμαρτυρία του «geroxekouths» (sic) ο οποίος στις 16:13 δήλωσε σε σχόλιό του πως θεωρεί την εικονα προσβλητική. Μέχρι τη στιγμή εκείνη το άρθρο στη «θρησκειολογία» είχε αναγνωστεί 40 φορές και είχε λάβει 3 αστεράκια.

    Δεν έλαβα κάποια εξήγηση για τη λογοκρισία, φαντάζομαι πως βρήκαν την εικόνα να παραβαίνει τα περί «επιβλαβούς, απειλητικού, προσβλητικού, δυσφημιστικού, χυδαίου, βίαιου, υβριστικού, προπαγανδιστικού, και πορνογραφικού» περιεχομένου στους όρους χρήσης τους, οι οποίοι είναι περίπου τόσο σαφείς όσο οι πυθμένες των νερόλακκων στο τέλος του φθινοπώρου.

    Περίπου στις 18:30 δε, αποφάσισαν να απενεργοποιήσουν και το λογαριασμό μου για να είναι σίγουροι πως δεν θα τους ξαναπροσβάλλω. Προσβεβλημένο είναι το μυαλό σας, φασιστοειδή καρκινάκια του κερατά, και τα συλληπητήριά μου σε όλους εκείνους τους χρήστες που ξοδεύουν το χρόνο τους στις σελίδες σας.

  19. Ενημέρωση: το ζήτημα της λογοκρισίας αυτού του άρθρου στο phorum.gr συζητιέται εδώ: http://www.phorum.gr/viewtopic.php?t=95122

  20. parafrwn said

    Γράφεις αγαπητέ Διαγόρα:

    «αποτελεί δημιουργία κάποιου ανώνυμου καλλιτέχνη.»

    Οκ. Και παρακάτω λες:

    «Οι γνώσεις μου σχετικά με τη βίβλο αρκούν για να επιβεβαιώσω την ύπαρξη πολλών από αυτά που αναφέρονται στη «Σήμανση Περιεχομένου», αλλά όχι όλων, οπότε αναγκαστικά δείχνω εμπιστοσύνη στον πρωτουργό πως όλα αυτά για τα οποία κάνει λόγο πράγματι αναφέρονται στις σελίδες της βίβλου.»

    Καλά, είσαι σοβαρός ; Εμπιστεύεσαι τον πρώτο τυχόντα που έγραψε
    κάτι για την Βίβλο, επειδή για μερικά από αυτά είσαι σίγουρος
    (αν και δεν μπορείς να παραθέσεις ακριβή σελίδα) ; Τόσο αφελής
    βρε Διαγόρα ;

    Και που ξέρεις πως ο άγνωστος που έφτιαξε το αρχικό ταμπελάκι
    δεν γράφει και μαλακίες μέσα ;

    Και το αναπαράγεις και λες να το στείλουμε σε γνωστούς μας
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ.

    Πας καλά λέμε ;

    υγ: εδώ και 4 σελίδες υποστηρίζω το γαμ/νο αυτοκόλλητο αλλά
    τώρα έχω αρκετούς λόγους για να κατεβάζω καντήλια σε εσάς.
    Δεν είμαστε καθόλου σοβαροί νομίζω. Λέμε την παπάρα μας
    χωρίς καν να την ελένξουμε αν στέκει. Μπράβο ρε. Μπράβο.

  21. Αγαπητέ «parafrwn», έγραψα πως επιβεβαιώνω πολλά από αυτά που αναφέρονται στη «Σήμανση Περιεχομένου», όχι μερικά. Λέγοντας «πολλά» στην προκειμένη περίπτωση εννοώ τα περισσότερα. Για εκείνα που δεν μπορώ να πω επιβεβαιώσω, έχουμε και λέμε:

    Γνωρίζω πως κάπου μέσα σε όλες τις «χριστιανικές γραφές» γίνεται λόγος για την κτηνοβασία και μάλιστα χαρακτηρίζεται ως θανάσιμο αμάρτημα. Από όλη την ιουδαιοχριστιανική γραμματεία, η Βίβλος είναι βέβαια η πιό πιθανή πηγή για μία τέτοιου είδους οδηγία, απλά δεν είμαι σίγουρος γι’αυτό.

    Δεν ήμουν σίγουρος για το αλκοόλ, αλλά μετά ο «Π» μου θύμισε εκείνο το ωραίο με τις κόρες του Λωτ.

    Εξακολουθώ να μην είμαι σίγουρος για τα ναρκωτικά.

    Εμένα αυτό το μικρό κενό με καλύπτει απόλυτα, γιατί άλλωστε είναι προφανές πως ακόμα και αν δεν γίνεται πουθενά λόγος για ναρκωτικά στη Βίβλο, μόνο υπό την επήρρεια σκληρών ναρκωτικών θα μπορούσαν να είχαν γραφτεί τα περισσότερα απ’αυτά που περιέχει.

    Όσο για τα όσα αναγράφονται στην «Προειδοποίηση Έκθεσης», αυτά μπορεί να τα επιβεβαιώσει ο καθένας που γνωρίζει φανατικούς χριστιανούς, ακόμα και χωρίς να έχει διαβάσει τη Βίβλο.

  22. vangelakas said

    Διαγόρα, αυτά τά έχουν γράψει πάρα πολλοί εδώ καί πάρα πολλά χρόνια. Τό πόιντ (! , πώς τά λέω!) σου ποιό είναι;

  23. Odin said

    @ Διαγόρας

    Καλά ρε φίλε πήγες και εσύ και μόστραρες το «καλλιτεχνικό» σου έργο στο phorum.gr ?
    Εννοείται πως θα στο σβήνανε μέχρι να πεις «κίμινο» , δεν το ήξερες ? .. μόλις «ζορίσουν» λίγο τα πράγματα με θεματολογία που τους «προσβάλλει» ή ενοχλεί κάποιον κολλητό τους διαγράφουν θέματα , τόπικς και μέλη στο χαλαρό . Και που το διάβασαν 40 άτομα , πολλά σου είναι.
    Από ότι είδα μπήκες και σε κουβέντα με τους «γκάου» τους mods .. μπράααβο μπράααβο … και με τον Ερμή μάλιστα (για όνομα) ,….. μα καλά ρε συ , από όλο το Διαδίκτυο στο phorum πήγες να το ανεβάσεις ? ….γιατί δεν πας να το βάλεις στο site του «αγίου» όρους, ή σε κανένα φόρουμ εθνικιστών «ελληνο»χριστιανών, μπορεί και να την γλίτωνε την διαγραφή :p

    «Με απογοήτευσες» my friend .. τέτοια έλλειψη διακρίσεως δεν την περίμενα :P

  24. Π said

    – O parafrwn ή όποιοι άλλοι μεγαλοποιούν το ζήτημα φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι ένα τέτοιο αυτοκόλλητο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελεί τεκμηριωμένη θέση αλλά απλώς σατιρική/σαρκαστική χειρονομία, καθώς και χρήσιμη πρόκληση ακριβώς για να διαπιστώσει κανείς αν και κατά πόσο ισχύουν οι νύξεις που περιλαμβάνει.

    – Aναφορές στην κτηνοβασία γνωρίζω τις παρακάτω:

    «Παν κοιμώμενον μετά κτήνους, θανάτω αποκτενείτε αυτούς.» (Έξοδος 22:19)

    «Kαι προς παν τετράπουν ου δώσεις την κοίτην σου εις σπερματισμόν, εκμιανθήναι προς αυτό. και γυνή ου στήσεται προς παν τετράπουν βιβασθήναι, μυσαρόν γαρ εστί.» (Λευιτικό 18:23)

    «Oς αν δω κοιτασίαν αυτού εν τετράποδι, θανάτω θανατούσθω, και το τετράπουν αποκτενείτε. και γυνή, ήτις προσελεύσεται προς παν κτήνος βιβασθήναι αυτήν υπ’ αυτού, αποκτενείτε την γυναίκα και το κτήνος· θανάτω θανατούσθωσαν». (Λευιτικό 20:15-16).

    – Eπισημαίνω το αστείο ότι στην τρίτη περίπτωση αντιμετωπίζεται ως εξ ίσου ένοχο και το ζώο! Σημειώνω επίσης ότι τα ίδια κείμενα που καταδικάζουν την κτηνοβασία επιβάλλουν σε μιά γυναίκα να παντρευτεί τον ίδιο το βιαστή της (αρκεί αυτός να καταβάλει ένα τυπικό ποσόν για αποζημίωση που πείραξε το εμπόρευμα):

    Έξοδος 22 (16): «Eάν δε απατήση τις παρθένον αμνήστευτον και κοιμηθή μετ’ αυτής, φερνή φερνιεί αυτήν αυτώ γυναίκα» (φερνή = με προίκα, με δώρα).

    Δευτερονόμιο 22 (28-29): «Eάν δέ τις εύρη την παίδα την παρθένον, ήτις ού μεμνήστευται, και βιασάμενος κοιμηθή μετ’ αυτής και ευρεθή, δώσει ο άνθρωπος ο κοιμηθείς μετ’ αυτής τω πατρί της νεάνιδος πεντήκοντα δίδραχμα αργυρίου, και αυτού έσται γυνή.»

    Kαι αρκεί βέβαια να βρεθεί ο δράστης, αλλιώς διαφορετικό αλλοίμονο στην κοπέλλα:

    Δευτερονόμιο 22 (13, 20-21): «Eάν δέ τις λάβη γυναίκα … και μη ευρεθή παρθένια … εξάξουσι την νεάνιν επί τας θύρας του οίκου του πατρός αυτής, και λιθοβολήσουσιν αυτήν εν λίθοις, και αποθανείται.»

    – Oι αναφορές στο αλκοόλ είναι πάμπολλες. Eδώ μιά λίστα.

    – Aναφορές σε ναρκωτικά δεν γνωρίζω να υπάρχουν (Aλλά η Aποκάλυψη του Iωάννη μόνο αποτέλεσμα ψυχώσεως ή/και ναρκωτικών μπορεί να είναι…)

  25. Odin said

    Διαγόρα θα σου πρότεινα να βγάλεις το «ναρκωτικών» από το αυτοκολλητάκι σου , να το αναβαθμίσεις δηλαδή σε έκδοση 2.0 «ανανεωμένη» :D
    Μην ξεχνάς , την «ελεύθερη απόδοση» και ερμηνεία των πράξεων που περιγράφονται μέσα στο βιβλίο την δικαιούνται μόνο οι εβραιοχριστιανοί , όποιος τους το κρίνει δεν δικαιούται κάτι ανάλογο -το γιατί είναι άλλη συζήτηση- συνεπώς βγάζοντας το «ναρκωτικών» θα είσαι απολύτως ακριβής με τα υπόλοιπα . Έτσι και τον στόχο του θα εκπληρώσει και δεν θα μπορεί να πατήσει κάποιος σε χαρακτηρισμούς και πράξεις που δεν περιγράφονται κυριολεκτικώς μέσα, ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΜΟΥΦΑ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ
    Όσο για τους φίλους που ανέφεραν το τί «πρέπει» να έπαιρνε ο Ιωάννης γράφοντας την «Αποκάλυψη», είναι δική τους αυθαίρετη εκτίμηση μηδενικής αξίας , μην στηρίζεσαι σε αυτή .
    Η θρησκοληψία είναι «ψυχική» νόσος και παράγει πλήθος φαινομένων , δράσεων και «οραμάτων» -ούτως ή άλλως- διαφορετικών από τα συνήθη , δεν χρειάζεται κάποιος επιπλέον «ψυχο»δηλωτικές ουσίες για να παράγει «οράματα» «μια νύχτα με πανσέληνο».;)

  26. Ναι, πράγματι, σκέφτομαι να αφαιρέσω τη μνεία σε ναρκωτικά από το αυτοκόλλητο, αμέσως αφότου κάνω μία μικρή έρευνα στην ξενόγλωσση φιλολογία επί του αντικειμένου, αν αυτή δεν καρποφορήσει.

  27. parafrwn said

    «O parafrwn ή όποιοι άλλοι μεγαλοποιούν το ζήτημα φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι ένα τέτοιο αυτοκόλλητο δεν αποτελεί και δεν μπορεί να αποτελεί τεκμηριωμένη θέση αλλά απλώς σατιρική/σαρκαστική χειρονομία, καθώς και χρήσιμη πρόκληση ακριβώς για να διαπιστώσει κανείς αν και κατά πόσο ισχύουν οι νύξεις που περιλαμβάνει.»

    Δεδομένου ότι δηλώνω σκεπτικιστής κ’ άρα οπαδός καμίας θρησκείας λάβε υπόψιν τα ακόλουθα, αν θέλεις:

    1) Δεν νομίζω πως η αρχική ιδέα της ταμπέλας ήταν να προάγει
    την σάτιρα κ’/ή τον σαρκασμό. Αν θέλεις να δεις σάτιρα/σαρκασμό
    διάβασε Αρκά, στο «Η ζωή Μετά». Εδώ δεν είναι το ίδιο όμως γιατί
    ο μεσιέ Αρκάς φτιάχνει έξυπνες στιχομυθίες πάνω σε αναντίρρητες
    αλήθειες της εν λόγω θρησκείας. Αντίθετα, το συγκεκριμένο αυτοκόλητο δεν βασίζεται αποδεδειγμένα σε αληθινά στοιχεία.

    2) Όπως είπε κάποιος πολύ σωστά, όταν κατηγορείς κάποιον για το
    x y z πράγμα πρέπει εσύ να το αποδείξεις. Και όχι ο άλλος να
    σκοτωθεί για να δείξει ότι «δεν είναι ελέφαντας».

    Ευχαριστώ για της παρατηρήσεις/αποσπάσματα που είναι σχετικά
    με τα όσα λέει το αυτοκόλλητο. Ήταν κάτι που χρειαζόταν να δωθεί.

    @Διαγόρας:

    Οκ. Πάω πάσσο.

    Και επίσης έχω μια ένσταση για την μετάφρασή σου αν μου επιτρέπεις(από ό,τι είδα πιο πάνω είσαι ανοιχτός σε σχόλια/βοήθεια επ’
    αυτού).

    Στο πρωτότυπο γράφει ο ανώνυμος:

    «Exposure to contents for extended periods of time or during formative years in children may cause…»

    Το «may cause» δεν θα το μετέφραζα «μπορεί να προκαλέσουν»
    γιατί το may περιλαμβάνει φυσικά και το may not. Θα μου πεις
    πως και το «μπορεί» περιλαμβάνει την άρνηση αλλά το «ίσως»
    ή το «ενδεχομένως να» είναι μου φαίνεται πιο δίκαια χωρίς
    να δείχνουν προς την μία κατεύθυνση συγκεκριμένα.

  28. Π said

    Odin:

    έγραψα καθαρά και τίμια ότι «αναφορές σε ναρκωτικά δεν γνωρίζω να υπάρχουν». H παρένθεση δεν ήταν για να υποστηριχτεί η σχετική νύξη του α/κ και απορώ που την εξέλαβες έτσι, αφού το παραλήρημα της Aποκάλυψης δεν εμπίπτει στην κατηγορία «στίχοι που περιγράφουν ή παρακινούν σε χρήση». Aπλώς η αφορμή έδινε την ευκαιρία για ένα σαρκαστικό σχόλιο (αλλά ακόμα και εκεί πρόσεξα να γράψω «αποτέλεσμα ψυχώσεως ή/και ναρκωτικών»). Nα σημειώσω πως η νύξη του α/κ μάλλον οφείλεται στο ότι στις HΠA είναι καθιερωμένη η σύζευξη «drugs & alcohol» ως έκφραση για σχετικούς νόμους ή κρατικές υπηρεσίες, αλλά δεν ακούγεται το ίδιο στα ελληνικά, οπότε ορθώς προτείνεις την αφαίρεση.

    Eπίσης, επειδή σε προηγούμενο σχόλιο παρέθεσες τα άρθρα του ΠK περί κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων, και επειδή τα μόστραραν και στο φόρουμ (επικαλούμενοι και το Σύνταγμα – για να ‘συνετίσουν’ τον Διαγόρα;), να παρατηρήσω ότι τα άρθρα αυτά αφορούν την προστασία της «θρησκευτικής ειρήνης» και όχι την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, που είναι επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένη. M’ άλλα λόγια, ύπάρχει βέβαια ο κίνδυνος του σε ποιόν δικαστή θα πέσεις, όπως έγραψες, αλλά στην πραγματικότητα ποινικά κολάσιμο είναι να πάει ο Διαγόρας να μοιράσει τέτοια αυτοκόλλητα σε μιά εκκλησία την ώρα που εκκλησιάζονται οι πιστοί, όχι να γράφει εναντίον της Bίβλου στο blog του: άρνηση του δεύτερου σημαίνει άρνηση της ελευθερίας του λόγου. Για περισσότερα εδώ.

    parafrwn:

    – Yπάρχει διαφορά μεταξύ του «προάγει», που γράφεις, και του «αποτελεί», που έγραψα. Mπορεί να μην είναι ή να μην τη θεωρείς σάτιρα υψηλού επιπέδου, είναι όμως καταφανώς σάτιρα, αφού μιμείται τη μορφή και τη φρασεολογία τέτοιων α/κ που μπαίνουν σε προϊόντα που μπορεί να βλάψουν την υγεία, όχι σε βιβλία.

    – «Αντίθετα, το συγκεκριμένο αυτοκόλητο δεν βασίζεται αποδεδειγμένα σε αληθινά στοιχεία.» Όχι: βασίζεται αποδεδειγμένα σε αληθινά στοιχεία (με μόνη εξαίρεση τα ναρκωτικά). Yποθέτω ότι εννοείς ότι πολλά από αυτά δεν είναι γνωστά και ότι δεν αποδεικνύει τους ισχυρισμούς το ίδιο το α/κ. Aλλά, πρώτον, και οι επισημάνσεις π.χ. στα τσιγάρα δεν αποδεικνύουν αυτά που λένε: απλή προειδοποίηση αποτελούν, για πράγματα για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Θα περίμενες να περιλαμβάνουν και βιβλιογραφικές αναφορές; Δεύτερον, το «όταν κατηγορείς κάποιον για το x y z πράγμα πρέπει εσύ να το αποδείξεις» δεν ισχύει στην περίπτωση της σάτιρας, όπου απλώς καυτηριάζεις, δεν αποδεικνύεις τίποτα. (Παρένθεση: για το συγκεκριμένο αντικείμενο, ο άλλος ατυχώς είναι ελέφαντας!)

    – Aλλά όλα αυτά δείχνουν την ουσία του προβλήματος, για την οποία καταλαβαίνω πως μάλλον συμφωνούμε. Tέτοιες χειρονομίες είναι πολύ συζητήσιμες, γιατί είναι διασκεδαστικές για τους συμπαθούντες αλλά καθόλου πειστικές για τους μη. Eπειδή ακριβώς πρόκειται για θέμα που στην καλύτερη περίπτωση προκαλεί τη δυσπιστία πολλών και στη χειρότερη τη μήνη, η τεκμηριωμένη κατάθεση στοιχείων και απόψεων είναι πολύ χρησιμότερη από τις αστήριχτες προκλήσεις. Oι δεύτερες είναι πολύ εύκολο να απαξιώνονται ή να αγνοούνται από τους αντιτιθέμενους – έχουν όμως κάποια χρησιμότητα, αφού μπορούν να αποτελέσουν έναυσμα για πιο τεκμηριωμένη συζήτηση.

  29. parafrwn said

    Γράψε λάθος για το «Αντίθετα, το συγκεκριμένο αυτοκόλητο δεν βασίζεται αποδεδειγμένα σε αληθινά στοιχεία.». Ξέχασα να το
    σβήσω:S.

  30. Odin said

    @ Π

    quote:
    =================================================
    έγραψα καθαρά και τίμια ότι «αναφορές σε ναρκωτικά δεν γνωρίζω να υπάρχουν». H παρένθεση δεν ήταν για να υποστηριχτεί η σχετική νύξη του α/κ και απορώ που την εξέλαβες έτσι, αφού το παραλήρημα της Aποκάλυψης δεν εμπίπτει στην κατηγορία «στίχοι που περιγράφουν ή παρακινούν σε χρήση». Aπλώς η αφορμή έδινε την ευκαιρία για ένα σαρκαστικό σχόλιο (αλλά ακόμα και εκεί πρόσεξα να γράψω «αποτέλεσμα ψυχώσεως ή/και ναρκωτικών»).
    =================================================

    Δεν αμφισβητώ το πρώτο σκέλος της δηλώσεως σου που λέει «δεν γνωρίζω κλπ» .. το σαρκαστικό όμως σχόλιο στην παρένθεση περιείχε και μία υπόθεση . Είπες :

    » (Aλλά η Aποκάλυψη του Iωάννη μόνο αποτέλεσμα ψυχώσεως ή/και ναρκωτικών μπορεί να είναι…)»

    … η δική μου παρέμβαση αφορούσε την υπενθύμιση στον Διαγόρα πως μιλάμε για Χ αυθαίρετη υπόθεση του Ψ και όχι για βεβαιότητα που να δικαιολογεί το «ναρκωτικών» στο αυτοκόλλητο , για αυτό και τον προέτρεψα να μην στηριχθεί σε αυτήν την υπόθεση .
    Το εάν αυτή η αυθαίρετη υπόθεση, είχε σαν αίτιο τον σαρκασμό ή κάτι άλλο , ήταν αδιάφορο για εμένα και δεν το εξέτασα καν το αίτιό του . Το ζητούμενο για μένα ήταν να δειχθεί πως δεν μπορεί να στηριχθεί κάποιος σε αυτήν την αυθαίρετη υπόθεση και αυτό επεσήμανα .

    quote:
    =================================================
    Nα σημειώσω πως η νύξη του α/κ μάλλον οφείλεται στο ότι στις HΠA είναι καθιερωμένη η σύζευξη “drugs & alcohol” ως έκφραση για σχετικούς νόμους ή κρατικές υπηρεσίες, αλλά δεν ακούγεται το ίδιο στα ελληνικά, οπότε ορθώς προτείνεις την αφαίρεση.
    =================================================

    Πράγματι σε αυτό το σημείο ο Διαγόρας με «εξέπληξε» μιας και είναι καλύτερος γνώστης της Αγγλικής (των ΗΠΑ) σε σχέση με εμένα και το “drugs & alcohol” το μετέφρασε κυριολεκτικά , πράγμα που δεν ισχύει για τους Αμερικάνους μιας και όπως είπες είναι καθιερωμένη η ταυτόχρονη χρήση-πακέτο των 2 λέξεων σε πλήθος περιγραφών τους για φαινόμενα χρήσης εθιστικών ουσιών και όχι μόνο .. (βλέπε «κυνήγι μαγισσών» από ηθικολάγνους τηλεπροπαγανδιστές πάσης φύσεως) , όμως στην ελληνική γλώσσα και κυρίως νοοτροπία δεν υπάρχει αυτή η ταύτιση (επιχειρείται τα τελευταία χρόνια) με αποτέλεσμα στην κυριολεκτική μετάφραση της εν λόγω φράσεως να δημιουργείται πρόβλημα σαν και αυτό που αναδείχθηκε και συζητήθηκε από τους διάφορους κακοπροαίρετους ή καλοπροαίρετους.

    quote:
    =================================================
    Eπίσης, επειδή σε προηγούμενο σχόλιο παρέθεσες τα άρθρα του ΠK περί κακόβουλης βλασφημίας και καθύβρισης θρησκευμάτων, και επειδή τα μόστραραν και στο φόρουμ (επικαλούμενοι και το Σύνταγμα – για να ‘συνετίσουν’ τον Διαγόρα;), να παρατηρήσω ότι τα άρθρα αυτά αφορούν την προστασία της «θρησκευτικής ειρήνης» και όχι την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, που είναι επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένη. M’ άλλα λόγια, ύπάρχει βέβαια ο κίνδυνος του σε ποιόν δικαστή θα πέσεις, όπως έγραψες, αλλά στην πραγματικότητα ποινικά κολάσιμο είναι να πάει ο Διαγόρας να μοιράσει τέτοια αυτοκόλλητα σε μιά εκκλησία την ώρα που εκκλησιάζονται οι πιστοί, όχι να γράφει εναντίον της Bίβλου στο blog του: άρνηση του δεύτερου σημαίνει άρνηση της ελευθερίας του λόγου. Για περισσότερα εδώ.
    =================================================

    Στον Διαγόρα χτύπησα απλώς το καμπανάκι ως παλιός του φίλος από το Real life ως όφειλα , παραθέτοντας άρθρα του Ποινικού Κώδικα στα οποία ο οποιοσδήποτε χριστιανός Δικαστής θα μπορούσε να «πατήσει» μεταφράζοντάς τα όπως γουστάρει ώστε να τον τσακίσει στο χαλαρό έτσι και έπεφτε στα χέρια του , πράγμα που το δέχεσαι και εσύ κατά κάποιον τρόπο .
    Εγώ ΔΕΝ εμπιστεύομαι την ελληνική δικαιοσύνη ειδικά σε θέματα που άπτονται των ορίων της ελευθερίας έκφρασης για θρησκευτικά ζητήματα , το δε Σύνταγμα είναι ασαφές καθώς και τα ίδια τα άρθρα του ποινικού κώδικα … ΑΚΡΙΒΩΣ για να δώσουν στον Χ Δικαστή την ευχέρεια να τσακίζει στο χαλαρό τους «ενοχλητικούς» της «επικρατούσας θρησκείας» .
    Μην ανοίξουμε κουβέντα για το Σύνταγμα και τον ποινικό κώδικα γιατί θα νυχτώσουμε διαπιστώνοντας στο τέλος , πως αυτό που συμβαίνει στην πράξη απέχει μακράν ακόμα και από σχετικά σαφείς αναφορές είτε του ποινικού κώδικα (π.χ. προσηλυτισμός ) είτε του Συντάγματος (το οποίο «διαπιστώνει» -και καλά- … απλά μία «επικρατούσα θρησκεία» αλλά το Κράτος και το νομικό Σύστημα την ερμηνεύει επί του πρακτέου ως κυρίαρχη).

    Βεβαίως υπάρχει και η «ακτιβίστικη» άποψη που λέει πως δημιουργούμε «θέμα» , τραβιόμαστε στα δικαστήρια εισπράττοντας καμπάνες πρωτοβάθμια και στο εφετείο και περιμένουμε «κάτι διαφορετικό» από τον Άρειο Πάγο (το ξεχνάμε εννοείται ) ή το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (αμφίβολο αποτέλεσμα και χρονοβόρο κατά την έκδοση αποφάσεως).
    Όμως, δεν νομίζω πως ο φίλος Διαγόρας είχε κάτι τέτοιο στον νου του όταν έφτιαχνε το αυτοκολλητάκι του (με διαψεύδει για το αντίθετο) , συνεπώς όφειλα να του χτυπήσω το καμπανάκι ως φίλος .
    Από εκεί και πέρα το πως το χρησιμοποίησε η σφηκοφωλιά των χριστιανόπληκτων και των φασιστοειδών του phorum για να του διαγράψει το μήνυμα (αλλά και τον ίδιο) είναι θέμα αδιάφορο μιας και το συγκεκριμένο φόρουμ σπανίως τηρεί κάποιους κανόνες και προσχήματα στις διαγραφές του , πλην ενός που λέει .. σβήνουμε οτιδήποτε δεν γουστάρουν οι Mods και ο admin του και όποιου του αρέσει.. έτσι απλά. Δεν μπαίνουν στον κόπο καν να αιτιολογήσουν τις διαγραφές τους και όταν μπαίνουν μετά από επιμονή του «παθόντα» του απαντούν σαν τον γκιωνάκη λέγοντας : «πορτοκαλάδα θέλετε» ? :D .. επικαλούμενοι «κανόνες» κενού και αόριστου περιεχομένου που στην ουσία δίνουν το δικαίωμα στους Mods να κάνουν ότι γουστάρουν και σε σχέση με τα γούστα τους , τις «ιδέες» τους , την θρησκεία τους, την «προφύλαξη» των κολλητών τους κλπ κλπ.
    Συνεπώς το να συζητάμε το τι έκανε το phorum σε σχέση με την αναφορά μου στον Π.Κ δεν έχει κάποιο νόημα από όσες πλευρές και να το δει κάποιος.

  31. SimonSays said

    Προσωπικά νομίζω ότι οποιοσδήποτε χριστιανός έβλεπε το αυτοκόλλητο -και δεν είναι κολλημένος με κάποια απόλυτα κυριολεκτική ερμηνεία ολόκληρου του κειμένου- θα συμφωνούσε με την επισήμανση.

    Συμφωνώ ότι η διάταξη του Ποινικού Κώδικα είναι στην ενότητα «επιβολής θρησκευτικής ειρήνης» και δύσκολα βρίσκει εφαρμογή στη προκειμένη περίπτωση. Επιπλέον θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να ισχυριστεί ότι το ίδιο το κράτος έχει την ίδια άποψη για το περιεχόμενο και για αυτό διδάσκει τα πιο «αθώα» αποσπάσματα στα παιδιά μέσω του σχολικού συστήματος στην νέα Ελληνική, την ίδια ώρα που το Σύνταγμα επιβάλλει ότι το κείμενο να τηρείται αναλλοίωτο στην καθαρεύουσα.

  32. Ενημέρωση: ο διαχειριστής του phorum.gr είπε πως δεν είμαι, και ούτε ποτέ ήμουν, αποβεβλημένος από το phorum.gr, και η τελευταία προσπάθεια εκ’μέρους μου να ανακτήσω το συνθηματικό μου στο phorum.gr μόλις ήταν επιτυχής, οπότε τα περί αποβολής μου θα πρέπει να θεωρηθούν ως μη-ισχύοντα. Δεν ξέρω τι συνέβη, ίσως κάτι να πήγε στραβά με το συνθηματικό μου, ίσως να φταίω εγώ, ίσως να φταίει κάποιος άλλος, τέλος πάντων, ας εξηγήσουμε το περιστατικό υποθέτοντας πως απλά βιάστηκα να καταλογίσω κάποιο πρόσκαιρο πρόβλημα με το login μου σε αποβολή εις βάρος μου, επηρεασμένος από το γεγονός ότι μόλις είχε λογοκριθεί η τελευταία ανάρτηση που είχα κάνει.

    Το ζήτημα της λογοκρισίας της «Αγίας Γραφής με το Προειδοποιητικό Αυτοκόλλητο» στην κατηγορία «Θρησκειολογία» του phorum.gr βέβαια εξακολουθεί να ισχύει.

  33. Π said

    Odin:

    Για το πρώτο: Ένα αστείο ήταν, damn it, και ξανααπορώ που επιμένεις! O χαρακτηρισμός «αυθαίρετη εκτίμηση μηδενικής αξίας» και το ενδιαφέρον σου να ‘προστατεύσεις’ έτσι το Διαγόρα υποτιμά τόσο εμένα όσο και εκείνον. Nομίζω ότι ο Διαγόρας έχει διαβάσει δικά μου κείμενα, έχει δει αν συνηθίζω να κάνω τέτοιες εκτιμήσεις, και δεν θα δυσκολεύτηκε να ξεχωρίσει το αστείο από το μη αστείο. Aς μας πει ό ίδιος.
    Για το τρίτο: Mου εξηγείς πράγματα που έχω δει (αν πρόσεξες, χρησιμοποίησα διαφορετικής αποχρώσεως ρήμα για τον του φόρουμ από ό,τι για σένα). Δεν κατηγόρησα εσένα, και ζητώ συγνώμη αν τυχόν φάνηκε έτσι: απλώς το σχόλιό σου στο οποίο απάντησα μου θύμισε και το προηγούμενό σου και μου έδωσε την ευκαιρία να πω δυό λόγια που είχα αμελήσει να πω για το πώς έχουν τα πράγματα από νομικής και συνταγματικής πλευράς. Tο φόρουμ δεν με απασχολεί – είναι ίσως ενδιαφέρον μόνον από την άποψη ότι παρέχει άφθονα δείγματα της άγνοιας που έχουν πολλοί ως προς το τι είναι προσβολή, σε ποιές περιπτώσεις είναι εφαρμόσιμοι οι σχετικοί νόμοι κτλ. (τα αναλύω στο λινκ που έβαλα).

    Simon:

    Για το πρώτο: Δεν συμφωνώ, γιατί πολλοί θεωρούν ότι είναι θέμα που δεν επιτρέπεται να το αγγίζεις χωρίς τον ‘δέοντα’ σεβασμό, ενώ επίσης πολλοί αγνοούν τα περισσότερα της Bίβλου, ιδίως της ΠΔ, και ξέρουν μόνο τα ‘γεγονότα’ της ζωής του Xριστού και τα περί αγάπης κλπ. (δηλαδή ακριβώς αυτά που λες ότι υπάρχει φροντίδα να προβάλλονται). Tο έχω δει και σε γνωστούς μου, και σε σχόλια στα σχετικά ποστ μου – και τώρα στο φόρουμ, όπου κάποιοι ισχυρίζονται ότι τα περισσότερα από όσα λέει το α/κ είναι ανυπόστατα.
    Για το δεύτερο: Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Δεν είχα σκεφτεί ότι η συνταγματική αυτή επιταγή μπορεί να είναι ένα είδος κουκουλώματος του πράγματος για να μην πολυφαίνεται

  34. SimonSays said

    Π: Καταλαβαίνω αυτό που λες πέρι δέοντος σεβασμού αλλά από την άλλη αν είναι να φοράμε χειρουργικά γάντια κάθε φορά που πιάνουμε στα χέρια μας (μεταφορικά) την επικρατούσα θρησκεία τότε να κάνουμε παράνομα τα ανέκδοτα με τον Ιησού :-)

    Επιστρέφοντας πάλι στη συνταγματική προσταγή για το αναλλοίωτο κείμενο, αυτό δεν σημαίνει ότι απαγορεύεται ο σχολιασμός (έστω και σε μορφή αυτοκόλλητου) επάνω στο εν λόγω κείμενο. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να κλείσουν οι θεολογικές σχολές μια και όλες έχουν αντικείμενο τον σχολιασμό και την ερμηνεία ακριβώς του ίδιου κειμένου.

    Με λίγα λόγια, εύγε Διαγόρα!

  35. Ενημέρωση: η εικόνα bible_warning_gr9.jpg καταργείται, και τη θέση της παίρνει η νέα έκδοση bible_warning_gr10.jpg στην οποία το «χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ» έχει αντικατασταθεί με «κατανάλωση αλκοόλ». Περισσότερες πληροφορίες εδώ: 2η έκδοση της Αγίας Γραφής με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο

  36. omadeon said

    Καλά ΤΟΣΟ ωραία πράματα κάνετε, τέτοια δυνατά διανοητικά κονιάκ πίνατε και… δεν μας δίνατε, την ώρα που εμείς φλυαρούμε με θέματα ουσιαστικώς ανούσια και χαμερπή! ΔΩΣΤΕ και εις εμέ τον ημιμαθή!

    Με άλλα ΛΟΓΙΑ,
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, Διαγόρα ΔΕΝ σε έβαλα τυχαίως σε τιμητική σουϊτα των μόνιμων ιστοσελίδων μου.

    Είτε η Χάρις της Αγνωστης Πολλαπλής Θεάς να οδηγεί την Αθεάρεστον έμπνευσίν σου

    Επί του αυτοκολλήτου θα επανέλθω δριμύτερος κατόπιν σύσκεψης με κολλητούς
    (μπας και του δώσουμε προοπτική, μουσικο-φωνητική επένδυση και άλλα τινα συναφή)

    see ya all later!

  37. Ενημέρωση: επειδή στους αχυρόμυαλους του phorum.gr δεν αρκούσε απλά να διαγράψουν μέσα σε 45 λεπτά από τη δημοσίευσή του το αρχικό άρθρο Η Βίβλος με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο, τώρα και στα Ελληνικά! που είχα δημοσιεύσει εκεί στις 20 Οκτ στην κατηγορία θρησκειολογία, σήμερα το πρωϊ διέγραψαν και ολόκληρη τη συζήτηση Λογοκρισία στο phorum.gr – η Αγία Γραφή με το αυτοκόλλητο που είχε ξεκινήσει ο χρήστης megahurts την ίδια μέρα στην κατηγορία phorum.gr για να διαμαρτυρηθεί για τη λογοκρισία. Αυτή η συζήτηση μέχρι σήμερα κρατούσε καλά και είχε (νομίζω) γύρω στις 2500 εμφανίσεις και 140 απαντήσεις.

    Η τελευταία ανταλλαγή μηνυμάτων στο νήμα αυτό, η οποία κατά πάσα πιθανότητα υπήρξε το έναυσμα για τη διαγραφή ολόκληρης της συζήτησης, ήταν ανάμεσα σε εμένα και τον χρήστη «Ερμής», ο οποίος είναι ο κοκορόμυαλος συντονιστής που διέγραψε το αρχικό μου άρθρο στη θρησκειολογία.

    Ο Ερμής λοιπόν επαναλάμβανε την πεποίθησή του πως αυτή η φωτογραφία της Αγίας Γραφής είναι πλαστή, (πραγματικός φωστήρας το παιδί,) και με προκαλούσε να του βρω μία Αγία Γραφή με τέτοιο αυτοκόλλητο σε ράφι βιβλιοπωλείου, αλλιώς λέει ήμουν ψεύτης. (Ανεπανάληπτη η διάνοιά του.) Eπαναλάμβανε επίσης την επίδειξη της (δήθεν) επωνυμίας του (την οποία χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για εξαπόλυση πάσας φύσης δήθεν αυτοδίκαιων επιθέσεων,) προκαλώντας με να του κάνω μήνυση.

    Εγώ βέβαια ακριβώς από κάτω έγραφα το μόνο που θα μπορούσα να γράψω, ότι δηλαδή (αυτολεξεί:) ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο ο Ερμής είναι ακατάλληλος για συντονισμό είναι το ανεπαρκές Ι.Q. του.

    Αυτό το τελευταίο φαίνεται πως παραήταν εύστοχο, γιατί αμέσως μετά ολόκληρη η συζήτηση εξαφανίστηκε.

  38. ΕΡΜΗΣ said

    Διαγόρας ο Μήλιος Says:
    October 25th, 2007 at 08:04
    » Ο Ερμής λοιπόν επαναλάμβανε την πεποίθησή του πως αυτή η φωτογραφία της Αγίας Γραφής είναι πλαστή, (πραγματικός φωστήρας το παιδί,) και με προκαλούσε να του βρω μία Αγία Γραφή με τέτοιο αυτοκόλλητο σε ράφι βιβλιοπωλείου, αλλιώς λέει ήμουν ψεύτης. (Ανεπανάληπτη η διάνοιά του.) Eπαναλάμβανε επίσης την επίδειξη της (δήθεν) επωνυμίας του (την οποία χρησιμοποιεί ως εφαλτήριο για εξαπόλυση πάσας φύσης δήθεν αυτοδίκαιων επιθέσεων,) προκαλώντας με να του κάνω μήνυση.

    Εγώ βέβαια ακριβώς από κάτω έγραφα το μόνο που θα μπορούσα να γράψω, ότι δηλαδή (αυτολεξεί:) ένας ακόμα πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο ο Ερμής είναι ακατάλληλος για συντονισμό είναι το ανεπαρκές Ι.Q. του. «.
    Ναι αλλά στο «Δικαστήριο» φίλε μου Διαγόρα,

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ λαμβάνονται υπ’ όψιν
    κι όχι η (όποια) ακαταλληλότητα Συντονισμού κι (όποιο) επίπεδο νοημοσύνης (IQ) του κατήγορου.
    Κι εγώ Επώνυμα κι ανοιχτά σε κατηγόρησα πως «είσαι ΨΕΥΤΗΣ», και πως η εικονιζομένη (κι εδώ) Αγία Γραφή με το αυτοκόλλητο, αποτελεί μία «εικονική πλαστογραφία».
    Κι εκτός από «ΨΕΥΤΗΣ», απεδείχθης και Βλάκας,
    Αφού, ουδέν στοιχείο ή επιχείρημα προσκόμισες, παρά μονάχα χαχανητά και σαχλαμάρες !

  39. Άαααααα χάααα χάαα χα χα χα χα! =|-D Ουάααααααα χάααα χάααα χα χα χα χα! =|-D Χίιιιιι χίιιι χίιι χι χι! =|-D Μπουάαααα χάααα χάαα χα χα! =|-D Απίστευτος ο τύπος! Ήλθε μέχρι εδώ για να διακωμωδήσει τον εαυτό του! Τι κωθώνι! Μούχαχαχαχαχαχαχαχαχα….

  40. SimonSays said

    Δηλαδή για να καταλάβω-αν ο Διαγόρας έπαιρνε όντως μια βίβλο και πρόσθετε το αυτοκόλλητο και τράβαγε φωτογραφία, ο Ερμής θα άφηνε την φωτογραφία αναρτημένη;

  41. Odin said

    Δεν το πιστεύω !
    Έσκασε μύτη ο Ερμής στο μαγαζί να σου πει την μαλακία του ? χαχαχαχαχαχαχαχαχα

    Προτείνω να εφαρμοστούν τάχιστα οι ίδιες διαδικασίες που εφαρμόζει το phorum.gr για τα μηνύματα των ανεπιθύμητων στους συντονιστές , … διαγραφή τώρα της μαλακίας του χωρίς δεύτερη κουβέντα … για αρχή.
    Kατόπιν συζήτηση επί του θέματος της διαγραφής ! χαχαχαχαχαχα

    Ερμής go home ! … ρε φασιστόμουτρο .. ή αλλιώς get the fuck out of here !
    Άιντε μπρε ταρνανά , στα τσακίδια μπρε. :D

  42. Προτιμώ να υπάρχει εδώ μέσα αυτό το σχόλιο που απευθύνεται σε εμένα και λέει…

    Κι εκτός από «ΨΕΥΤΗΣ», απεδείχθης και Βλάκας,
    Αφού, ουδέν στοιχείο ή επιχείρημα προσκόμισες, παρά μονάχα χαχανητά και σαχλαμάρες !

    …γιατί δείχνει πως λαμβάνω στα σοβαρά τους όρους χρήσης.

  43. omadeon said

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ. UN-pistevable (όπως λέει κι ένας Αγγλος συνάδελφός μου που ζει στην Ελλάδα).

    Μιλάμε για θράσος και κακοήθεια ολκής (εκ μέρους αυτού του Ερμή).

    ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗΣ-ΛΟΓΟΚΡΙΤΗΣ !!!

    Αν ο Διαγόρας είναι ψεύτης και βλάκας, ρε γελοίε Ερμάριον, εγώ είμαι Αυτοκράτωρ της Κίνας.

    Ισα-ίσα, είναι τα ΔΥΟ πράματα που ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

  44. omadeon said

    Διάβασα με προσοχή τα σχόλια, στέκομαι σε ένα του Οντίν:

    το συγκεκριμένο φόρουμ σπανίως τηρεί κάποιους κανόνες και προσχήματα στις διαγραφές του , πλην ενός που λέει .. σβήνουμε οτιδήποτε δεν γουστάρουν οι Mods και ο admin του και όποιου του αρέσει.. έτσι απλά. Δεν μπαίνουν στον κόπο καν να αιτιολογήσουν τις διαγραφές τους και όταν μπαίνουν μετά από επιμονή του “παθόντα” του απαντούν σαν τον γκιωνάκη λέγοντας : “πορτοκαλάδα θέλετε” ? :D .. επικαλούμενοι “κανόνες” κενού και αόριστου περιεχομένου που στην ουσία δίνουν το δικαίωμα στους Mods να κάνουν ότι γουστάρουν και σε σχέση με τα γούστα τους , τις “ιδέες” τους , την θρησκεία τους, την “προφύλαξη” των κολλητών τους κλπ κλπ.

    ΠΟΛΥ σημαντική κατάθεση εμπειρίας, και ίσως να τη χρησιμοποιήσω μελλοντικά για ανάπτυξη θεμάτων στο μπλογκ μου σχετικά με τη λογοκρισία. Πάντως, εκτός αυτών των λυπηρών φαινομένων, υπάρχουν και αρκετοί… πραγματικά ψυχοπαθείς. Ενας από αυτούς, πρόσφατα, έκανε σωρεία συκοφαντικών ποστ στο μπλογκ του (όπου έχει λογοκρίνει ή αποκλείσει κάθε απάντηση) κατά του φίλου μας του Χάρη (crazy cows) και εμού (πιο πολύ)… αποκαλώντας με… λογοκριτή επειδή όντας ΗΔΗ λογοκριμένος στο δικό του μπλογκ, τον απέκλεισα από το να εκφράζεται ΚΑΙ στο δικό μου.

    Δηλαδή η πρωτοφανής ιδέα αυτού του τυπάκου είναι «μπορώ να σε βρίζω ΚΑΙ να σε λογοκρίνω, αλλά ΚΑΙ να σε αποκαλώ ‘λογοκριτή’ αν δεν δέχεσαι τα PingBacks από τις συκοφαντίες μου στο δικό σου μπλογκ». Πράγμα ΤΟΣΟ πρωτοφανές ώστε αποτελεί καινοτομία στο ελληνικό διαδίκτυο. Ακόμη και τα κατάπτυστα φαινόμενα λογοκρισίας στο phorum.gr ωχριούν μπροστά σε αυτή την ξεφτίλα…

  45. LoL, «Ερμάριον», πολύ καλό, θα το υιοθετήσω!

    Ενημέρωση: βρήκα την αρχή της λογοκριμένης συζήτησης που έγινε στο phorum.gr στο google cache.

  46. maurochali said

    Βγαίνοντας από το θέμα του forum.gr και του «αγγελειαφόρου των θεών», και επανερχόμενος στο πολύ καλό ως προπαγανδιστική ιδέα αυτοκόληττο, θα ήθελα να καταθέσω μια μικρή ένσταση. Η δεύτερη παράγραφος (Σήμανση Περιεχομένου), όμορφα προκλητική για θρησκευάμενους πουριτανούς, αποπνέει έντονα, μια για εμένα ενοχλητική «πολιτική ορθότητα». Αν η Α.Γ. είναι έργο φαντασίας (που είναι), αν δηλαδή δεν είναι κάτι άλλο από την Ιλιάδα για παράδειγμα, τότε έχει και όλα τα διακιώματα ενός έργου φαντασίας. Για να το πω αλλιώς: δεν θα ήθελα να δω προειδοποιητικό αυτοκόληττο με ανάλογη «σήμανση περιεχομένου» στην Ιλιάδα. Σίγουρα έχει νόημα να προκαλεί κανείς τους θρησκευάμενους επιδεικνύοντας το περιεχόμενο της «Βίβλου», αλλά ίσως όχι έτσι.

  47. Πάρα πολύ καλή η επισήμανσή σου Maurochali, αλλά αθωωτικό για το αυτοκόλλητο νομίζω πως είναι το γεγονός ότι η Βίβλος εκλαμβάνεται ως βιβλίο «θεόπνευστο» ενώ η Ιλιάδα όχι. Η Βίβλος είναι η ιερή γραφή της «θρησκείας της αγάπης», από την οποία οι χριστόπληκτοι (νομίζουν πως) αντλούν την ηθική τους, και δεν τη θεωρούν καθόλου «έργο φαντασίας», ενώ η Ιλιάδα είναι απλώς η ιστορία ενός πολέμου, και αυτό εξιστορεί, μαζί με κάποια φανταστική σάλτσα για την ύπαρξη της οποίας οι φιλόλογοι πάντα προειδοποιούν τους μαθητές πριν ξεκινήσουν τη μελέτη της.

  48. maurochali said

    Ναί έχεις δίκιο. Το πικάντικο στην ιστορία είναι ότι προγραμματικά και η Ιλιάδα θεωρεί τον εαυτό της «θεόπνευστο έργο», ψιθυρισμένο στο αυτί του ποιητή από τις ίδιες τις Μούσες. Αλλά αυτό αφορά άλλη συζήτηση.

  49. Ω, ναι, είναι πράγματι άλλη συζήτηση, αλλά καθώς ολόκληρη αυτή η άλλη συζήτηση αρχίζει και τελειώνει μέσα σε μία μόνο πρόταση, ας την πω εδώ να τελειώνουμε: σας διαβεβαιώνω πως αν ο Δωδεκαθεϊσμός είχε έστω και ένα μικρό μέρος των επιπτώσεων που έχει ο Χριστιανισμός στη ζωή μου, αν δηλαδή η θρησκεία που εκπροσωπείται από την Ιλιάδα κατάφερνε να ανταγωνιστεί τον Χριστιανισμό στο να περιορίζει τις ελευθερίες μου, να διαφθείρει τα παιδιά μου, να με αφαιμάζει με φοροεπιβαρύνσεις, να με ντροπιάζει ενώπιον υπερβόρειων φίλων μου, να προάγει την καταστροφή του περιβάλλοντος, να εξαπλώνει τον ιό του AIDS στη γη, να οπλίζει ηθικά το χέρι γενοκτόνων ιμπεριαλιστών, και να επιζητεί έναν παγκόσμιο πόλεμο στον οποίο οι θεοί θα σώσουν όλους όσους γουστάρουν και θα αφανίσουν τους υπόλοιπους κακομούτσουνους, τότε φυσικά κι εγώ θα εξέδιδα Ιλιάδες με προειδοποιητικά αυτοκόλλητα!
    (Τώρα που το σκέφτομαι, γιατί ασχολούμαι με αυτοκόλλητα και δεν αρχίζω να κόβω λαιμούς;)

  50. maurochali said

    Απολογούμαι. Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να σας οδηγήσω σε δολοφονικές σκέψεις. Άφησα απλώς στον φιλόλογο περισσότερο χώρο από όσο έπρεπε (αυτό εννοούσα με το «άλλη συζήτηση»: γιατί σε πολλούς πολιτισμούς ο ποιητής εμφανίζεται ως κάποιος που βρίσκεται σε απευθείας επαφή με το θείο και άλλα τέτοια παρόμοια ερώτηματα, άκρως εξειδικευμένα, που δεν έχουν θέση στην συζήτηση εδώ.) Για όλα τα υπόλοιπα η συμφωνία είναι δεδομένη.
    Υ.Γ. Ο Διαγόρας ο Μήλιος βέβαια θα είχε, φαντάζομαι, πολλά να προσάψει στον δωδεκαθεϊσμό. Αν όμως έχει νόημα η σύγκριση, πιστεύω κι εγώ ότι εκείνη η θρησκεία μπροστά στις χριστιανικές ήταν αθώα περιστερά.

  51. omadeon said

    Διαγόρα,
    είδα το σωσμένο λογοκριμμένο κείμενο, το φύλαξα ΚΑΙ εγώ (αφου το google cash είναι ‘προσωρινό’) και θα το σχολιάσω σύντομα με λινκ.

    Όσον αφορά τώρα το δωδεκαθεϊσμό, είναι ευπρόσδεκτη κάθε άποψη και σχόλιο (υπέρ, κατά ή γενικώς) σε ένα (φιλικό προς τον ίδιο) ποστ, εδώ:
    Jean-Pierre Vernant και Pierre Vidal-Naquet – δύο μεγάλοι Φιλέλληνες ‘έφυγαν’ (το 2007 και 2006)

    Τις επιφυλάξεις (αλλά ΚΑΙ τη συμπάθειά μου) προς τους δωδεκαθεϊστές, αν και δηλώνω αγνωστικιστής και πανθεϊστής, τις γράφω σε εκτενές σχόλιο κάτω απ’ το ποστ, που το βρίσκει κανείς εύκολα.

  52. Odin said

    @ maurochali

    quote:
    ==========================================
    «Υ.Γ. Ο Διαγόρας ο Μήλιος βέβαια θα είχε, φαντάζομαι, πολλά να προσάψει στον δωδεκαθεϊσμό. Αν όμως έχει νόημα η σύγκριση, πιστεύω κι εγώ ότι εκείνη η θρησκεία μπροστά στις χριστιανικές ήταν αθώα περιστερά.»
    ==========================================
    Για έναν άθεο (σαν τέτοιος εμφανίζεται ο Διαγόρας) , δεν πρέπει να μπαίνει ζήτημα «συγκρίσεως» μεταξύ των θρησκευτικών ή δογματικών εκφράσεων της Μεταφυσικής Κοσμοαντίληψης σε καμία περίπτωση διότι ΚΑΜΙΑ έκφραση μεταφυσικού περιεχομένου είτε κατά την «δοξασία» , είτε κατά την κοσμική και κοινωνικοπολιτική οργάνωσή της δεν έχει σχέση με το ορθολογισμό και φυσικά την Υλιστική Κοσμοαντίληψη ή «Επιστημονική Εικόνα του Κόσμου», άρα εκ της φύσεώς της ΚΑΘΕ μεταφυσική δοξασία, «πίστη», ή πεποίθηση θα δημιουργεί αυτονοήτως «πρόβλημα» ανορθολογισμού κατά την Εξουσιαστική εφαρμογή της στα κοινωνικά δρώμενα .
    Να υπενθυμίσω πως ο πολυθεϊσμός (κακώς αποκαλείται δωδεκαθεισμός) των Αρχαίων Ελλήνων δεν ήταν και ότι καλύτερο όσων αφορά τις διώξεις και το κυνηγητό στους «ασεβείς» των «θεών» τους , στους υλιστές φιλόσοφους κλπ , έστω και εάν οι «θεοί» τους παρουσιάζονταν «στο βάθος» της μεταφυσικής κοσμοαντίληψής τους ως φυσικαλιστικού περιεχομένου «κοσμοείδωλα» … και φυσικά μπορεί την σήμερον οι οπαδοί της Εθνικής θρησκείας (ένας εκ των ορθών όρων) να παρουσιάζονται συμπαθείς σε πλήθος ατόμων που τηρούν σκεπτικιστική ή εχθρική στάση απέναντι στην κυρίαρχη εβραιοχριστιανική δοξασία των αγυρτών της ερήμου, όμως δεν εξασφαλίζεται από πουθενά πως εάν οι συγκριμένοι θρησκευτές ήταν «χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη» , θα τηρούσαν στοιχειώδεις όρους ανεξιθρησκείας και πίστης στο Κοσμικό Κράτος ή οργάνωση της κοινωνίας .
    (να μην επικαλούμαστε και τον όρο «Κράτος» πάντα μιας και αυτό δεν αποτελεί και την μοναδική μορφή πολιτειακής οργάνωσης της κοινωνίας, τουλάχιστον θεωρητικά αλλά και ιστορικά προ της κυριαρχίας της Αστικής τάξης στις κοινωνίες) .
    Για τους άθεους λοιπόν , δεν μπαίνει ζητούμενο ποια μεταφυσική κοσμοαντίληψη είναι «καλύτερη» ή «χειρότερη», βεβαίως υπάρχουν διαβαθμίσεις βαρβαρότητας , πρωτογονισμού και μαλακίας (στην λαϊκή γλώσσα ) κατά την δοξασία ή το εφαρμοσμένο ρυθμιστικό πλαίσιο και αντίληψη των κοινωνικών σχέσεων της κάθε δοξασίας , όμως αυτές οι διαβαθμίσεις δεν αφορούν σε καμία περίπτωση τον ορθολογισμό, την διαρκή και αέναη αμφισβήτηση ή σκεπτικισμό των πάντων , την επιστημονική (θετική) μεθοδολογική προσέγγιση των πραγμάτων την διαρκή και αέναη αναζήτηση της Γνώσης που δεν γνωρίζει τεχνητούς φραγμούς και όρια πέρα από αυτά που βάζει ο πεπερασμένος νους μας , που τοποθετεί τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του στο κέντρο των αναζητήσεων του και των προβληματισμών του χωρίς να χρησιμοποεί τις ανόητες και πρωτόγονες «ρουτίνες» των μεταφυσικών ή το τι είπε ο-οι «Θεός-οι» τους στους στους «εκλεχτούς» απατεώνες τους , δεν αφορούν εν τέλει αυτές οι διαβαθμίσεις τις προοπτικές των κοινωνιών για κάτι διαφορετικό (επί της ουσίας) από την οργάνωσή τους σε κοινωνικές διαρθρώσεις, «τακτοποιήσεις» ή αναγωγές των Νόμων της Ζούγκλας .
    Ο αθεϊσμός και ειδικά ο υλιστικός αθεϊσμός ( ο άθεος υπαρξισμός είναι άλλη συζήτηση που δεν αφορά ιστορικοκοινωνικούς όρους μιας και εκ της φιλοσοφικής θέσεώς του δεν μπορεί να συμμετέχει «δραματικά» σε αυτούς) , είναι μία «άσκαστη βόμβα» ή ένας διαρκής και διαχρονικός κίνδυνος στα θεμέλια κάθε κοινωνίας που οργανώνεται με δομές Εξουσίας και ταξικές διαρθρώσεις , για αυτό και ο αθεϊσμός αποτελεί τον διαχρονικό και ιστορικό εχθρό ΟΛΩΝ των μεταφυσικών κοσμοαντιλήψεων και θρησκειών που χρειάζονται και τις Εξουσιαστικές δομές ή ακόμα και την ταξική εκμεταλλευτική διάρθρωση για να επιβιώσουν, για αυτό και όλες οι Εξουσίες επιδιώκουν την διάχυση της μεταφυσικής κοσμοαντίληψης και της θρησκευτικότητας με διάφορους τρόπους.

    Ο εχθρός του εχθρού μου δεν πάει να πει πως είναι και φίλος μου με λίγα λόγια .

  53. […] Τώρα όμως, το ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ θέμα είναι ΠΟΛΥ σοβαρό, ενώ και τα κρούσματα λογοκρισίας που αυξάνουν σε άλλους χώρους ολοένα και περισσότερα, π.χ. η πρόσφατη λογοκρισία του αξιόλογου blogger Διαγόρα α… […]

  54. omadeon said

    @Odin:

    «…ΚΑΜΙΑ έκφραση μεταφυσικού περιεχομένου είτε κατά την “δοξασία” , είτε κατά την κοσμική και κοινωνικοπολιτική οργάνωσή της δεν έχει σχέση με το ορθολογισμό και φυσικά την Υλιστική Κοσμοαντίληψη ή “Επιστημονική Εικόνα του Κόσμου”, άρα εκ της φύσεώς της ΚΑΘΕ μεταφυσική δοξασία, “πίστη”, ή πεποίθηση θα δημιουργεί αυτονοήτως “πρόβλημα” ανορθολογισμού κατά την Εξουσιαστική εφαρμογή της στα κοινωνικά δρώμενα.»

    Γνωστή και σεβαστή άποψη και (ως ΕΝΑ βαθμό) προσυπογράφω. Παρόλ’ αυτά δεν είναι πάντα ο ίδιος ο ορθολογισμός αντίθετος με κάποια «μεταφυσική αντίληψη» χωρίς δόγματα, χωρίς Πίστη, χωρίς ηλίθιες δοξασίες, κ.ο.κ.

    Ειδικότερα, αυτό που ονομάζω «αγνωστικιστικό πανθεϊσμό» ή «a priori πολυθεϊσμό χωρίς θεούς», είναι πρωτίστως μια κατάσταση του Νου, μια ανοιχτότητα που βασίζεται μεν πάνω σε ορθολογικές βάσεις αλλά θεωρεί τόσο τον απλό υλισμό όσο και τον ιδεαλισμό σαν δύο όψεις του ίδιου παλιού νομίσματος. Εδώ και χρόνια ασχολούμαι με την αναγωγή της ίδιας της Λογικής σαν αποτέλεσμα συνειδητής Χάραξης Ορίων του νου, ανάμεσα σε εσωτερικό και εξωτερικό κόσμο, με το απλό γεγονός ότι η ίδια η φαντασία μας ή η εσωτερικότητά μας δημιουργεί και ΟΛΗ τη λογική, χωρίς παραμικρή απαίτηση είτε για υλιστικές είτε για ιδεαλιστικές εξηγήσεις του Κόσμου. Επειδή μάλιστα το «τρίτο αξίωμα της Αντίληψης» εκφράζει μια ιδιότητα της συνείδησης, δεν υπάρχει καν λόγος να _μην_ υποθέσουμε ότι ισχύει κάτι ανάλογο ακόμη και στα απειροελάχιστα Υλικά Σωματίδια, σε ένα Σύμπαν θεμελιωδώς ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ.

    Σαν αποτέλεσμα, συστρατεύομαι με αθέους και αγνωστικιστές αλλά παραμένω πανθεϊστής χωρίς δόγμα.

  55. ΕΡΜΗΣ said

    Τι έγινε ρε ΨΕΥΤΗ και «Εικονικέ Πλαστογράφε» «Διαγόρα» τελικά ;

    Βρήκες πουθενά να μου παραθέσεις κάποια Αγία Γραφή σε ράφι Βιβλιοπωλείου

    που να φέρει το «αυτοκόλλητό» σου ;

  56. LoL ο γελοίος ξαναήλθε! Τι καραγκιόζης ρε παιδί μου! Δε μου λες, είναι ανάμεσα στις απαιτήσεις της θέσης του συντονιστή στο phorum το να έχεις I.Q. τσιπούρας; Και κάτι άλλο: για πόσα δευτερόλεπτα θα στεκόταν ένα σχόλιο στο phorum.gr σε κατηγορία που συντονίζεις εσύ, αν σε αποκαλούσε εσένα ψεύτη; Είναι μάλλον προφανές πως ξαναήλθες μόνο και μόνο για να κάνεις κατάχρηση του σεβασμού που δείχνει το παρόν ιστολόγιο προς την ελευθερία του λόγου. Βρε σάλτα και πνίξου, γελοίε υποκριτή!

  57. Π said

    Διαγόρα, αναφέρεις ρητά ότι το αυτοκόλλητο είναι «μεταφορά στα ελληνικά ενός έργου που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο και αποτελεί δημιουργία κάποιου ανώνυμου καλλιτέχνη». Kάποια στιγμή έγραψα και εγώ ότι είναι «καταφανώς σάτιρα, αφού μιμείται τη μορφή και τη φρασεολογία τέτοιων α/κ που μπαίνουν σε προϊόντα που μπορεί να βλάψουν την υγεία, όχι σε βιβλία». Kαι αυτός ο ανεκδιήγητος ακόμα διαμαρτύρεται με βάση το ότι η φωτογραφία δεν είναι αληθινή; E, απαντά ο Paine με το giving medicine to the dead…

    Mερικά ακόμη:

    You’ve got the brain of a four-year-old boy, and I bet he was glad to get rid of it.
    Groucho Marx

    There is no expedient to which a man will not go to avoid the labor of thinking.
    Thomas Alva Edison

    A great many people think they are thinking when they are merely rearranging their prejudices.
    William James

    Aristotle … taught that the brain exists merely to cool the blood and is not involved in the process of thinking. This is true only of certain persons.
    Will Cuppy

    The only reason some people get lost in thought is because it’s unfamiliar territory.
    Paul Fix

    People do not like to think. If one thinks, one must reach conclusions. Conclusions are not always pleasant.
    Helen Keller

    Most people would die sooner than think; in fact, they do so.
    Bertrand Russell

  58. SimonSays said

    Τι έγινε ρε ΨΕΥΤΗ και «Εικονικέ Πλαστογράφε» «Διαγόρα» τελικά ;

    Βρήκες πουθενά να μου παραθέσεις κάποια Αγία Γραφή σε ράφι Βιβλιοπωλείου

    που να φέρει το «αυτοκόλλητό» σου ;

    Αγαπητέ Ερμή, αν ο Διαγόρας τυπώσει το αυτοκόλλητο και το κολλήσει σε μια βίβλο, εσύ θα έχεις την εντιμότητα να το αφήσεις αναρτημένο στο phorum.gr?

  59. anonymous said

    Gia kati karagkiozides san ton Ermi, exei ftiaxei o Omadeon eidiko blog:
    http://panikos.wordpress.com

    Omadeon, balton ekei ki auton.hehe

  60. abravanel said

    θα με ενδιέφερε να το μάθω. Επίσης, αν κανείς γνωρίζει κάτι για την ιστορία αυτής της εικόνας, όπως ποιός την έφτιαξε, που πρωτοεμφανίστηκε, κλπ, τον παρακαλώ να αφήσει σχόλιο.

    Η ιστορια σχετιζεται με το ζητημα της διδασκαλιας της Εξελιξης οπως εμφανιστηκε στο Κανσας. Μεταξυ των αλλων οι οπαδοι του intelligent design ειχαν ζητησει να μπει ενα αυτοκολλητο στο βιβλιο της βιολογιας που να αναφερει οτι η θεωρια της εξελιξης δεν ειναι αποδεδειγμενη. Το κινημα ομως των πιστων pastafarians περασε στην αντεπιθεση και δημιουργησε αυτο το στικερ.

  61. Τώρα διάβασα το post και νομίζω οτι δεν ήταν λάθος τα ναρκωτικά: Το θυμάμαι από το Μεγάλο Ψέμα του Μ. Καλόπουλου, οπότε ξανανοίγω το βιβλίο, φτάνω στα περί Ραχήλ και νάτο:
    «Ας μεταφερθούμε λοιπόν λίγο στην πατριαρχική ιστορία, για να γνωριστούμε με του μανδραγόρες και το ενδιαφέρον που δείχνουν γι αυτούς ιδιαίτερα οι ήρωες της Βίβλου.
    Θα δούμε λοιπόν τη Ραχήλ, να ζητά προκλητικά κι επίμονα απ’ την αδελφή της Λεία τους Μανδραγόρες της»
    Και συνεχίζει ο Καλόπουλος με τα εδάφια 14-16 από το Λ΄ Κεφάλαιο της Γενέσεως της Παλαιάς Διαθήκης. Διαβάστε τα εδώ:

    http://www.apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=old_testament/contents_Genesis.asp&main=genesis&file=1.30.htm

    Καλό;

  62. Ω, Ερινύα, σε ευχαριστώ πολύ για το μαργαριτάρι που μας έφερες!

    Ιδού το κείμενο, για να μην τρέχει ο κόσμος στην «Αποστολική Διακονία»:

    14 ᾿Επορεύθη δὲ Ρουβὴν ἐν ἡμέρᾳ θερισμοῦ πυρῶν καὶ εὗρε μῆλα μανδραγορῶν ἐν τῷ ἀγρῷ καὶ ἤνεγκεν αὐτὰ πρὸς Λείαν τὴν μητέρα αὐτοῦ· εἶπε δὲ Ραχὴλ Λείᾳ τῇ ἀδελφῇ αὐτῆς· δός μοι τῶν μανδραγορῶν τοῦ υἱοῦ σου. 15 εἶπε δὲ Λεία· οὐχ ἱκανόν σοι ὅτι ἔλαβες τὸν ἄνδρα μου; μὴ καὶ τοὺς μανδραγόρας τοῦ υἱοῦ μου λήψῃ; εἶπε δὲ Ραχήλ· οὐχ οὕτως· κοιμηθήτω μετὰ σοῦ τὴν νύκτα ταύτην ἀντὶ τῶν μανδραγορῶν τοῦ υἱοῦ σου. 16 εἰσῆλθε δὲ ᾿Ιακὼβ ἐξ ἀγροῦ ἑσπέρας, καὶ ἐξῆλθε Λεία εἰς συνάντησιν αὐτῷ καὶ εἶπε· πρὸς ἐμὲ εἰσελεύσῃ σήμερον· μεμίσθωμαι γάρ σε ἀντὶ τῶν μανδραγορῶν τοῦ υἱοῦ μου. καὶ ἐκοιμήθη μετ᾿ αὐτῆς τὴν νύκτα ἐκείνην. 17 καὶ ἐπήκουσεν ὁ Θεὸς Λείας, καὶ συλλαβοῦσα ἔτεκε τῷ ᾿Ιακὼβ υἱὸν πέμπτον. 18 καὶ εἶπε Λεία· δέδωκέ μοι ὁ Θεὸς τὸν μισθόν μου, ἀνθ᾿ οὗ ἔδωκα τὴν παιδίσκην μου τῷ ἀνδρί μου· καὶ ἐκάλεσε τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Ισσάχαρ, ὅ ἐστι μισθός.

    Το λεξικό Τεγόπουλου-Φυτράκη λέει: «μανδραγόρας [<αρχ. μανδραγόρας] (ο) ουσ. γένος αγγειόσπερμων φυτών με ναρκωτικές και θεραπευτικές ιδιότητες»

    Το ερώτημα τώρα είναι το εξής: ήταν οι ναρκωτικές ή οι θεραπευτικές ιδιότητες του μανδραγόρα που τον έκαναν τόσο περιζήτητο ώστε να τον ανταλλάξουν αυτές οι γυναίκες με σεξ; Κάνοντας μία αναζήτηση στο Δίκτυο προκύπτουν κάποιες πηγές, όλες όμως ανεξαιρέτως θεωρούν ότι ο μανδραγόρας αναφέρεται στη Βίβλο ως «βοτάνι για τεκνοποιία» και όχι ως ναρκωτικό. Αυτή η χρήση ταιριάζει και με τα συμφραζόμενα των εδαφίων της Βίβλου, όπου και οι δύο γυναίκες επιζητούν να τεκνοποιήσουν. Απ’την άλλη μεριά, θα μπορούσε κανείς να πει πως ένα ναρκωτικό δεν παύει να είναι ναρκωτικό, ασχέτως των όποιων άλλων χρήσεών του.

    Πριν προχωρήσω στην αποκατάσταση της φράσης «χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ», θα ήθελα να ακούσω και κάποιες ακόμα γνώμες.

    Λοιπόν, κυρίες και κύριοι, τι λέτε; πρόκειται για αναφορά σε ναρκωτικά, ναι ή ου;

  63. Π said

    Συγνώμη, τώρα τους βρήκατε τους μανδραγόρες; Tην ιστορία Λείας-Pαχήλ την έχω παραθέσει εδώ κι ένα μήνα! (σχόλιο αρ. 9)*

    Kατά τη γνώμη μου «περιγραφή ή υποκίνηση» σχετική με ναρκωτικά θεμελιωμένη σε αυτήν μόνο την ιστορία σημαίνει να βγάλουμε ξύγκι όχι απ’ τη μύγα, από κουνούπι!

    α) «Tο ενδιαφέρον που δείχνουν γι αυτούς ιδιαίτερα οι ήρωες της Βίβλου», που λέει ο Kαλφόπουλος, είναι φράση παραπλανητική. Oι ήρωες της Bίβλου είναι χιλιάδες. H συγκεκριμένη ιστορία είναι η μόνη περίπτωση αναφοράς στις ρίζες αυτές. (Aναφορά σε μανδραγόρες υπάρχει άλλη μία, στο Άσμα Aσμάτων 7.14, αλλά εκεί πρόκειται για την μυρωδιά του λουλουδιού.)

    β) Eπειδή οι ρίζες αυτές διακλαδώνονται, το σχήμα τους θεωρήθηκε ανθρωποειδές: κάτι σαν ανθρωπάκι που φυτρώνει. Eκεί και όχι στην τοξική τους δράση οφείλονται οι δοξασίες για τις υποτιθέμενες μαγικές ιδιότητές τους, που, όπως λέει και ο Διαγόρας, σχετίζονται με γονιμότητα και σεξουαλική δύναμη. O Pουβήν έφερε τις ρίζες στη μάνα του επειδή ο θεός την είχε κάνει στείρα. H αδερφή της (που της είχε πάρει τον άντρα) προφανώς τις ήθελε για να ενισχύσει τις δικές της αφροδισιακές ικανότητες ή/και για να μην χάσει τον άντρα αν γινόταν πάλι γόνιμη η άλλη.

    γ) Oι ρίζες του μανδραγόρα είναι κάτι σαν πατάτες. Kαι οι πατάτες έχουν τοξικές ουσίες. Kαι οι μεν και οι δε είναι δηλητηριώδεις αν φαγωθούν ωμές. Aν ο Pουβήν έφερνε πατάτες στη μάνα του, θα λέγαμε ποτέ ότι πρόκειται για αναφορά σε ναρκωτικό ή απόπειρα μητροκτονίας;

    Kαι μία διόρθωση: «τα εδάφια 14-16 από το Λ΄ Κεφάλαιο» της Γενέσεως, όχι «της Παλαιάς Διαθήκης».

    * Διαγόρα, στο σχόλιο αυτό έχω κάνει ένα μεταφραστικό λάθος στα περί Xαλδαίων. Δεν μου αρέσει ούτε να επιστρέψουμε στις βωμολοχίες ούτε να μείνει το λάθος: τι προτιμάς;

  64. LoL έχεις δίκιο, Π είχες πράγματι κάνει λόγο για τους μανδραγόρες, αλλά μέσα σε όλη τη βαβούρα («πιάσε τη μία – γάμα την άλλη») μου διέφυγαν. Φαντάζομαι πως επειδή δεν ήξερα τίποτα για τους μανδραγόρες, η αναφορά σε αυτούς δεν «καταχωρήθηκε» στο συνειδητό μου.

    > Kαι μία διόρθωση: «τα εδάφια 14-16 από το Λ΄ Κεφάλαιο» της Γενέσεως, όχι «της Παλαιάς
    > Διαθήκης».

    Αυτό το λάθος βρίσκεται στο σχόλιο της Ερινύας, οπότε χρειάζομαι την εντολή της για να το διορθώσω.

    > Διαγόρα, στο σχόλιο αυτό έχω κάνει ένα μεταφραστικό λάθος στα περί Xαλδαίων. Δεν
    > μου αρέσει ούτε να επιστρέψουμε στις βωμολοχίες ούτε να μείνει το λάθος: τι προτιμάς;

    Δεν καταλαβαίνω σε τι λάθος αναφέρεσαι, ούτε τι ζητά από εμένα η ερώτησή σου, να σου πω όμως τα εξής:
    1) Εγώ δεν έχω πρόβλημα με βωμολοχίες, ειδικά αν υπάρχει αντικειμενικός λόγος για να ξεστομίζονται.
    2) Αντιθέτως, έχω πρόβλημα με τα λάθη. Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα.
    3) Αν θέλεις να διορθωθεί κάτι σε κάποιο προηγούμενο σχόλιό σου, στείλε μου μέσω email όλο το νέο κείμενο του σχολίου, (προς αποφυγήν λαθών και ανάγκης για λεπτομερείς οδηγίες,) κι εγώ θα αντικαταστήσω το παλιό κείμενο με το νέο. (Θα αφήσω επίσης ένα σχόλιο που θα δίνει κάποια εξήγηση σχετικά με το τι είδους αλλαγή έγινε.)

  65. Ενημέρωση 2007-11-12: μετά από αίτημα του «Π», διόρθωσα το σχόλιο #9 αντικαθιστώντας τις λέξεις «και τα μουνιά τους σαν των φοράδων» με τις λέξεις «και που χύνουν σαν άλογα» διότι επρόκειτο για λάθος μετάφραση. Η αρχική λανθασμένη διατύπωση έχει αποτυπωθεί σε κατοπινό σχόλιο του «Πόντος και Αριστερά», τι να κάνουμε, αυτά έχει το ιστολογείν, αλλά δεν πειράζει, το ζήτημα είναι το σωστό να καταγράφεται, έστω και όχι τέλεια.

  66. Πράγματι μου ξέφυγε: Θα έγραφα της Γενέσεως της ΠΔ και το παρέλειψα κατά την πληκτρολόγηση.
    Ο Καλόπουλος ερμηνεύει αυτά και άλλα εδάφια με ένα ολοκληρωμένο σκεπτικό, που δεν μπορώ να το καταγράψω σε ένα σχόλιο. Θεωρεί οτι η χρήση του μανδραγόρα (και όχι μόνο) για «μαγείες» από τους ήρωες της ΠΔ διαφαίνεται μέσα από τις γραμμές των κειμένων.
    Αλλά νομίζω οτι μόνο στην περίπτωση της Ραχήλ είναι σαφής και «ονομαστική» η αναφορά για τον μανδραγόρα στην ΠΔ.
    Οτι ο Μανδραγόρας θεωρείται και φάρμακο για την γονιμότητα δεν το θυμάμαι. Κι εγώ για ναρκωτικό τον ήξερα (θυμάμαι τη φράση «υπό μανδραγόραν καθεύδειν»)

  67. Ενημέρωση 2007-11-12: διόρθωσα το σχόλιο #61 της Ερινύας αντικαθιστώντας τις λέξεις «της Παλαιάς Διαθήκης» με τις λέξεις «της Γενέσεως της Παλαιάς Διαθήκης».

  68. bers said

    Κάποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι, εντάξει, η Παλαιά Διαθήκη είναι έτσι κι αλλιώς, αλλά εμείς οι Χριστιανοί έχουμε ως βάση τη Καινή Διαθήκη, το Λόγο του Σωτήρα κλπ.

    Ξέρετε, δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε και πολύ μακρυά για να βρούμε τη πλήρη αποδόμηση της ΚΔ σε φιλοσοφικό επίπεδο. Πορφυρίου, Κατά Χριστιανών. Αποσπάσματα εδώ

    http://www.hellenicpantheon.gr/porfyrios.htm

    Είναι στην αρχαία αλλά κυκλοφορεί και σε μετάφραση. Για την ιστορία, έχει πολύ ενδιαφέρον το πως διασώθηκε ένα τέτοιο βιβλίο. Αυτό έγινε από τον Ωριγένη που προσπαθώντας να το ανασκευάσει σε δικό του βιβλίο, διέσωσε τεράστια αποσπάσματα. Κατά τα άλλα, το βιβλίο του Πορφύριου καήκε μέχρι τελευταίου με εντολή του Θεοδόσιου.

  69. […] Περί Halloween…Προειδοποιητικό αυτοκόλλητο στην Αγία Γραφή, τώρα και …Προσβολή εθνικών συμβόλωνΟ Γέροντας ΠαΐσιοςΣχόλιο: H […]

  70. SimonSays said

    Γιατί δεν ρωτάς τον ορθόδοξο αν υπάρχουν αναφορές σε ναρκωτικές ουσίες;

  71. Γιατί αμφιβάλλω αν ο «ορθόδοξος» είναι πράγματι αυτό που ισχυρίζεται πως είναι. Κυκλοφορεί η γνώμη ότι πρόκειται για φάρσα που σκαρώνει ο Τζίμης Πανούσης.

  72. zaphod said

    Πολύ καλή ιδέα, επικροτώ και συμμετέχω :-)

    Παρεμπιπτόντως χρειάζονται γενικώς πιο πολλές αναφορές στην Καινή διαθήκη διότι η καραμέλα είναι έτοιμη πως τάχα μου ο Τζέι Σι τα …διόρθωσε τα πράγματα.

    Ο ορθόδοξος είναι τρολ και τρελός χιουμορίστας. Αν τώρα είναι ο Τζιμάκος ή κάποιος άλλος Πανουσικός δεν το ξέρω.

    Τώρα το είδα το ποστ, εύγε και καλώς ήρθα :-)

  73. Αν λάβουμε υπόψη οτι το κείμενο της προειδοποίησης γράφει «Περιέχει στίχους που περιγράφουν η παρακινούν…», θεωρώ οτι δεν είναι λάθος να υπάρχουν μέσα και τα ναρκωτικά (καλύπτεται από τη λέξη «περιγράφει» στην προειδοποίηση).
    Αν κάποιος θέλει να καλύπτεται και ο όρος «παρακινούν» της προειδοποίησης, τότε θα πρέπει να εμβαθύνει περισσότερο στο θέμα: Αν θυμάμαι καλά, δεν φαίνεται αν η χρήση του Μανδραγόρα από τη Ραχήλ γίνεται για τεκνοποιία ή για να «ξεχάσει» τον πόνο της. Αυτό μπορεί, πάντα πιθανολογώντας, να διευκρινιστεί, αν μπορούμε να μάθουμε τι γνώσεις ή και ιδεοληψίες είχαν οι Εβραίοι εκείνης της εποχής σχετικά με το εν λόγω φυτό. Το θεωρούσαν και το χρησιμοποιούσαν ως φυτό που βοηθά την γονιμότητα (νομίζω οτι αυτό είναι μόνο ιδεοληψία), ναρκωτικό (αυτό είναι επιστημονικά ορθό), ως φάρμακο (αντισπασμωδικό και καταπραϋντικό) ή όλα τα παραπάνω;
    Εκ πρώτης όψεως υπάρχουν οι πληροφορίες από την Βικιπαίδεια, λίγες στα Ελληνικά http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%82 και περισσότερες στα Αγγλικά http://en.wikipedia.org/wiki/Mandrake_%28plant%29 όπου γράφει ανάμεσα στα άλλα οτι «There are classical Jewish commentaries which suggest that mandrakes help barren women to conceive a child» και «Among certain Asian cultures it is believed to ensure conception». Επομένως και η εκδοχή της γονιμότητας μπορεί να «παίζει» στην περίπτωση.
    Για να δούμε και μια απερίγραπτα ανόητη πρακτική για την εκρίζωση του μανδραγόρα, λόγω φόβου του επακόλουθου θανάτου (!!!), όπως περιγράφεται απ’ τον Ιώσηπο:
    «A furrow must be dug around the root until its lower part is exposed, then a dog is tied to it, after which the person tying the dog must get away. The dog then endeavours to follow him, and so easily pulls up the root, but dies suddenly instead of his master. After this the root can be handled without fear.»
    Δεν διάβασα παρακάτω το άρθρο αυτό,

    Παρ’ όλα αυτά, ενδιαφέροντα είναι αυτά που γράφει ο Καλόπουλος για το θέμα στο «Αβραάμ ο Μάγος»:
    «Παρασυρόμενοι απ’ τον ενθουσιασμό της πίστης, πολλοί ερμηνευτές της Π.Δ. έκαναν το παν για να αποδείξουν οτι ο μανδραγόρας, το πανάρχαιο αυτό φυτό της μαγγανικής μαγείας, στα χέρια των πατριαρχών δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα απλό «σύμβολο γονιμότητας» και όχι ψυχοτρόπο βρώσιμο ναρκωτικό.
    Η δικαιολογία αυτή δεν μπορεί να ευσταθεί, μια και αντιφάσκει εντελώς με την ίδια την βιβλική αφήγηση, που θέλει την Ραχήλ να αποκτά παιδιά παρακαλώντας και πιστεύοντας τον θεό του Αβραάμ και όχι στην γονιμοποιό συνδρομή οποιουδήποτε φυτού.
    Απ’ τη ροή μάλιστα της αφήγησης, μετά την ανταλλαγή συζύγου με τους ποθητούς μανδραγόρες, φαίνεται να συμβαίνει εντελώς το αντίθετο απ’ αυτό που θέλει η συγκεκριμένη ερμηνεία: Μετά δηλαδή από την απόκτηση του φυτού από την Ραχήλ, η αδελφή της και αντίζηλη Λεία είναι αυτή που αποκτά τρία στη σειρά τέκνα και όχι η Ραχήλ, που με τόσα παρακάλια και θυσίες απέκτησε τους μανδραγόρες! Έτσι τίποτε δεν συνηγορεί στην σκέψη της υποτιθέμενης γονιμότητάς τους!
    Στην καυτή όμως ερώτηση, γιατί άραγε με τέτοιο πάθος ζητούσε τους μανδραγόρες της αδελφής της η Ραχήλ, απαντά, οριστικά και ξεκάθαρα, ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος, γράφοντας: ‘όταν ο γιός της Λείας της έφερε καρπούς Μανδραγόρα, η Ραχήλ τους είδε και την παρακαλούσε να της δώσει, επειδή της είχε έρθει η επιθυμία να τους φάει’! …»

  74. doctor said

    Αφήστε ήσυχο το όπιο του λαού.
    Άλλωστε κανένας χριστιανός δεν έχει διαβάσει όλη την Αγία Γραφή (Παλαιά και Καινή Διαθήκη).
    Μετρημένοι στα δάχτυλα είναι αυτοί και οι περισσότεροι το έχουν κάνει για επιστημονικούς λόγους.

    doctor

  75. Π said

    Tο προηγούμενο σχόλιό μου το έγραψα χωρίς να κοιτάω την ιστορία και μπέρδεψα τις αδερφές: δεν ήταν στείρα η μάνα του Pουβήν αλλά η αδερφή της.

    «Παρασυρόμενοι απ’ τον ενθουσιασμό της πίστης, πολλοί ερμηνευτές της Π.Δ. έκαναν το παν για να αποδείξουν…», γράφει ο Kαλόπουλος, τα ίδια όμως κάνει και αυτός, γιατί είναι και αυτός φανατικός που βλέπει ό,τι θέλει:

    – Kατ’ αρχάς δεν μιλάμε για «απλό σύμβολο γονιμότητας» αλλά για το ότι κάποιοι τότε πίστευαν πως ήταν μαγικό φυτό που βοηθούσε τη σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα.

    – O K. λέει ότι μετά «την απόκτηση του φυτού από την Ραχήλ, η αδελφή της και αντίζηλη Λεία είναι αυτή που αποκτά τρία στη σειρά τέκνα και όχι η Ραχήλ». Πού είναι το περίεργο; αφού η Λεία ήταν γόνιμη ενώ ο θεός είχε τιμωρήσει τη Pαχήλ με στειρότητα.

    – Λέει ότι τόσο αυτό όσο και το ότι κατά τη Bίβλο τελικά η Pαχήλ τεκνοποίησε χάρη στο θεό αντιφάσκουν με την ερμηνεία μανδραγόρας = γονιμότητα. Kαθόλου δεν αντιφάσκουν. H Bίβλος φυσικά στο θεό θα το αποδώσει, πού αλλού; Aυτό είναι ένα από τα βασικά points όλης της Bίβλου: όλα, καλά και κακά, ο θεός! Aλλά το ότι η Bίβλος αποδίδει την τεκνοποιία της Pαχήλ στο θεό και όχι στο μανδραγόρα δεν συνεπάγεται ότι η ίδια η Pαχήλ και άλλες τότε δεν πίστευαν στις γονιμοποιητικές ιδιότητες του δευτέρου ή ότι η Bίβλος τον αναφέρει ως ναρκωτικό.

    – Iσχυρίζεται ότι ο Ιώσηπος «απαντά, οριστικά και ξεκάθαρα», ότι «όταν ο γιός της Λείας της έφερε καρπούς Μανδραγόρα, η Ραχήλ τους είδε και την παρακαλούσε να της δώσει, επειδή της είχε έρθει η επιθυμία να τους φάει». Πού είναι το οριστικό και ξεκάθαρο; Πρώτον, δεν βλέπω γιατί το «να τους φάει» σημαίνει για να κάνει ‘κεφάλι’ και όχι παιδιά. Δεύτερον, ο Iώσηπος (εδώ το σχετικό βιβλίο του, κεφ. 19 παρ. 8 το σημείο που παραθέτει ο K.) δεν ερμηνεύει τίποτα, απλώς γράφει μιά περιληπτική πράφραση της ΠΔ. Aλλά και να ερμήνευε, δεν βλέπω γιατί πρέπει να είναι θέσφατο η όποια γνώμη του Iώσηπου. Iδίως όταν είναι ο ίδιος Iώσηπος που αλλού εξηγεί την …ασφαλή μέθοδο ξεριζώματος (ισχυριζόμενος μάλιστα και ότι το πράγμα βγάζει τρομερές κραυγές όταν το ξεριζώνεις). Aλλά βλέπετε ότι και η μέθοδος αυτή με ζωή και θάνατο συνδέει το φυτό. Eπιπλέον, και βασικότερο, στο επίμαχο σημείο της Γενέσεως η πρωτότυπη εβραϊκή λέξη (γιαυτό και αρκετές μεταφράσεις) είναι «φυτό/φρούτο του έρωτα».

    Eπιμένω λοιπόν (διορθώνοντάς με μετά το ξεμπέρδεμα των αδελφών): H μάνα του Pουβήν (Λεία) θα ήθελε τους μανδραγόρες ως αφροδισιακό, μήπως ξαναπροσελκύσει τον άντρα που προτιμούσε την αδερφή της, και η αδερφή της (Pαχήλ) θα ήθελε να τους πάρει γιατί ήταν στείρα, ίσως και για να αποτρέψει την προσπάθεια της άλλης.

    Aλλά πολύ το ζαλίσαμε… Nα θυμίσω γιατί είχα παραθέσει την ιστορία αυτή: Kάποιος ερωτεύεται μιά μικρή και ωραία, ο πατέρας της τον ξεγελάει και του φορτώνει τη μεγάλη της αδερφή, μετά του πουλάει και τη μικρή, αυτός πάει και με τις δύο αλλά ο θεός κάνει τη μικρή στείρα γιατί παραμελείται η μεγάλη, η μικρή τον βάζει να πάει με την υπηρέτριά της για να αποκτήσει τρόπον τινά παιδί, η μεγάλη του πασάρει και τη δική της υπηρέτρια γιατί τον ξαναχάνει, μετά τον νοικιάζει (επί λέξει) με αντάλλαγμα τους μανδραγόρες, αυτός ήδη έχει κάνει παιδιά με τη μεγάλη, κάνει και με τη μία υπηρέτρια, κάνει και με την άλλη, κάνει κι άλλα παιδιά με τη μεγάλη αδερφή, στο τέλος κάνει και με τη μικρή που ξεστειρώθηκε (και ο θεός τον ευλογεί). Zήτω το Iερόν Bιβλίον, ο λόγος του θεού και ο υπέρτατος ηθικός οδηγός του ανθρώπου! Mπροστά σε αυτό το μπάχαλο, το τι είδους ματζούνι θεωρούσαν τον μανδραγόρα θα μας μαράνει;

  76. Π said

    Έτσι νομίζω πως απαντάω και στο άλλο ποστ. Mιλάμε για μία ή δύο μεμονωμένες αναφορές (τουλάχιστον αμφιλεγόμενης σημασίας) σε χίλιες τόσες σελίδες, ενώ τα πραγματικά προβλήματα της Bίβλου είναι ατελείωτα. Aσχολούμενοι λοιπόν με τους μανδραγόρες πάμε να βγάλουμε ξύγκι από μιά (ίσως και ανύπαρκτη) μύγα ενώ ολόγυρα υπάρχουν βουνά λίπους!

  77. Το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχουν βουνά λίπους, και που είναι αυτά, το ερώτημα είναι αν κάποια συγκεκριμένη κατηγορία εναντίον της Βίβλου στέκει ή δεν στέκει, όσο ασήμαντη και να είναι αυτή μπροστά στα υπόλοιπα.

    Όπως και να’χει το θέμα, τελικά θα συμφωνήσω κι εγώ με τον Π, και θα αφήσω τα πράγματα ως έχουν.

    Η αναφορά της Βίβλου σε Μανδραγόρες είναι οπωσδήποτε κάπως «περίεργη» και «ύποπτη», αλλά το αυτοκόλλητο φιλοδοξεί να καταγγείλει αυτά που είναι υπεράνω αμφιβολίας, όχι αυτά που είναι απλώς ύποπτα.

  78. Με Λύπη εντελώς τυχαία είδα το site και αγανάκτησα με το όλο θέμα ! Το οποίο είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ! Αυτός που το έφτιαξε και όσοι το υποστηρίζουν δεν έχουν ΙΔΕΑ, ούτε έχουν διαβάσει την αγία γραφή ! Εάν όλος ο κόσμος διάβαζε την αγία γραφή φίλε μου η κοινωνία δεν θα ήταν στα Χάλια που είναι τώρα ! Όλα αυτά που αναφέρει αυτό το χαζό αυτοκόλλητο συμβαίνουν λόγω του ότι ο κόσμος ζει στην ΑΓΝΟΙΑ του λόγου του θεού ! Άνοιξε λίγο τα μάτια σου αδελφέ μου και ψάξε γύρο σου … ναρκομανείς, πόρνες,άνθρωποι που φτάσανε στην αυτοκτονία και ΟΛΑ αυτά που αναφέρει το χαζό αυτοκόλλητο αυτό το Βιβλίο ΤΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕ , και ΣΩΘΗΚΑΝΕ !!!! … ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! τι άλλο θα ΔΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ !
    *** δυστυχώς για την κατάντια αυτή ένα μεγάλο μέρος ευθύνης το φέρουν οι ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ , ορθόδοξη .. κλπ κλπ ..γιατί το ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ το έχουν ξεχάσει και αρκούνται στις παραδόσεις .. και ο κόσμος στην ΑΓΝΟΙΑ !

  79. σμπόινγκ! ο_Ο
    τουλάχιστον συμφωνούμε σε ένα σημείο: «μεγάλο μέρος ευθύνης το φέρουν οι εκκλησίες, ορθόδοξη κλπ…»

  80. Π said

    Δημήτρη, εσύ δηλαδή την έχεις διαβάσει την Aγία Γραφή; Tότε πες μας π.χ. σε παρακαλώ τι έφτιαξε πρώτα ο θεός, τον άνθρωπο ή τα ζώα και τα πουλιά; Πες μας π.χ. πού και ποιόν ανέστησε ο Xριστός. Πες μας σε παρακαλώ και τι λέει η δέκατη από τις εντολές που η ΠΔ αποκαλεί δεκάλογο. Mετά πες μας τι ακριβώς νομίζεις ότι είναι «ο λόγος του θεού» και το «ευαγγέλιο» – και θα σου πω αν συμφωνεί η AΓ.

    Όπως οι περισσότεροι θρησκόληπτοι, το μόνο που δείχνεις είναι απλώς πως δεν μπορείς να ανεχθείς ό,τι δεν συμφωνεί με τα πιστεύω σου ή αποτελεί επίθεση σε αυτά (γιατί νομίζεις πως αυτά είναι απόλυτη αλήθεια που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση αλλά μόνο σεβασμό). Όπως οι περισσότεροι θρησκόληπτοι, δεν δυσκολεύεσαι να μιλάς τόσο αναπόδεικτα όσο και υποκριτικά (με το τυποποιημένο δήθεν καλωσυνάτο «αδελφέ μου» μετά τις κραυγές «χαζό», «απαράδεκτο», «δεν έχετε ιδέα», «αγανάκτησα»). Kαι όπως οι περισσότεροι θρησκόληπτοι, φαίνεται να μην γνωρίζεις την ίδια την AΓ αλλά μόνον ό,τι σου έχουν διαλέξει από αυτήν (δηλαδή ότι τα δικά σου μάτια δεν είναι ανοιχτά): αντί για κηρύγματα και κατηγορίες χωρίς στοιχεία, πες μας ποιό ακριβώς από όσα θίγει το σατιρικό αυτοκόλλητο νομίζεις ότι δεν ισχύει – και θα σου πω αν συμφωνεί η AΓ.

  81. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ said

    ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΓΡΙΑ ΓΡΑΦΗ». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΑΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ (http://www.greatlie.com/), ΟΠΟΥ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ, ΓΛΑΦΥΡΟΤΗΤΑ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ «ΑΓΙΑΣ» ΓΡΑΦΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΕΙΣ «ΑΓΡΙΑ»! ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΑΓΙΑ» ΤΗΣ ΕΔΩΘΗ ΚΑΤ’ ΕΥΦΗΜΙΣΜΟΝ ! ΦΥΣΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΝΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΓΙΑ» ΓΡΑΦΗ. (Π.Χ «ΒΙΒΛΟΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΔΙ’ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ» ΤΟΥ ΤΣΑΚΑΛΙΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΙ(ΤΡΙΤΟΚΛΙΤΟΝ) ! ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ! ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Σημείωσι Ο Θεός των Χριστιανών Γιαχβέ ή Ιεχωβά συμφωνα με το Ιουδαιοχριστιανικό δόγμα είναι τριαδικός(Αγία Τριάς).Αποτελείται δηλα δη από τρεις (3) υποστάσεις…τον Πατέρα,τον Υιό (τον ενσαρκωθέντα στην ¨Καινή Διαθήκη¨ ως Ιησού Χριστό) και το Άγιο πνεύμα.Επομένως όπου στην Παλαιά Διαθήκη(Ο΄) αναφέρεται η λέξι Θεός,για τους Χριστιανούς,σημαίνει Πατήρ,Υιός-Ιησούς και Άγιο Πνεύμα μαζί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και ενδιαφέρον διότι είναι καιρός να ΜΑΘΟΥΜΕ όλοι τί ΕΙΠΕ καί τί ΕΠΡΑΞΕ ο Υιος-Ιησούς Χριστός -σε συνεργασία πάντα με τις άλλες δύο υποστάσεις της ¨Αγίας Τριάδος¨- κατά την προ της «ενσαρκώσεως» εποχή. ¨και κατακυριεύσατε της αυτής (=της γης) και άρχετε των ιχθύων της θαλάσσης και των πετεινών του ουρανού και πάντων των κτηνών και πάσης της γης και πάντων των ερπόντων της γης¨ (Γένεσις Α΄28) Η οικολογικές αντιλήψεις του Γιαχβέ…. ¨πληθύνων πληθύνω τας λύπας σου και τον στεναγμόν σου.εν λύπαις τέξη τέκνα και προς τον άνδρα σου η αποστροφή σου και αυτός σου κυριεύσει…..επικατάρατος η γη εν τοις έργοις σου.εν λύπαις φάγη αυτήν πάσας τας ημέρας της ζωής σου¨ (Γεν. Γ΄16) Τιμωρίες και κατάρες του Γιαχβέ στους πρωτοπλάστους Αδάμ και Εύα….κι όλα αυτά επειδή θέλησαν να γνωρίσουν το καλό και το κακό….. ¨Εγενήθη δε μεσούσης της νυκτός και Κύριος επάταξε παν πρωτότοκον εν γη Αιγύπτω,από πρωτοτόκου Φαραώ του καθημένου επί του θρόνου έως πρωτοτόκου της αιχμαλώτιδος της εν τω λάκκω και έως πρωτοτόκου παντός κτήνους¨ (Έξοδος ΙΒ΄29) Απίστευτος εγκληματίας Θεός….μέχρι και τα πρωτότοκα ζώα σκότωσε. ¨τους βωμούς αυτών καθελείτε και τας στήλας αυτών συντρίψετε και τα άλση αυτών εκκόψετε και τα γλυπτά των Θεών αυτών κατακαύσατε εν πυρί¨ (Έξ. ΛΔ΄13) απίστευτη βαρβαρότης…ο Γιαχβέ διατάσσει μέχρι και την καταστροφή δασών(!!!)..Έλεος!!! ¨…εγώ γαρ ειμι Κύριος ο θεός σου, θεός ζηλωτής,αποδιδούς αμαρτίας πατέρων επί τέκνα, έως τρίτης και τετάρτης γενεάς τοις μισούσι με…¨ (Εξ.Κ΄5) ο Θεός των Χριστιανών είναι εκτός από ζηλιάρης και βάναυσα άδικος. ¨και ελάλησε Κύριος προς Μωυσήν λέγων εκδίκει την εκδίκησιν¨ (Αριθμοί ΛΑ΄1) Θεός της αγάπης είπατε; ¨και τας σφηκίας αποστελεί Κύριος ο Θεός σου εις αυτούς,έως αν εκτριβώσιν οι καταλελειμένοι και οι κεκρυμμένοι από σου…και καταναλώσει Κύριος ο Θεός σου τα έθνη ταύτα από προσώπου σου κατά μικρόν-μικρόν ου δυνήση εξαναλώσαι αυτούς το τάχος,ινά μη γένηται η γη έρημος και πληθυνθή επί σε τα θηρία τα άγρια.Και παραδώσει αυτούς Κύριος ο Θεός σου εις τάς χείρας σου και απολείς αυτούς απωλεία μεγάλη,έως αν εξωλοθρεύσητε αυτούς¨ (Δευτερονόμιον Ζ΄20) Για να μην γλυτώση κανείς ο Κύριος στέλνει και σφήκες για να εντοπίσουν όσους θα έχουν κρυφθή(!!!).Η γενοκτονία όμως πρέπει να γίνη σιγά σιγά μη τυχόν και ερημωθή η γη και γεμίση με άγρια θηρία(!!!). ¨ου ζωγρήσατε απ΄αυτών πάν έμπνεον,αλλ΄ή αναθέματι αναθεματιείτε αυτούς,τον Χετταίον και Αμορραίον και Χαναναίον και Φερεζαίον και Ευαίον και Ιεβουσαίον και Γεργεσαίον,όν τρόπον ενετείλατο σοι Κύριος ο Θεός σου¨ (Δευτ.Κ΄16) Να μην συλληφθή κανείς ζωντανός!!Σφάξτε ότι αναπνέει…λέγει Κύριος. ¨ότι πυρ εκκέκαυται εκ του θυμού μου, καυθήσεται έως Άδου κάτω,καταφάγεται γήν και τα γεννήματα αυτής,φλέξει θεμέλια όρεων.Συνάξω εις αυτούς κακά και τα βέλη μου συντελέσω εις αυτούς…οδόντας θηρίων απαποστελώ εις αυτούς μετά θυμού συρρόντων επί γήν¨ (Δευτ.ΛΒ΄22-25) ¨μεθύσω τα βέλη μου αφ΄αίματος και η μάχαιρά μου φάγεται κρέα,αφ΄αίματος τραυματιών και αιχμαλωσίας,από κεφαλής αρχοντών εχθρών¨ (Δευτ.ΛΒ΄42) Τί να σχολιάση κανείς; ¨και εγεννήθησαν οι πεσόντες εν τη ημέρα εκείνη από ανδρός και έως γυναικός δώδεκα χιλιάδες,πάντας τους κατοικούντας Γαι πλην των κτηνών και των σκύλων…κατά πρόσταγμα Κυρίου.¨ (Ιησούς Ναυί Η΄25-27) 12.000 άνδρες και γυναίκες σκοτώνονται…κατα πρόσταγμα ΚΥΡΙΟΥ Γιαχβέ. ¨και Κύριος επέρριψεν αυτοίς λίθους χαλάζης εκ του ουρανού έως Αζηκά,και εγένοντο πλείους οι αποθανούντες διά τους λίθους της χαλάζης η ούς απέκτειναν οι υιοί Ισραήλ μαχαίρα εν τω πολέμω…και έστη ο ήλιος και η σελήνη εν στάσει,έως ημύνατο ο Θεός τους εχθρούς αυτών¨ (Ιησ.Ναυ.Ι΄11-13) Εδώ ο Κύριος σκοτώνει περισσότερους δια λίθων χαλάζης απ΄όσους οι Εβραίοι δια της μαχαίρας.Πιο αποτελεσματικός ο Κύριος…..φυσιολογικό αλλοιώς τι Θεός θα ήτο!Επειδή όμως νυχτωνε και οι Εβραίοι δε θα έβλεπαν καλά για να τους σφάξουν όλους, ο Γιαχβέ σταμάτησε μέχρι και τον ήλιο και την σελήνη(!!!). ¨και πατάξεις τον Αμαλήκ και Ιερίμ…και εξολοθρεύσεις αυτόν και αναθεματιείς αυτόν και πάντα τα αυτού και ου φείση απ΄αυτού και αποκτενείς από ανδρός έως γυναικός και από νηπίου έως θηλάζοντος και από μόσχου έως προβάτου και από καμήλου έως όνου¨ (Βασιλειών Α.ΙΕ΄3) «ΚΑΙ ΝΥΝ ΠΟΡΕΥΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΝ ΑΜΑΛΗΚ ΚΑΙ ΙΕΡΙΜ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟΚΤΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΝΗΠΙΟΥ ΕΩΣ ΘΗΛΑΖΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΣΧΟΥ ΕΩΣ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΜΗΛΟΥ ΕΩΣ ΟΝΟΥ». (ΒΑΣΙΛΕΙΩΝ Α’, ΙΕ’ 3) Εξολόθρευσι πάντων,μηδέ εξαιρουμένων μόσχων,προβάτων,καμήλων και όνων….Ο Γιαχβέ διατάσσει μέχρι και την σφαγή ΝΗΠΙΩΝ και θηλαζόντων βρεφών(!!!) ¨διότι ΘΥΜΟΣ Κυρίου επί πάντα τα έθνη και ΟΡΓΗ επί τον αριθμόν αυτών του απολέσαι αυτούς και παραδούναι αυτούς εις ΣΦΑΓΗΝ.οι δε ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΙ αυτών ριφήσονται και οι νεκροί,και αναβήσεται αυτών η οσμή,και βραχήσεται τα όρη από του αίματος αυτών¨ (Ησαίας ΛΔ΄2) Ούτε στους τραυματίες δε δείχνει έλεος ο Θεός τους…..η ατμόσφαιρα θα μυρίζη από τα πτώματα,τα βουνά θα γεμίσουν με αίματα….(!!) ¨κόψει Κύριος πάντας τους λαούς,όσοι επεστράτευσαν επί Ιερουσαλήμ τακήσονται αι σάρκες αυτών εστηκότων αυτών επί τους πόδας αυτών,και οι οφθαλμοί αυτών ρυήσονται εκ των οπών αυτών,και η γλώσσα αυτών τακήσεται εν τω στόματι αυτών¨ (Ζαχαρίας ΙΔ΄12) Ο Γιαχβέ θα ¨κόψη¨ όλους τους λαούς….σάρκες και γλώσσες θα λιώσουν(!!) τα μάτια τους θα πεταχτούν έξω από τις κόγχες τους(!!!) ¨και πατάξω πάντας τους κατοικούντας εν τη πόλει ταύτη,τους ανθρώπους και τα κτήνη,εν θανάτω μεγάλω και αποθανούνται¨ (Ιερεμίας ΚΑ΄6) Μανία με τα κτήνη….Και καλά οι άνθρωποι…τα ζώα τι του έφταιγαν;…ο δε θάνατος θα είναι…μεγάλος(!!!) ¨Ούτως είπε Κύριος ο Θεός Ισραήλ.λάβε το ποτήριον του οίνου του ακράτου τούτου εκ χειρός μου και ποτιείς πάντα τα έθνη,προς α εγώ αποστέλλω σε προς αυτούς,και πίονται και εξεμούνται και εκμανήσονται από προσώπου της μαχαίρας,ης εγώ αποστέλλω ανά μέσον αυτών¨ (Ιερ.ΛΒ΄1-2) Ο Γιαχβε θα ποτίση τα έθνη με ¨άκρατον οίνον¨ για να μεθύσουν και να μη μπορέσουν να αντιδράσουν όταν θα τους στείλη την ΜΑΧΑΙΡΑ. ¨ότι οργή Κυρίου εξήλθε θυμώδης,εξήλθεν οργή στρεφομένη,επ΄ασεβείς ήξει.ου μη αποστραφή οργή θυμού Κυρίου,έως ποιήσει και έως καταστήση εγχείρημα καρδίας αυτού¨ (Ιερ.ΛΖ΄23-24) οργή….θυμός…..συνήθεις εκδηλώσεις ενός θεού της ΑΓΑΠΗΣ(!) ¨Θεός ζηλωτής και ΕΚΔΙΚΩΝ Κύριος,εκδικών Κύριος μετά θυμού,εκδικών Κύριος τους υπεναντίους αυτού και εξαιρών τους εχθρούς αυτού¨ (Ναούμ Α΄2) ζηλιάρης,εκδικητικός,θυμωμένος και δολοφόνος…..πολύ υψηλού επιπέδου θεολογία… ΚΑΤΑΡΕΣ Τί θα συμβή σε περίπτωσι που οι Ισραηλίτες δεν εφαρμόσουν τον νόμο του Μωυσέως; ¨επικατάρατα τα έκγονα της κοιλίας σου και τα γεννήματα της γής σου…τα βουκόλια των βοών σου και τα ποίμνια των προβάτων σου…προσκολλήσαι Κύριος εις σε τον ΘΑΝΑΤΟΝ…ΠΑΤΑΞΑΙ σε Κύριος εν απορία και ΠΥΡΕΤΩ και ΡΙΓΕΙ και ΕΡΕΘΙΣΜΩ και ΑΝΕΜΟΦΘΟΡΙΑ και τη ΩΧΡΑ(!!!)…πατάξαι σε Κύριος παραπληξία και αορασία και εκστάσει διανοίας…γυναίκα λήψη και ανήρ έτερος έξει αυτήν(!)…πατάξαι σε Κύριος εν ΕΛΚΕΙ πονηρώ επί τα γόνατα και επί τας κνήμας (!) και φάγη τα έκγονα της κοιλίας σου,κρέα υιών σου και θυγατέρων σου(!!!)¨ (Δευτ.ΚΗ΄15-69) Τί να πή κανείς γι΄αυτές τις αδιανόητες κατάρες που εξεστόμισε ο Θεός της αγάπης(;) ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ¨και δανιείς έθνεσι πολλοίς,σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών,σου δε ουκ άρξουσιν¨ (Δευτ.ΙΕ΄6) ο Γιαχβέ συμβουλεύει τους Εβραίους να δανείζουν τους άλλους λαούς αλλά αυτοί να μην δανείζονται από κανένα….για να καταφέρουν να κυβερνήσουν ΠΟΛΛΑ έθνη…και πράγματι το κατάφεραν. ¨τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς,ινά ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου¨ (Δευτ.ΚΓ΄21) Τους αλλοεθνείς να δανείζης με τόκο,τους δε ομοφύλους σου χωρίς τόκο…έξυπνη συμβουλή αλλά ηχεί λίγο παράξενα όταν την ξεστομίζει ο ίδιος ο Θεός…πάντως οι Εβραίοι την εφήρμοσαν και την εφαρμόζουν αποτελεσματικά εδώ και χιλιετίες. ¨εμόν το αργύριον και εμόν το χρυσίον,λέγει Κύριος παντοκράτωρ¨ (Αγγαίος Β΄8) το χρυσάφι και το ασήμι ΔΙΚΟ μου λέει ο Γιαχβέ….τί να σχολιάση κανείς εδώ; ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΘΕΣΕΙΣ ¨Αιτήσαι παρ΄εμού και δώσω σοι έθνη την κληρονομίαν σου και την κατάσχεσίν σου τα πέρατα της γής.ποιμανείς αυτούς εν ράβδω σιδηρά ως σκεύη κεραμέως συντρίψεις αυτούς.και νυν βασιλείς,σύνετε,παιδεύθητε,πάντες οι κρίνοντες την γήν δουλεύσατε τω Κυρίω εν ΦΟΒΩ και αγαλλιάσθε αυτώ εν ΤΡΟΜΩ¨ (Ψαλμός Β΄) Ο Γιαχβέ τάζει στον Δαυίδ όλα τα έθνη της γης για να τα…ποιμάνη με σιδηρά ράβδο….και να τα σπάση σαν σκέυη κεραμέως… Κι όλη αυτή η ιδιαίτερη αγάπη του Θεού για τους Εβραίους επειδή…. ¨ότι λαός άγιος εί Κυρίω τω Θεώ σου και σε προείλετο Κύριος ο Θεός σου είναι αυτώ λαόν περιούσιον παρά πάντα τα έθνη όσα επί προσώπου γης¨ (Δευτ.Ζ΄6) είναι λοιπόν οι Εβραίοι ο ¨εκλεκτός¨ λαός του Γιαχβέ από όλα τα έθνη της γης…λαός άγιος(!!!) ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ-ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ Είναι ο Γιαχβέ παντογνώστης; ¨και εκάλεσε Κύριος ο Θεός τον Αδάμ και είπεν αυτώ.Αδάμ πού εί;¨ (Γεν.Γ΄9) ο «παντογνώστης» Θεός ρωτά τον κρυμμένο,μέσα στην βλάστησι του παραδείσου,Αδάμ πού είναι(!!!!) Μετά την δολοφονία του Άβελ από τον Κάιν ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ υποτίθεται Γιαχβέ κάνει την απίστευτη ερώτησι στον Κάιν…. ¨Πού έστιν Άβελ ο αδελφός σου;¨ (Γεν.Δ΄9) το φαιδρότερο όμως όλων είναι η παρακάτω εντολή του Γιαχβέ … ¨απόστειλον σεαυτώ άνδρας και κατασκεψάσθωσαν την γην των Χαναναίων¨ (Αρ.ΙΓ΄3) Τι ανάγκη έχει ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ Θεός από ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥΣ για να πληροφορηθή την κατάστασι στην Χαναάν;Αν είναι ποτέ δυνατόν…. ¨και ΕΝΕΘΥΜΗΘΗ ο Θεός ότι εποίησε τον άνθρωπον επί της γης και διενοήθη¨ (Γεν. ΣΤ΄6) ο Θεός θυμήθηκε ότι δημιούργησε τον άνθρωπο….γιατί το είχε ξεχάσει;;; Είναι ο Ιησούς μονογενής Υιός του Πατρός; ¨ιδόντες δε οι ΥΙΟΙ του Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλοί εισίν έλαβον εαυτούς γυναίκας από πασών ων εξελέξαντο¨ (Γεν.ΣΤ΄2) ¨και επεσκέψατο Κύριος την Άνναν,και έτεκεν έτι τρεις υιούς και δύο κόρες¨ (Βασιλ.Α.Β΄21) Μπράβο αποτελεσματικότητα..Πολύ καρπερός ο ¨Κύριος¨.Πέντε παιδιά με μία επίσκεψι(!!!)….και ομιλούν για μονογενή Χριστό… ¨και είπεν ο Θεός.απαλείψω τον άνθρωπον όν εποίησα από προσώπου της γής ότι ΜΕΤΕΜΕΛΗΘΗΝ (!!!) ότι εποίησα αυτούς¨ (Γεν.ΣΤ΄7) ο Θεός λες κι είναι κανένα ανώριμο παιδάκι ΜΕΤΑΝΙΩΝΕΙ που έφτιαξε τον άνθρωπο!!. ¨και Κύριος ΜΕΤΕΜΕΛΗΘΗ ότι εβασίλευσε τον Σαούλ επί Ισραήλ¨ (Βασ.Α.ΙΕ΄35) εδώ μετανιώνει που έκανε τον Σαούλ βασιλέα των Εβραίων…μα ως παντογνώστης υποτίθεται Θεός θα ‘πρεπε να γνωρίζη εκ των προτέρων ότι η επιλογή του αυτή θα είναι άστοχη…μα τι είναι ο Θεός να κάνη λάθη;…και να μετανιώνη μετά…δεν είναι αλάνθαστος;;;. ο Θεός συμπεριφέρεται σα να είναι άνθρωπος…. ¨και εγώ καταβήσομαι μετά σου εις Αίγυπτον¨ (Γεν.ΜΣΤ΄4) Ο Θεός-«δημιουργός» του σύμπαντος κατεβαίνει στην Αίγυπτο με τον Ιακώβ…είπε να επισκεφθή τις πυραμίδες…;;; ¨εγώ είμαι Κύριος κατασκηνών εν μέσω των υιών Ισραήλ¨ (Αρ.ΛΕ΄34) ο Θεός κατασκηνώνει με τους Εβραίους….λάτρης του κάμπινγκ… ¨ότι αρώ εις τον ουρανόν την χείρα μου¨ (Δευτ.ΛΒ΄40) Ο Θεός σηκώνει στον ουρανό το χέρι του (!!!)…και καλά ας «δεχθούμε» ότι έχει χέρι…δεν βρίσκεται όμως ήδη στον ουρανό ως Θεός που είναι.;;;;;πως το σηκώνει στον ουρανό τότε;;;…ή μήπως βρίσκεται στην γή;;;…..εντελώς φαιδρό εδάφιο. Ο Αρχισέφ των ουρανών Γιαχβέ καί τα «πιάτα» που προτείνει… ¨και ιδού χειρ εκτεταμένη προς με και εν αυτή κεφαλίς βιβλίου…και είπε προς με υιέ ανθρώπου κατάφαγε την κεφαλίδα ταύτην και λάλησον τοις υιοίς Ισραήλ…και διήνοιξε το στόμα μου και εψώμισε με την κεφαλίδα….και εγένετο εν τω στόματί μου ως μέλι γλυκάζον.(Ιεζεκιήλ Γ΄1-3) ο Γιαχβέ ετάισε τον Ιεζεκιήλ ολόκληρο τόμο βιβλίου…..ο προφήτης παραδόξως κατάφερε να το καταπιή!….το δε βιβλίο ήταν γλυκό σαν μέλι…!!!! ¨και σύ λάβε σεαυτώ πυρούς και κρίθας και κύαμον και φακόν και κέγχρον και όλυραν και εμβαλείς αυτά εις άγγος οστράκινον και ποιήσεις αυτά σεαυτώ εις άρτους…και εγκρυφίαν κρίθινον φάγεσαι αυτά εν βολβίτοις ΚΟΠΡΟΥ ανθρωπίνης εγκρύψεις αυτά…και είπα μηδαμώς,Κύριε Θεέ του Ισραήλ…και είπε προς με ιδού δέδωκα σοι βόλβιτα ΒΟΩΝ αντί των βολβίτων των ανθρώπων,και ποιήσεις τους άρτους σου επ΄αυτών¨ (Ιεζ.Δ΄9-15) Εδώ ξεπεράσθηκε κάθε όριο!!!…Ο Θεός υποχρεώνει τον Ιεζεκιήλ να φάη ανθρώπινα ΠΕΡΙΤΤΩΜΑΤΑ….!!!…Ο προφήτης διαμαρτύρεται….και ο Γιαχβέ κάνει την παραχώρησι….του ΔΙΝΕΙ βοδινά κόπρανα!!!Τι καλός Θεός…!!!….Θαυμάστε θεόπνευστο κείμενο…Τους χαρίζουμε αυτόν τον Θεό όπως και την…συνταγή του! Έχει ο άνθρωπος δυνατότητα επιλογής των πράξεών του; ¨ότι ούτω λέγει Κύριος ο Θεός ο άγιος Ισραήλ ο ΠΟΙΗΣΑΣ τα ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ¨ (Ησαίας.ΜΕ΄11) Ο Θεός έχει δημιουργήσει τα ΜΕΛΛΟΝΤΑ γεγονότα…τα πάντα είναι λοιπόν προκαθορισμένα….ο άνθρωπος στερείται ελευθέρας βουλήσεως…αναρωτούμεθα όμως αν είναι έτσι….τί νόημα έχει νά έρχεται μετά ο Ιησούς και να λέει «ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΕ ΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΗΣ»…..αφού είναι ήδη προκαθορισμένο από τον Θεό το ΑΝ ΘΑ πιστέψω ή ΟΧΙ δήλα δη το ΑΝ ΘΑ καταλήξω στον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ή στην ΚΟΛΑΣΙ.Εδώ λοιπόν έχουμε ΑΥΤΟΑΝΑΙΡΕΣΙ των δογμάτων τους. Είναι ο Θεός ΚΑΛΟΣ; ¨εγώ ο κατασκευάσας φως και ποιήσας σκότος,ο ποιών ειρήνην και κτίζων ΚΑΚΑ¨ (Ησαίας.ΜΕ΄7) ο Θεός Γιαχβέ ΚΤΙΖΕΙ τα ΚΑΚΑ…είναι λοιπόν ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ του ΚΑΚΟΥ κατά παραδοχήν του….άρα αφού αυτός δημιουργεί το ΚΑΚΟ είναι ή αιτία του ΚΑΚΟΥ…οπότε είναι αναγκαστικά ΚΑΚΟΣ. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ Ο Γιαχβέ κατά των Ελληνικών πόλεων της Φιλισταίας… ¨και εξολοθρεύσω κατοικούντας εξ Αζώτου και εξαρθήσεται φυλή εξ Ασκαλώνος και επάξω την χείρα μου επί Ακκαρών και απολούνται οι κατάλοιποι των αλλοφύλων λέγει Κύριος¨ (Αμώς Α΄8) ¨Ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης πάροικοι Κρητών…και έσται Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων¨ (Σοφονίας Β΄4-6) αλλοίμονο στους Κρητες…λέγει Κύριος…η Κρήτη θα γίνη μάνδρα προβάτων!!!Τα γνωρίζουν αυτά οι λεβέντες Κρήτες που είναι Χριστιανοί; ¨επιφανήσεται Κύριος επ΄αυτούς και εξολοθρεύσει πάντας τους Θεούς των εθνών της γής και προσκυνήσουσιν αυτώ έκαστος εκ του τόπου αυτού,πάσαι αι νήσοι των εθνών¨ (Σοφ.Β΄11) Από τότε το είχε άχτι ο Γιαχβέ να γίνη Θεός καί των Ελλήνων….Οι Χριστιανοί έκαναν το όνειρό του πραγματικότητα επιβάλλοντες το βάρβαρο τους δόγμα στους προγόνους μας… ¨διότι ενέτεινα σε Ιούδα,εμαυτώ εις τόξον,έπλησα τον Εφραίμ και ΕΞΑΓΕΡΩ τα τέκνα σου,Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων και ψηλαφήσω σε ως ρομφαίαν μαχητού.και Κύριος ΕΣΤΑΙ επ΄αυτούς και εξελεύσεται ως αστραπή βολίς,και Κύριος παντοκράτωρ υπερασπιεί αυτούς,και καταναλώσουσιν αυτούς,και καταχώσουσιν αυτούς εν λίθοις σφενδόνης και εκπιόνται αυτούς ως οίνον και πλήσουσιν ως φιάλας θυσιαστηρίων¨ (Ζαχαρίας Θ΄13-15) ¨και ράξει ο Θεός τους επανισταμένους επί όρος Σιών επ΄αυτούς και τους εχθρούς αυτών διασκεδάσει,Συρίαν,αφ΄ηλίου ανατολών και τους Έλληνας αφ΄ηλίου δυσμών,τους κατεσθίοντας τον Ισραήλ όλω τω στόματι,επί πάσι τούτοις ουκ απεστράφη ο ΘΥΜΟΣ,αλλ΄έτι η χειρ υψηλή¨ (Ησαίας Θ΄11-13) το ανθελληνικό παραλήρημα συνεχίζεται… ¨ιδού εγώ εκτείνω την χείρα μου επί τους αλλοφύλους και ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ Κρήτας και απολώ τους καταλοίπους τους κατοικούντας την παραλίαν και ποιήσω εν αυτοίς εκδικήσεις μεγάλας και επιγνώσονται διότι εγώ Κύριος,εν τω δούναι την εκδίκησιν μου επ΄αυτούς¨ (Ιεζ.ΚΕ΄16-17) Οι προφήτες σπεύδουν να καταδείξουν ποιός είναι ο κύριος εχθρός των Εβραίων… Τι λέει όμως αργότερα ο ΙΗΣΟΥΣ για όλα αυτά τα γεμάτα ΜΙΣΟΣ ανθελληνικά εδάφια των προφητών;… ¨Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΑΣ.ουκ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι¨ (Ματθαίος Ε΄17) ο Ιησούς λοιπόν δεν ήρθε να καταργήση αυτά τα ανθελληνικά εδάφια των προφητών,όπως σαφώς δηλώνει, αλλά να τα συμπληρώση….ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ δήλα δη με τις παραπάνω εκτοξεύσεις μίσους και τις διαταγές ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ…δεν βρίσκει κανένα λόγο να τα καταργήση…..όλα είναι σύμφωνα και προς το δικό του θέλημα…αλλά έτσι κι αλλοιώς είναι ΑΥΤΟΣ ο ΙΔΙΟΣ που μιλά στους προφήτες των Εβραίων και υπαγορεύει τις ΣΦΑΓΕΣ κατά των Ελλήνων στην Π.Δ(πάντα μαζί με τον Πατέρα του και το Άγιο Πνεύμα)….θα ήτο άτοπο δε να καταργήση κάτι που ο ίδιος είπε μέσω των προφητών…ίσα ίσα που με αυτή του την φράσι παραμένει συνεπής στα λεγομένα του. ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΑΧΒΕ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ; ¨ΘΕΟΥΣ ου κακολογήσεις¨ (Εξ.ΚΒ΄28) ουδέν σχόλιον…. ¨και ηυξάμην προς τον Θεόν και είπα.Κύριε βασιλεύ των ΘΕΩΝ…¨ !!!! (Δευτ.Θ΄26) βασιλεύς των Θεών ο Γιαχβέ (!!!)…Ποιοί είναι οι άλλοι και πόσοι;;;….Μονοθειστές σου λένε μετά(!!!) ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ ΝΟΜΟΙ Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν ορισμένοι νόμοι που εθέσπισε ο Μωυσής… ¨εάν δε καρατίση ταύρος άνδρα ή γυναίκα και αποθάνη,λίθοις λιθοβοληθήσεται ο ταύρος,και ου βρωθήσεται τα κρέα αυτού¨ (Εξ.ΚΑ΄28) τι να πή κανείς….ο ταύρος σε περίπτωσι που σκοτώση άνθρωπο με τα κέρατά του….ΛΙΘΟΒΟΛΕΙΤΑΙ….λες και είναι κανένας συνειδητός ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ και ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ….!!!αδιανόητο πραγματικά… ¨και ος αν δω κοιτασίαν αυτού εν ΤΕΤΡΑΠΟΔΙ θανάτω θανατούσθω και το τετράποδον αποκτενείτε.και γυνή ήτις προσελεύσεται προς παν κτήνος βιβασθήναι αυτήν υπάυτού αποκτενείτε την γυναίκα ΚΑΙ το ΚΤΗΝΟΣ.θανάτω θανατούσθωσαν,ΕΝΟΧΟΙ εισίν¨ (Λευίτικον Κ΄15-16) ο Γιαχβέ γνωρίζων τις συνήθειες των Εβραίων νομοθετεί και ¨περί της κτηνοβασίας¨.Ένοχη η συνουσιαζόμενη μετά του κτήνους…ένοχο και το ΤΕΤΡΑΠΟΔΟ(!!!)….Θάνατος και στους δύο…!!!!και καλά η διεστραμμένη Εβραιοπούλα….αν και αυστηρή η ποινή μπορεί να την δεχθή κάποιος…το άμοιρο το τετράποδο πόσο υπεύθυνο και ένοχο μπορεί να χαρακτηρισθή για να πληρώση με την ζωή του τα βίτσια μιας εβραιοπούλας….;;; το φλέγον ερώτημα όμως είναι τι έχει να πη ο Ιησούς Χριστός για κάτι τέτοιους ελεεινούς νόμους…;;;συμφωνεί κι αυτός;;;…μα είναι σαφής…. ¨ΜΗ νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας.ΟΥΚ ήλθον καταλύσαι αλλά πληρώσαι.αμήν γαρ λέγω ημίν,έως αν παρέλθη ο ουρανός και η γη,ιώτα εν ή μία κεραία ΟΥ ΜΗ ΠΑΡΕΛΘΗ από ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ έως αν πάντα γένηται¨ (Ματθαίος Ε΄17-18)+(Λουκάς ΙΣΤ΄17) Έως ότου καταστραφή ο ουρανός και η γή ΟΥΤΕ ένα ΓΙΩΤΑ,ΟΥΤΕ ένα ΚΟΜΜΑ δεν θα ΠΑΡΑΠΕΣΗ,δεν θα ΧΑΣΗ την αξία του από την Μωσαική νομοθεσία…Άρα ο Ιησούς είναι σύμφωνος με τους άνωθι ΚΤΗΝΩΔΕΙΣ και ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥΣ,για έναν λαό που θέλει να καλείται πολιτισμένος,νόμους…Συμφωνεί λοιπόν στο ότι ο ταύρος πρέπει να ΛΙΘΟΒΟΛΗΤΑΙ σε περίπτωσι που πληγώση θανάσιμα κάποιον με τα κέρατά του και επίσης ΣΥΜΦΩΝΕΙ στο ότι πρέπει να ΘΑΝΑΤΩΝΕΤΑΙ το τετράποδο που χρησιμοποιείται από βιτσιόζες Εβραιοπούλες για κτηνοβασίες ΩΣ ΕΝΟΧΟ….!!!!!…Αυτά για να ειπωθούν επί τέλους μετά από εκατονταετίες σκότους κάποιες ΑΛΗΘΕΙΕΣ. Ας δούμε τώρα κατά πόσον οι Χριστιανοί τηρούν τις εντολές της θρησκείας τους… ¨Ου ποιήσεις σεαυτώ είδωλον ουδέ παντός ομοίωμα όσα εν τω ουρανώ άνω και όσα εν τη γή κάτω και όσα εν τοις ύδασιν υποκάτω της γής.Ου προσκυνήσης αυτοίς ουδέ μη λατρεύσης αυτοίς.¨ (Εξ.Β΄4) οι Χριστιανοί παραβαίνουν αγρίως αυτήν την εντολή του Θεού τους προσκυνώντας τα δικά τους είδωλα,τις εικόνες.Αυτή τους η παράβασι καθίσταται ακόμα βαρύτερη αφ΄ης στιγμής ο Ιησούς έχει ξεκάθαρα τονίση ότι ¨ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΙΩΤΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΩΥΣΕΩΣ¨. Εδώ πρέπει να ξανατονισθή ότι,σύμφωνα με το Χριστιανικό δόγμα,ΟΠΟΥ στην Π.Δ ομιλεί ή κάνει κάτι ο ΘΕΟΣ….σημαίνει ότι ΟΜΙΛΟΥΝ και ΔΡΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ 1)ο ΠΑΤΗΡ,2)ο ΥΙΟΣ-ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ,3)το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. Ο Ιησούς δήλα δη είναι συμμέτοχος και συνεργός σε όλα τα προαναφερθέντα εγκλήματα που η Αγία Τριάς(=Γιαχβέ) διαπράττει στην Π.Δ. ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Σημείωσι Στην Καινή Διαθήκη [υποτίθεται πως] η μία εκ των τριών (3) ομοουσίων υποστάσεων του τριαδικού Θεού Γιαχβέ και συγκεκριμένα ο ΥΙΟΣ ενεσαρκώθη στην Γή ως Εβραίος Ιησούς Χριστός με σκοπό να θυσιασθή για να απαλλάξη τους ανθρώπους από τις αμαρτίες τους(!!!!). Εδώ δε θα γίνη λόγος για την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ αυτού του προσώπου η οποία καταδεικνύεται από την απουσία γνησίων ιστορικών αναφορών σ΄αυτό.Επίσης δε θα επιχειρηθή διεξοδικά να δειχθή η πλαστότης των ευαγγελίων τα οποία αποτελούν συρραφή μυθευμάτων και τερατολογιών ανακατεμένα με απλοικές ιστορίες και στοιχεία από τον βίο αρκετών από τους εμφανισθέντες εκείνη την εποχή Εβραίων «ψευδομεσσιών» παρά μόνο η παράθεσι κάποιων χαρακτηριστικών αντιφάσεων. Ούτε θα επιχειρηθή να αποδειχθή ότι το πρόσωπο αυτό αποτελεί κακή απομίμησι του μεγάλου Έλληνος φιλοσόφου Απολλωνίου του Τυανέως,κατασκευασμένο από τους Ιουδαίους ραββίνους του 1ου αιώνος μ.Α(μετα Απολλωνίου Τυανέως) με σκοπό την δημιουργία μίας Ιουδαιογενούς οικουμενικής θρησκείας η οποία θα εχρησιμοποιείτο ως Δούρειος ίππος για την ισοπέδωσι του Ελληνισμού και θα αποτελούσε το δεκανίκι της Ρωμαικής αυτοκρατορικής εξουσίας κατά τον σκοτεινό Μεσαίωνα. Εδώ απλά θα γίνη μία επισκόπησι της «διδασκαλίας» και των πράξεών του. ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ Ιησούς…Θεός ή άνθρωπος; ¨του δε Ιησού Χριστού η γέννησις ούτως ήν.μνηστευθείσης γαρ της μητρός αυτού Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν ή συνελθείν αυτούς ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ πνεύματος αγίου.¨ (Ματθαίος Α΄18) εδώ ο Ματθαίος μας λέει ότι η Μαρία (μήτηρ του Ιησού) κατέστη έγγυος ΠΡΙΝ να έρθη σε επαφή με τον Ιωσήφ.Η δε σύλληψι του Ιησού έγινε με την υπερβατική επενέργεια του Αγίου πνεύματος. ¨περί του υιού αυτού,του γενομένου εκ σπέρματος Δαυίδ κατα σάρκα,του ορισθέντος υιού Θεού εν δυνάμει.¨ (Παύλος-Επιστολή προς Ρωμαίους.Α΄3) εδώ ο Παύλος μας λέει ότι ό Ιησούς ήτο ΣΠΕΡΜΑ ΔΑΥΙΔ,δήλα δη υιός του ΙΩΣΗΦ κατά σάρκα!!!!Άρα κατά τον Παύλο ο Ιησούς ήτο απλά ένας άνθρωπος. Η υποτιθέμενη θεότης του Ιησού καταρρίπτεται και από ένα άλλο εδάφιο του Παύλου… ¨εις γαρ Θεός,εις και μεσίτης Θεού και ανθρώπων,άνθρωπος Χριστός Ιησούς¨ (Α΄επιστολή προς Τιμόθεον.Β΄5) τα πλέον αποκαλυπτικά είναι τα λόγια του ιδίου του Ιησού μέσω των οποίων αρνείται ότι είναι Θεός… ¨και ιδού εις προσελθών είπεν αυτώ.διδάσκαλε αγαθέ,τί αγαθόν ποιήσω ίνα έχω ζωήν αιώνιον;ο δε είπεν αυτώ.Τί με λέγεις αγαθόν;Ουδείς αγαθός ει μή εις ο Θεός.¨ (Ματθαίος ΙΘ΄16-17)+(Μάρκος Ι΄18) ¨Γιατί με λέγεις αγαθό;Κανείς δεν είναι αγαθός παρά μόνο ο ΕΝΑΣ Θεός¨ λέει ο Ιησούς(!!!) αρνούμενος ότι είναι ο ίδιος Θεός,παραμένων έτσι συνεπής ως προς τον Ιουδαικό Μονοθεισμό. Ήλθε να φέρη ειρήνη στον κόσμο ο Ιησούς; ¨Μακάριοι οι ειρηνοποιοί ότι αυτοί υιοί θεού κληθήσονται¨ (Ματθ.Ε΄9) ο ίδιος όμως δε φαίνεται να το εφαρμόζει στον εαυτό του…. ¨Μή νομίσητε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γήν.Ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην αλλά μάχαιραν.ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής.και εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού.¨ (Ματθ.Ι΄34) με λίγα λόγια ο Ιησούς ήρθε να καταργήση όλες τις αυτονόητες πατροπαράδοτες οικογενειακές αξίες,να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΗ δήλα δη την οικογένεια που είναι το θεμέλιο μίας ΥΓΕΙΟΥΣ κοινωνίας. Ναί ή Όχι στην χρήσι βίας; Από την μία λέει ο Ιησούς στον Πέτρο όταν αυτός τραβά μαχαίρι…(κατά την σύλληψι) ¨τότε λέγει αυτώ ο Ιησούς.απόστρεψον σου την μάχαιραν εις τον τόπον αυτής.πάντες γαρ οι λαβόντες μάχαιραν εν μάχαιρα αποθανούνται¨ (Ματθ.ΚΣΤ΄52) ενώ αλλού ….. ¨είπεν ούν αυτοίς.αλλά νύν ο έχων βαλλάντιον αράτω,ομοίως και πήραν,και ο μή έχων πωλήσει το ιμάτιον αυτού και αγοράσει μάχαιραν.¨ (Λουκ.ΚΒ΄36) εδώ διατάσσει τους μαθητές του να πουλήσουν μέχρι και τα ρούχα τους για να αγοράσουν μαχαίρια!!! Έχει ο Ιησούς το αυτονόητο θεικό θάρρος να φέρει εις πέρας την αποστολή του; Όταν οι μαθητές του πάνε να αντισταθούν κατά την σύλληψι του Ιησού και ο δε Πέτρος τραβά μαχαίρι και επιτίθεται αυτός (ο Ιησούς) αυστηρά τους υπενθυμίζει… ¨πώς ούν πληρωθώσιν αι γραφαί ότι ούτω δεί γενέσθαι;¨ (Ματθ.ΚΣΤ΄54)+(Λουκ.ΙΒ΄4) Δήλα δη ¨πως θα επαληθευθούν οι γραφές αν δεν γίνη έτσι (=αν δεν θανατωθώ) ;¨ Λίγο πριν όμως στην Γεθσημανή είχε δειλιάσει και ζήτησε από τον Πατέρα του να απαλλαχθή από την ανειλημμένη αποστολή του… ¨πάτερ μου ει δυνατόν εστί παρελθέτω απ΄εμού το ποτήριον τούτο¨ (Ματθ.ΚΣΤ΄39) Ένας Θεός είναι δυνατόν να είναι τόσο κυκλοθυμικός και τόσο δειλός που να ζητά τελευταία στιγμή να γλυτώση από την αποστολή που επί χρόνια γνωρίζει ότι πρέπει να εκτελέση;….πόσο μάλλον δε όταν εξ’αρχής εγνώριζε ότι η θανάτωσι του ήτο και ο σκοπός της ενσαρκώσεώς και ελεύσεως του στην γη. ΗΡΘΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΗ; Μετά την ανάστασί του ο Ιησούς λέει στους μαθητές του… ¨πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη.¨ (Ματθ.ΚΗ΄19) όμως αλλού τους είχε σαφώς διατάξει…. ¨εις οδόν εθνών μη απέλθητε και εις πόλιν Σαμαρειτών μη εισέλθητε¨ (Ματθ.Ι΄5) ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ Κανείς από τους ευαγγελιστές δεν συμφωνεί με τον άλλον ως προς τα τελευταία λόγια του Ιησού πάνω στον σταυρό… ¨Περί δε την ενάτην ώραν ανεβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων.ηλί ηλί λιμά σαβαχθανί…τουτ΄ έστι,Θεέ μου Θεέ μου , ινατί με εγκατέλειπες¨ (Ματθ.ΚΖ΄46) εδώ συμβαίνει το αγρίως οξύμωρο ο Θεός να απευθύνεται στον Θεο(!!!!!!)….(;;;;;;;)…και να του φωνάζει ¨Θεέ μου Θεέ μου¨…. ¨και τη ώρα τη ενάτη εβόησεν ο Ιησούς φωνή μεγάλη λέγων Ελωί Ελωί λιμά σαβαχθανί ο έστι μεθερμηνευόμενον, ο Θεός μου ο Θεός μου εις τί με εγκατέλειπες;¨ (Μαρκ.ΙΕ΄34) ¨και εσχίσθη το καταπέτασμα του ναού μέσον.και φωνήσας φωνή μεγάλη ο Ιησούς είπε Πάτερ εις χείρας σου παρατίθεμαι το πνεύμα μου.και ταύτα ειπών εξέπνευσεν.¨ (Λουκ.ΚΓ΄45-46) κατα τον Λουκά εσχίσθη και το καταπέτασμα του Ναού του Σολομόντος στα δύο(!!!) ¨ότε ουν έλαβε το όξος ο Ιησούς είπε τετέλεσται.¨ (Ιωάννης ΙΘ΄30) ΣΥΝΔΕΣΙ ΜΕ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ Ο Ιησούς κάνει συνεχείς αναφορές στην Π.Δ και στους ήρωες της…έχει δε ιδιαιτέρα αδυναμία στον αρχι-μαστροπό Αβραάμ… ¨λέγω δε υμίν ότι πολλοί από ανατολών και δυσμών ήξουσι και ανακληθήσονται μετά Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ εν τη βασιλεία των ουρανών¨ (Ματθ.Η΄11) ο Ιησούς ετοιμάζει έναν παράδεισο με οικοδεσπότες τον ¨νταβατζή¨ Αβραάμ που εξέδιδε την γυναίκα και αδελφή του Σάρα σε πλουσίους ηγεμόνες για να πλουτίση,τον ακολουθήσαντα την τέχνη του πατρός του μαστροπό Ισαάκ και τον ασήμαντο Ιακώβ…Του τον χαρίζουμε τον παράδεισό του… ¨Αβραάμ ο πατήρ υμών ηγαλλιάσατο ίνα ιδή την ημέραν την εμήν και είδε και εχάρη¨ (Ιωαν.Η΄56) Ο Αβραάμ ευφράνθη βλέποντας το έργο και την δράσι του απογόνου του Ιησού…σίγουρα ο Δάσκαλος της μαστροπείας κάτι παραπάνω ήξερε για την αποστολή του… ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΑ «ΑΓΑΠΗΣ» Συμβουλεύοντας τους αποστόλους… ¨και εάν μεν ή η οικία αξία,ελθέτω η ειρήνη υμών επ΄αυτήν εάν δε μη ή αξία η ειρήνη υμών προς υμάς επιστραφήτω.¨ (Ματθ.Ι΄13) αν είναι άξια η οικογένεια ας μείνη η ειρήνη στο σπίτι τους,αν δεν είναι άξια η είρηνη να ΦΥΓΗ από το σπίτι τους και να επιστρέψη στους αποστόλους.θαυμάστε τον αποκλειστικό ΕΜΠΟΡΟ της ειρήνης Ιησού…και την ανιδιοτελή του αγάπη… ¨και ος εάν μη δέξηται υμάς μηδέ ακούση τους λόγους υμών,εξερχόμενοι εκ της οικίας ή της πόλεως εκείνης εκτινάξατε τον κονιορτόν των ποδών υμών¨ (Ματθ.Ι΄14) Αν δεν δεχθούν τους λόγους σας,φυγετε απο τα σπίτια τους και την πόλι τους ΤΙΝΑΖΟΝΤΑΣ την σκόνη των παπουτσιών σας….που είναι η ανεκτικότης του Θεού της αγάπης….;;;; Μεγάλη δήλωσι…. ¨ο μη ών μετ΄εμού κατ΄εμού εστί και ο μη συνάγων μετ΄εμού σκορπίζει¨ (Ματθ.ΙΒ΄30) Κανέναν σεβασμό στην διαφορετικότητα και στο δικαίωμα της επιλογής δεν αναγνωρίζει ο Ιησούς στους ανθρώπους…ή έρχεστε μαζί μου ή σας πολεμώ…!!Εδώ ο Ιησούς διάτασσει μακροπρόθεσμα την ΕΞΑΦΑΝΙΣΙ κάθε διαφορετικής προς αυτόν ΑΠΟΨΕΩΣ…..και ασφαλώς μέσα σ΄αυτές ήταν και ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ σε όλες του τις εκφάνσεις που έρχεται σε αντίθεσι με τον σκοταδισμό της διδασκαλίας του.Και όλοι γνωρίζουμε τί έπαθαν οι Έλληνες-που δεν ήσαν μαζί του-….κατεσφάγησαν,κατεστράφησαν οι ναοί τους και τα αγάλματα τους,εκάησαν οι βιβλιοθήκες τους…κ.λ.π.. ¨πύρ ήλθον βαλείν επί την γήν,και τί θέλω ει ήδη ανήφθη!…δοκείτε ότι ειρήνην παρεγενόμην δούναι εν τη γή;ουχί,λέγω υμίν, αλλ΄ή διαμερισμόν.¨ (Λουκ.ΙΒ΄49) Μα καλά ειρήνη νομίζατε ότι ήλθε να βάλη;;;…όχι βέβαια αλλά ΔΙΧΟΝΟΙΑ. ¨ει τις έρχεται προς με και ου μισεί τον πατέρα εαυτού και την μητέρα του και την γυναίκα και τα τέκνα και τους αδελφούς και τας αδελφάς ,έτι δε και την εαυτού ψυχήν ου δύναται μου μαθητής είναι¨ (Λουκ.ΙΔ΄26) Η εντολή ¨ΤΙΜΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΣΟΥ¨ πάει στον βρόντο. Κανείς δεν μπορεί να γίνη μαθητής του Ιησού αν δεν μισή όλη του την οικογένεια,ακόμα δε και την ψυχή του..!!!…ένας συνετός δήλα δη άνθρωπος και ενάρετος που τα έχει καλά με τους γονείς του και τους συγγενείς του είναι ΑΝΑΞΙΟΣ για να γίνη μαθητής του Ιησού….Ο ίδιος δε παραδέχεται έτσι ότι οι μαθητές του ήσαν κοινά καθάρματα και βαρέως ψυχοπαθείς… ¨εάν γαρ μη πιστεύσητε ότι εγώ ειμί (ενν=ο Χριστός),αποθανείσθε εν ταις αμαρτίαις υμών.¨ (Ιωαν.Η΄24) Αν δε με πιστέψετε θα πεθάνετε γεμάτοι αμαρτίες….αν πιστέψετε σώζεστε…ο Θεός της αγάπης ΑΠΕΙΛΕΙ μήπως και τον πιστέψη κανένας….χρήζει περαιτέρω σχολιασμού το εδάφιο; Ο Ιησούς δεν περιωρίσθηκε σε λόγια αλλά προχώρησε και σε απιστεύτου ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ πράξεις όπως η παρακάτω… ¨και ιδών συκήν από μακρόθεν έχουσαν φύλλα,ήλθεν ει άρα τι ευρήσει εν αυτή.και ελθών επ΄αυτήν ουδέν εύρεν ει μή φύλλα.ου γαρ ην καιρός σύκων.και αποκριθείς είπεν αυτή.μηκέτι εκ σου εις τον αιώνα μηδείς καρπόν φάγοι¨ (Μαρκ.ΙΑ΄13-14) ο δε Ματθαίος προσθέτει…¨και εξηράνθη παραχρήμα η συκή¨ (Ματθ.ΚΑ΄19) εδώ τί να πρωτοσχολιάση κανείς;;;ότι ο ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ θεός-Ιησούς δεν ήξερε εξ΄αρχής ότι ΔΕΝ ήτο εποχή σύκων;;;Και πώς αντιδρά ο θεός της ΑΓΑΠΗΣ στο ότι η δυσμοιρη συκιά απλά ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ τους νόμους της φύσεως που στο κάτω κάτω Ο ΙΔΙΟΣ ο Ιησούς εθέσπισε με τον πατέρα του ως μέρος του Τριαδικού «ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ» Θεού Γιαχβέ;;;;;;την καταριέται και την ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ αυτοστιγμεί….εδώ μιλάμε για μία απίστευτα ΒΑΡΒΑΡΗ και ΠΡΩΤΟΓΟΝΗ συμπεριφορά που καταδεικνύει την πνευματική κατάστασι και το ήθος του Ιησού… Ας δούμε δε και μία συμβουλή του προς τους ανθρώπους…. ¨Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ.αλλ΄όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα στρέψον αυτώ και την άλλην¨ (Ματθ.Ε΄39) εδώ ο Ιησούς θεσπίζει μια από τις πλέον βαριάς μορφής ψυχοπαθολογικές μαζοχιστικές συμπεριφορές ως στάσι ΖΩΗΣ….τί να πούμε;…ντροπή αυτά τα εξευτελιστικά για τον άνθρωπο λόγια να εξαίρονται ως απόσταγμα σοφίας…. ΜΕΤΑΘΑΝΑΤΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Ο Ιησούς αρέσκεται στην εξαπόλυσι απιστεύτων απειλών για να εκμεταλλευθή την ανθρώπινη αγώνία για την μετα θάνατον κατάστασι… ¨όστις δ΄άν αρνήσηται με έμπροσθεν των ανθρώπων αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς¨ (Ματθ.Ι΄33) ¨εξελεύσονται οι άγγελοι και αφοριούσι τους πονηρούς εκ μέσου των δικαίων, και βάλουσιν αυτούς εις την κάμινον του πυρός.εκεί έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων.¨ (Ματθ.ΙΓ΄49-50) Απίστευτες απειλές….στην Δευτέρα παρουσία οι αμαρτωλοί θα ΒΡΑΣΟΥΝ στα ΚΑΜΙΝΙΑ της κολάσεως….εκεί θα πέση το ΚΛΑΜΑ και το ΤΡΙΞΙΜΟ των ΔΟΝΤΙΩΝ…αυτό καλείται ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ…και αποτελεί βάναυσο έγκλημα κατά της ανθρωπότητος… ¨απελθείν εις την γέενναν,εις το πύρ το άσβεστον όπου ο σκώληξ αυτών ου τελευτά και το πυρ ου σβεννυται.¨ (Μαρκ.Θ΄43-44) σκουλήκια θα τρώνε τους κολασμένους ασταμάτητα και η φωτιά δε θα σβήνη….τι να πή κανείς γι΄αυτές τις εικόνες ΦΡΙΚΗΣ που μόνο ένας διεστραμμένος εγκέφαλος θα χρησιμοποιούσε προς εκφοβισμόν των ανθρώπων…. ¨εκει έσται ο κλαυθμός και ο βρυγμός των οδόντων όταν όψησθε Αβραάμ και Ισαάκ και Ιακώβ και πάντας τους προφήτας εν τη βασιλεία του Θεού,υμάς δε εκβαλλομένους έξω¨ (Λουκ.ΙΓ΄28) ¨ο πιστεύων εις τον υιόν έχει ζωήν αιώνιον.ο δε απειθών τω υιώ ουκ όψεται ζωήν,αλλ΄η οργή του Θεού μένει επ΄αυτόν¨ (Ιωαν.Γ΄36) Η οργή του Θεού θα μείνη πάνω σε όποιον δεν πιστέψη….ακριβώς η ίδια ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ με την Παλαιά Διαθήκη…. ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ του ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ¨Προσευχόμενοι δε μη βαττολογήσητε ώσπερ οι εθνικοί.δοκούσι γαρ ότι εν τη πολυλογία αυτών εισακουσθήσονται.μη ουν ομοιοθήτε αυτοίς.¨ (Ματθ.ΣΤ΄7) ¨πολυλογάδες¨ αποκαλεί τους εθνικούς(=Έλληνες) ο Ιησούς…¨μην πολυλογήτε λοιπόν όταν προσεύχεσθε όπως κάνουν οι Έλληνες…νομίζουν δε ότι μέσα στην πολυλογία τους θα εισακουσθούν…μη τυχόν τους μοιάσετε..¨. ¨μη μεριμνήσητε λέγοντες, τί φάγωμεν ή τι πίωμεν ή τι περιβαλώμεθα.πάντα γαρ ταύτα τα έθνη επιζητεί¨ (Ματθ.Στ΄31-32) μην νοιάζεσθε για το τι θα φάτε τι θα πιήτε με τι θα ντυθήτε….μ΄αυτά τα πράγματα ασχολούνται μόνο οι Εθνικοί….σε σας θα έρθουν μόνα τους αυτά τα αγαθά…!!! ¨εάν δε αμαρτήση εις σε ο αδερφός σου ,ύπαγε και έλεγξον αυτόν μεταξύ σου και αυτού μόνου.εάν σου ακούση εκέρδισας τον αδελφόν σου.εαν δε μη ακούση παράλαβε μετά σου έτι ένα ή δύο μαρτύρων ίνα επί στόματος δύο μαρτύρων ή τριών σταθή παν ρήμα.εάν δε παρακούση αυτών ειπέ τη εκκλησία.εάν δε και της εκκλησίας παρακούση,έστω σοι ώσπερ ο εθνικός και ο τελώνης¨ (Ματθ.ΙΗ΄15-17) αν δεν μπορέσης με τίποτα να λύσης την διαφορά σου με τον χριστιανό αδεφό σου έχε τον σαν…τον ΕΘΝΙΚΟ και τον ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ….ο Ιησούς εδώ χρησιμοποιεί την λέξι Εθνικός σαν υβριστική (!!!) και εξομοιώνει τους Έλληνες Εθνικούς με τους διεφθαρμένους τελώνες(!!!)…Ο Πλάτων δήλα δη , ο Αριστοτέλης και οι λοιποί Έλληνες Εθνικοί πανεπιστήμονες….είναι κοινά καθάρματα για τον Ιησού… ας απολαύσουμε την συμπεριφορά του σε μία δυστυχισμένη Ελληνίδα μάνα…. ¨ακούσασα γαρ γυνή περί αυτού, ης είχε το θυγάτριον αυτής πνεύμα ακάθαρτον,ελθούσα προσέπεσε προς τους πόδας αυτού.η δε γυνή ην Ελληνίς Συροφοινίκισσα τω γένει.και ηρώτα αυτόν ίνα το δαιμόνιον εκβάλη εκ της θυγατρός αυτής.Ο δε Ιησούς είπεν αυτή.Άφες πρωτον χορτασθήναι τα τέκνα.ου γαρ εστι καλόν λαβείν τον άρτων των τέκνων και τοις κυναρίοις βαλείν¨ (Μαρκ.Ζ΄25-27)+(Ματθ.Η΄28-32) Αδιανόητη κτηνωδία του Ιησού…Μία Ελληνις από την Συρία του ζητά να βγάλη το δαιμόνιο από την κόρη της…και αυτός της λέει πως ΔΕΝ είναι ΚΑΛΟ να πάρη το ψωμι από τα παιδιά δηλα δη τους Ιουδαίους και να το πετάξη στα ΣΚΥΛΑΚΙΑ δήλα δη στους ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!!Οι Ιουδαίοι λοιπόν είναι ΠΑΙΔΙΑ ενώ οι Έλληνες ΣΚΥΛΙΑ για τον ΘΕΟ της ΑΓΑΠΗΣ…..τι να σχολιάση κανείς για το απίστευτα ρατσιστικό και κτηνώδες αυτό φέρσιμο του Εβραίου Ιησού στην ταλαίπωρη Ελληνίδα μάνα;….Οι Χριστιανοί εδώ για να μπαλώσουν αυτήν την αισχρή συμπεριφορά του Ιησού διατείνονται ότι την απεκάλεσε ΣΚΥΛΑ για να δοκιμάση την πίστη της….να διαπιστώση δήλα δη αν έχει αληθινή πίστη στον Ιησού….αυτό όμως είναι ΑΤΟΠΟ διότι ο Ιησούς ως ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ Θεός εγνώριζε εκ των προτέρων αν η Ελληνις έχει αληθή πίστη ή ΟΧΙ και δεν είχε καμία ανάγκη να την δοκιμάση.Ήθελε απλα να την ταπεινώση γιατί ήτο ένας κοινός ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ και ΑΝΘΕΛΛΗΝ Εβραίος. ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ του ΙΗΣΟΥ Ο Ιησούς διεψεύσθη αρκετές φορές….. ¨αμήν γαρ λέγω υμίν,ου μη τελέσητε τας πόλεις του Ισραήλ έως αν έλθη ο υιός του ανθρώπου¨ (Ματθ.Ι΄23) κι όμως μέχρι και στην Ρώμη έφθασαν οι μαθητές του και δεν ενεφανίσθη ακόμη… ¨αμήν λέγω υμίν εισί τίνες των ώδε εστηκότων,οίτινες ου μη γευθήσονται θανάτου έως αν ίδωσι τον υιόν του ανθρώπου ερχόμενον εν τη βασιλεία αυτού¨ (Ματθ.ΙΣΤ΄28)+(Μαρκ.Θ΄38)+(Λουκ.Θ΄27) πάλι διεψεύσθη ο Ιησούς.Όχι μόνο εκείνοι στους οποίους το είπε αυτό πέθαναν αλλά και πολλές ακόμα γενιές εδώ και 2000 χρόνια αλλά κανείς δεν τον είδε…. ¨και κηρυχθήσεται τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι και τότε ήξει το τέλος.¨ (Ματθ.ΚΔ΄14) Το Ευαγγέλιο έχει φθάσει μέχρι και στην Κορέα….το τέλος όμως και η Δευτέρα παρουσία δεν ήρθε ακόμη…..κι ούτε φυσικά θα έλθη ποτέ… Σε ποιούς απευθύνεται το κήρ
  82. ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ said

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ !

    ¨και κηρυχθήσεται τούτο το ευαγγέλιον της βασιλείας εν όλη τη οικουμένη εις μαρτύριον πάσι τοις έθνεσι και τότε ήξει το τέλος.¨ (Ματθ.ΚΔ΄14)

    Το Ευαγγέλιο έχει φθάσει μέχρι και στην Κορέα….το τέλος όμως και η Δευτέρα παρουσία δεν ήρθε ακόμη…..κι ούτε φυσικά θα έλθη ποτέ…

    Σε ποιούς απευθύνεται το κήρυγμα του Ιησού;

    ¨εξομολογούμαι σοι(=σ΄ευχαριστώ) πάτερ Κύριε του ουρανού και της γής ότι απέκρυψας ταύτα υπό των σοφών και συνετών και απεκάλυψας αυτά νηπίοις¨ (Ματθ.ΙΑ΄25)

    Ο Ιησούς προορίζει την διδασκαλία του για τα μωρά και τους βλαμμένους όχι για τους ΣΟΦΟΥΣ και ΣΥΝΕΤΟΥΣ….αντιλαμβάνεσθε τον ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ που προάγει ο Ιησούς…

    Λέει στους μαθητές του….

    ¨αν τινών αφήτε τας αμαρτίας,αφίενται αυτοίς,αν τινών κρατήτε,κεκράτηνται¨ (Ιωαν.Κ΄23)

    οι μαθητές του έχουν δικαίωμα ΑΦΕΣΕΩΣ αμαρτιών κατά βούλησιν!!!!….αυτό το δόγμα ισχύει και για τους ιερείς των Χριστιανών μέχρι σήμερα…εδώ βασίζεται δήλα δη το «μυστήριο» της εξομολογήσεως….κατά το οποίο ΑΦΙΕΝΤΑΙ οι αμαρτίες από τον παπά….!!!!!Πώς να χαρακτηρίσουμε αυτά τα σκοταδιστικά εδάφια….;;;;

    Σε ποιούς είπε το ¨ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ¨ ο Ιησούς;

    Μετά την ανάστασί του λέει στους μαθητές του και μελλοντικούς αποστόλους….

    ¨εντολήν καινήν δίδωμι υμίν ίνα αγαπάτε αλλήλους¨ (Ιωαν.ΙΓ΄34)

    η εντολή δίδεται λοιπόν στους 12 μαθητές για να επιτευχθή ομόνοια μεταξύ τους και αλληλεγγύη….για να παραμείνουν ενωμένοι και να πετύχουν τον σκοπό τους….δεν ήτο κάποιο ειλικρινές μήνυμα του προς όλους τους ανθρώπους της γής….πως θα μπορούσε άλλως τε να είναι μετά από όλα αυτά που είχε πει και είχε κάνει;;;;;

    Ηλεκτρύων Αθμονεύς (Ο ΣΥΛΛΕΞΑΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ). Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΤΑ … ΜΕΤΕΒΙΒΑΣΕ!

  83. […] να κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, προτείνουμε με τη σειρά μας, την υποχρεωτική αναγραφή προειδοποιήσεων στο […]

  84. Jimmys said

    To sticker to exw balei egw edw kai peripoy 7-8 mines apo diki moy metafrasi. Oxi toso kali alla bgenei noima. Nice poy brethike kapoios kai to dimosieuse

  85. Καλησπέρα σας, καλή είναι η συζήτηση για το αυτοκόλλητο, εγώ παρατήρησα ότι οι παπάδες θάβουν τους νεκρούς, και όταν θα έρθει ο Χριστός θ’ ακούσουν τη φωνή του από τα μνήματα και θ’ αναστηθούν! Ιωάννης ε΄28-29.
    Στο μεσαίωνα θα μπορούσαν να κάψουν τους νεκρούς αιρετικούς αφού δεν τους αγαπούσαν, για να μην ακούσουν τη φωνή του Χριστού και αναστηθούν, αυτοί τους έκαιγαν ζωντανούς!

  86. ... ! said

    […] https://diagoras.wordpress.com/2007/10/15/bible_warning_gr/ […]

  87. […] βρήκα εδώ . Ρίξτε μια ματιά γιατί […]

  88. danilena said

    ρε παιδιά ωραίο το αυτοκόλλητό σας, αλλά την ομοφυλοφιλία τί τη θέλετε μέσα σε όλα τα κακά ? σα φωτισμένοι άθεοι θα έπρεπε να είστε λιγο πιο ανεκτικοί στη διαφορετικότητα :-)

  89. Danilena, στην ιστολογόσφαιρα δημοσιεύονται κάθε μέρα πολλά άρθρα, ένα μικρό μόνο μέρος τους πέφτει στην αντίληψή μας, από αυτά τα περισσότερα τα προσπερνάμε μετά από μιά γρήγορη ματιά, ενώ κάποια ελάχιστα τα διαβάζουμε απ’την αρχή μέχρι το τέλος. Τη συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών των άρθρων δε, την αφήνουμε ασχολίαστη. Όταν όμως αποφασίσουμε να μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε κάποιο άρθρο, καλό είναι να φροντίζουμε αυτό το άρθρο να είναι ανάμεσα σε εκείνα τα ελάχιστα που μπήκαμε στον κόπο να τα διαβάσουμε ολόκληρα. Δεν σου λέω να διαβάσεις και όλα τα σχόλια, (άλλωστε το άρθρο σχολιάζεις, όχι τα σχόλια,) αλλά τουλάχιστον το άρθρο, διάβαζέ το, γιατί αλλιώς το σχόλιό σου διατρέχει τον κίνδυνο να φανεί άστοχο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, αν διαβάσεις το άρθρο, θα δεις πως το ζήτημα που έθεσες σχετικά με την ομοφυλοφιλία καλύπτεται.

  90. danilena said

    ωπ !
    εχεις απόλυτο δίκιο.
    απλά έπεσε εκεί το μάτι μου και μου βγήκε knee-jerk reaction.
    χίλια συγγνώμη :-)

  91. Πάρα, μα πάρα πολύ ωραίο! Ξέρω μερικούς φανατικούς που θα πάθουν αποπληξία αν το δουν.

  92. YOSEF22ADAR said

    Το σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο επειδή παρέβαινε τους όρους χρήσης.

  93. YOSEF22ADAR said

    Το σχόλιο μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο επειδή παρέβαινε τους όρους χρήσης.

  94. Το σχόλιο αυτό μεταφέρθηκε στο πτυελοδοχείο επειδή παρέβαινε τους όρους χρήσης.

  95. tsirko said

    xa xa agreee

  96. ΙΔΟΜΕΝΕΑΣ Ο ΜΑΚΕΔΩΝ said

    Προς τους «σκεπτικίζοντες» και για οσα αναφέρθησαν παραπάνω :
    1) το άθλημα του σκεπτικιστή ειναι άκρως επικίνδυνο και δύσκολο συγχρόνως.Είναι πολύ εύκολο και χωρίς να υπάρχει πρόθεση,ο υποψήφιος σκεπτικιστής να οδηγηθεί σε φανατικο αμφισβητία και μάλιστα πολλές φορές σε καθεστωτικές αντιλήψεις .
    2)Οταν κάνουμε κριτική στα κείμενα της Αγίας Γραφής θα πρέπει να αναφερόμαστε στους χρόνους του Παύλου 50-60 μχ και μέχρι το 400 μχ περίπου τότε που διαμορφώθηκαν τα κείμενα αυτά και επιβλήθησαν.Κι’αυτό γιατι πόσοι χριστιανοί νομίζετε οτι τα έχουν διαβάσει ή διαβάζουν ,και τα ενστερνίζονται σήμερα ;
    Βέβαια τα γραφόμενα από τους πιο πολλούς σχετικά με τις αναφορές εναντίον των Ελλήνων και περι μοιχείας και σκληρότητας και και άλλων τουλάχιστον περιέργων συμπεριφορών είναι μόνο κάποια δείγματα.Η Παλαιά Διαθήκη αλλά και η Καινή σε αρκετά σημεία είναι γεμάτη απο αυτά,και εύκολο να τα βρεί κάποιος.Ομως για το αυτοκόλλητο … μήπως αφου το δεχθούμε πρέπει να δεχθούμε και ενα αντίστοιχο αυτοκόλλητο σε κάθε συσκευασία νέας τηλεόρασης και σε κάθε εκπομπή . Τα βιβλία που κυκλοφορούν κατα χιλιάδες εν ονόματι της ελευθερίας έκφρασης και δημοκρατίας μήπως πολλά απο αυτά καλύπτουν τις προδιαγραφές για ένα τέτοιο αυτοκόλλητο ;
    Αν θέλουμε για σάτυρα και προβληματισμό στους φιλικά προσκείμενους με αυτά που πιστεύουμε έχει καλώς .Γι αυτούς που πιστεύουν η λένε οτι πιστεύουν ,άτοπο .Και σιγουρα παρατραβηγμένο για χρήση σε κάθε Αγία Γραφή.
    Αν θέλεις να προβληματίσεις δεν μπορείς να πεις σε κάποιον χριστιανό πχ. οτι ο Απ.Παύλος έκαψε την Ρώμη και όχι ο Νέρων.Θα κυριευόταν από Θρησκευτικο-αμυντικό σοκ.Θα μπορούσες όμως να πείς οτι οι πιο πολλές αναφορες σημειώνουν οτι δούλοι χριστιανοί που ανήκαν όμως στον Νέρωνα έκαψαν την Ρώμη.Ετσι προβληματίζεις.
    Και μια και μιλάμε για προβληματισμό,πόσοι θα καταλάβαιναν αυτα που λέει ο ODIN στις 28-10-2007.Δέν είναι όλα για όλους.Και όταν απορρίπτεις «βάναυσα» ένα πιστεύω μια θεωρία-θρησκεία ,πρέπει να δίνει κάτι άλλο.Πολλοί ανθρωποι έχουν ανάγκη το «όπιο του λαού».Είμαι της άποψης οτι ο «φωτισμένος αθεϊσμός» ,έκφραση της DANILENA στις 4-3-08 , δεν απαντα σε θεμελιώδη φιλοσοφικα ερωτήματα : ποιος είμαι,τι είμαι,που πάω,υπάρχω, γιατι υπάρχω ;Ούτε δίνει λύσει η θεωρία του Δαρβινισμού και του bing-bang. Δεν σημαίνει βέβαια οτι η Γένεσις της Παλαιάς Διαθήκης δίνει απαντήσεις.Και για να αναφερθώ και στον «δωδεκαθεϊσμό» ,η θρησκεία της κλασσικής εποχής της αρχαιότητος,δεν ηταν απλά μια θρησκεία (και μέγα λάθος να την αντιμετωπίσουμε σαν τέτοια),ηταν ένα φιλοσοφικό σύστημα σκέψης και συμπεριφοράς που αναγκαστικά χρησιμοποιούσε σύμβολα αλλά συγχρόνως καθόριζε και τρόπους και οδηγούσε στην δημιουργία κοινωνικο-πολιτικών συστημάτων με κέντρο τον άνθρωπο.Οταν αυτο έγινε απλά μια θρησκεία και η οποία μάλιστα μπορούσε να αμφισβητηθεί ( Πλάτωνας και μετέπειτα) άρχισε και η πτώση του Ελληνισμού (μια απο τις αιτίες κατ’ έμέ).
    3)Αυτή η ευαισθησία για τους ομοφυλόφυλους ,τί ειναι ;Σε λίγο απο «ανοικτόμυαλοι» ετερόφιλοι σκεπτικιστές θα είμαστε προβληματισμένοι σκεπτικιστές για ίσως «ανοικτοπίσθιες» καταπιεσμένες ροπές. Και μια ερώτηση ,σε τι διαφέρει η ομοφυλοφιλία απο την νεκροφιλία και την κτηνοβασία που αναφέρατε πιο πάνω ;(δεν πιστεύω να συμφωνείται οτι ,η μη συναίνεση του νεκρού η του ζώου , κάνειτην μεγάλη ουσιαστική διαφορά ;) Εγκεφαλική (διαστροφική θα έλεγα) σεξουαλική επιλογή το ένα ,τα ίδια και το άλλο. Αλλο να μην φτύνω εναν ομοφυλόφιλο και να του κάνω παρέα και άλλο να αναρωτιέμαι αν θα ήταν καλύτερα να αλλάξω και εγώ,έτσι όπως τείνει να γίνει μόδα και ότι άλλο. Αλλο να με δερνει η γυναίκα μου στην κρεββατοκάμμαρά μου και να μου αρέσει,και άλλο να έχω την απαίτηση να το κάνει και δημοσίως, και να κατοχυρωθεί σαν δικαίωμα .

  97. «Μιλώντας ακριβώς από τη θέση ενός αγνωστικιστή, θα μπορούσα να πω -και συγχώρεστε μου το πρώτο πρόσωπο‒ ότι οι άνθρωποι που ταλανίζονται υπαρξιακά περισσότερο από τους ένθεους και τους άθεους είναι εκείνοι που δεν έχουν να ακουμπήσουν πουθενά. Ούτε στο απόλυτο των θρησκειών ούτε στις βεβαιότητες της επιστήμης… Το βέβαιο είναι ότι τόσο αυτοί, οι αγνωστικιστές (που πιστεύουν ότι είναι αδύνατη η γνώση για την αρχή του κόσμου και την ουσία των όντων) όσο και οι υπόλοιποι που ανήκουν στα μεγάλα σύνολα, δεν θα παύσουν ποτέ να προσπαθούν για να λύσουν το αίωνιο αίνιγμα… Αυτή είναι η μοίρα τους. Η δραματική μοίρα των έλλογων όντων…»

    Γιάννης Τριάντης (ο γνωστός της Ε )

    θα τολμούσα να προσθέσω πως αν η θρησκεία είναι το όπιο(δλδ αναλγητικό) των λαών η έμμονη αντι-θρησκευτικότητα είναι το όπιο (δλδ χαλαρωτικό)των αυτοαποκαλούμενων αθέων καθώς τους ανατροφοδοτεί τα αισθήματα απέχθειας και διασκεδάζει τις υπαρξιακές αγωνίες και τους φόβους τους.

  98. Αγαπητέ Διαγόρα,

    [Τα θετικά σχόλια σχετικά με το blog σου, στα έχω μεταφέρει… κατ’ ιδίαν, επομένως παραλείπονται, αν και υπονοούνται]

    Για μένα η βίβλος και τα συναφή είναι καθαρά αποκυήματα φαντασίας με εν μέρει συμβολικό περιεχόμενο, το οποίο γράφτηκε ΜΕΝ εν πολλοίς από ΕΞΥΠΝΟΥΣ ανθρώπους, ερμηνεύτηκε ΔΕ από ομάδες ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΕΥΦΥΙΑΣ. (Από το συμβολικό των γεγραμμένων, μέχρι να πιστεύει κανείς ακράδαντα ότι κάποιος ονόματι Λάζαρος αναστήθηκε, υπάρχει ΜΕΓΑΑΑΑΑΛΗ απόσταση)

    Διάβασα τα περί του αυτοκόλλητου και το θεωρώ ευφυές (αν πράγματι τα γεγραμμένα ευσταθούν – γεγονός το οποίο αδυνατώ και δεν ενδιαφέρομαι να τεκμηριώσω προσωπικά), ωστόσο επιτηδευμένα προκλητικό.

    Μη βιαστείς να κατακρίνεις αυτό που λέω.

    Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μπορώ να βεβαιώσω ότι ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν αντελήφθην την παρουσία κανενός Ανωτέρου όντος, που οι υπόλοιποι αρέσκονται να αποκαλούν θεό. Με λίγα λόγια, αν και βαφτισμένος (μάς ρωτά άραγε κανείς?), ούτε χριστιανός είμαι, ούτε μουσουλμάνος, ούτε τίποτα. Απλά «δεν πιστεύω» – είμαι δηλαδή αυτό που ΟΙ ΑΛΛΟΙ θέλουν να αποκαλούν «ΑΘΕΟΣ».

    Παλιότερα, ναι, τολμώ να σού ομολογήσω ότι θεωρούσα την στήριξη των θέσεών μου ως ένα υπέρτατο καθήκον, με άλλα λόγια την υπεράσπιση/προώθηση των «αθεϊστικών» μου θέσεων με λογικά επιχειρήματα. Αργότερα όμως, ερχόμενος σε επαφή με άτομα που αρέσκονταν να φέρουν στο κούτελο την ταμπέλα του ΑΘΕΟΥ, να υποτιμούν τους αντιφρονούντες και να αναλαμβάνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ τον προσηλυτισμό που καταδικάζουν, σταδιακά η στάση μου άλλαξε…

    Όχι, σε κανένα θεό δεν πιστεύω – παρά μόνον στον ΑΝΘΡΩΠΟ και σε Ο,ΤΙ επιβάλλει η κοινή και ταπεινή μου λογική. Όμως «ΑΘΕΟΣ» δεν είμαι – είμαι απλά ΕΓΩ. Η λεξούλα αυτή είναι εφεύρεση των ΑΛΛΩΝ και για μένα δεν είναι παρά μόνο προσβλητική. Μη βιάζεσαι! Όχι, γιατί δεν αντιπροσωπεύει την ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, αλλά γιατί υπονομεύει εμμέσως πλην σαφώς την θέση μου καθιστώντας την μειονοτική.

    Ο λόγος? Αν και στηρίζεται σε ένα φαινομενικά ασήμαντο γραμματικό πρόθεμα, δεν είναι ουδόλως τυχαίος. ΤΟ «Α» το στερητικόν. Γιατί η στρατηγική που κρύβεται πίσω από τις λέξεις είναι πολλάκις ισχυρότερη από οποιαδήποτε λεκτική διαστρέβλωση σε κάποια βίβλο. Υπάρχουν χριστιανοί, βουδιστές (εδώ «παίζει» αν μιλάμε για θρησκευομενους), μουσουλμάνοι, ινδουιστές, κ.ο.κ.

    Γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να αποκαλέσει λοιπόν τους μη-Χριστιανούς ΑΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ, τους μη-ΙΝΔΟΥΙΣΤΕΣ ανινδουϊστές, κ.ο.κ.? Γιατί – καλώς ή κακώς – η θρησκεία ΕΙΝΑΙ ή ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ το «κύριο ρεύμα» – mainstream με άλλα λόγια. Επομένως, αυτός που δεν πιστεύει, για τους άλλους, τι είναι? Α-ΘΕΟΣ – δηλαδή ανήκει σε κατηγορία που ούτε αυτόνομη λέξη δεν υφίσταται για να του χαρίσει το δικαίωμα της έκφρασης. Λογικό δεν θα’ ταν, με παρόμοια λογική να θεωρήσω ως «μη-θρησκευόμενος»/άθεος, έναν χριστιανό, ΑΝ-ΑΘΕΟ? Προφανώς. Κοίτα να δεις που τελικά ο Orwell, είχε προβλέψει στην… NewSpeak του, ένα εφιαλτικό σενάριο στο οποίο τα «ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ θα παραλύουν γιατί δεν θα διατίθενται καν λέξεις ικανές για την διάπραξη ενός THOUGHTCRIME.

    Τι θέλω να πω με όλα αυτά?
    ————————————

    1) Να ΜΗΝ χρησιμοποιούμε μεταξύ μας τον ορο ΑΘΕΟΣ καθώς μας προσβάλει.

    2) Να ΜΗΝ προσβάλλουμε με κανέναν τρόπο τα πιστεύω κάποιου άλλο – ο καθένας εξάλλου έχει το αναντίρρητο δικαίωμα να εθελοτυφλεί…

    3) Να ΜΗΝ επικεντρωνόμστε σε θέματα ήσσονος σημασίας. Για ποιό λόγο να κάτσω εγώ να αποδείξω σε κάθε θρησκόληπτο τις ανακρίβειες του «ΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ» του (βλ. Βίβλος, κ.ο.κ.) από τη στιγμή που ΕΓΩ το αμφισβητώ καθ’ ολοκληρία? (Τι αμφισβητώ? Ακόμη και την ύπαρξη του Χριστού… Αλλά γιατί να μπω στον κόπο να πείσω κάθε ξεροκέφαλο?)

    Με φιλικούς χαιρετισμούς,

    Dr.K@meleon

  99. Dr. K@meleon, σε ευχαριστώ για τις σκέψεις σου.

    1) Ο όρος ‘Αθεος’ ούτε εμένα μου πολυαρέσει, προτιμώ το ‘Αθεϊστής’ και το χρησιμοποιώ που και που, αλλά νομίζω πως έτσι κι αλλιώς ούτε αυτό δεν θα σου αρέσει εσένα. Τι να κάνουμε, χρειαζόμαστε έναν όρο που να μας καλύπτει συλλογικά, και αυτός ο όρος ταιριάζει για να ικανοποιήσει το ζητούμενο. Τα πράγματα είναι απλά, δεν είναι ανάγκη να τα περιπλέκουμε.

    2) Ο καθένας έχει το αναντίρρητο δικαίωμα να εθελοτυφλεί, αλλά ο καθένας έχει επίσης το αναντίρρητο δικαίωμα να γελά με την τύφλα του άλλου. Το δε χιούμορ, έχει τεράστια επιμορφωτική αξία. Με άλλα λόγια, το αυτοκόλλητο είναι «προειδοποιητικό», όχι «απαγορευτικό».

    3) Εγώ προσωπικά δεν αποσκοπώ στο να αποδείξω σε κανέναν θρησκόπληκτο απολύτως τίποτα. Αποσκοπώ στη δημιουργία μίας (οργανωμένης ή ανοργάνωτης, δεν έχει σημασία) αντίστασης στο υπάρχον θρησκευτικό κατεστημένο, της οποίας η ύπαρξη θα γίνει αργά ή γρήγορα αντιληπτή από τα παιδιά, τα οποία έχοντας γνώση της ύπαρξης του αντιλόγου, δηλαδή έχοντας πλέον, για πρώτη φορά μετά από 17 αιώνες, διαθέσιμη μία τουλάχιστον εναλλακτική κοσμοθεώρηση, θα είναι σε θέση να αρνηθούν τα σκουπίδια που τα ταΐζουν από μικρά. (Έναν νομικό ορισμό του προσηλυτισμού, κανείς;) Επίσης, ένα σημαντικό μέρος της προς τα έξω επικοινωνίας μου απευθύνεται όχι σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες άθεους, λόγω της ανάγκης μου να συσπειρώσω κάποιους γύρω μου προκειμένου η προσπάθεια σιγά-σιγά να γίνει συλλογική, και κατά συνέπεια πιό αποτελεσματική.

  100. Αγαπητέ Διαγόρα,

    1) Το «αθειστής» μπορεί σίγουρα να γίνει ευκολότερα αποδεκτό καθώς τουλάχιστον – λόγω κατάληξης – υπαινίσσεται την ύπαρξη ιδεολογίας και όχι την έλλειψή της.

    2)Σαφώς αντιλαμβάνομαι τον χιουμοριστικό χαρακτήρα της «Προειδοποίησης». Το σχόλιό μου αναφέρεται κυρίως σε εν μέρει επιθετικά σχόλια που διάβασα παρακάτω και για τα οποία προφανώς δεν έχεις κανένα καθήκον να λογοδοτήσεις.

    3)Όσον αφορά το σκέλος των νεοτέρων είναι σημαντικό. Βέβαια είναι εξίσου σημαντικό να ενημερώνονται για ΚΑΘΕ θρησκευτική αντίληψη κι ενδεχομένως άλλες θρησκείες. (Άλλο που το μάθημα στα σχολεία, από θρησκευτικά έχει γίνει «χριστιανικά»…)
    Όσον αφορά τα περί συσπείρωσης, θα ήταν καλό – όχι όμως αναγκαίο. Μην ξεχνάς ότι οποιουδήποτε είδους «ομαδοποίηση» ενέχει τον κίνδυνο μιας απόλυτης ιδεολογικής ισοπέδωσης. Είναι φαύλος κύκλος. (Anatole France-La revolte des Anges : Σύντροφοι, είπε ο Μέγας Αρχάγγελος, όχι, δε θα κατακτήσουμε τον Ουρανό. Αρκεί που το μπορούμε. Ο πόλεμος γεννάει τον πόλεμο και η νίκη την ήττα. Ο νικημένος Θεός θα γίνει Σατανάς και ο νικητής Σατανάς, Θεός. Είθε να μην μού λάχει μια τόσο συφοριασμένη μοίρα!)Συμπαρίσταμαι και επικροτώ τους ομονοούντες, διατηρώντας ωστόσο την ιδεολογική μου ανεξαρτησία στο ακέραιο.

  101. aetoc said

    Ώραίος Διαγόρα. Μπράβο!!!

  102. Ojobicho said

    Για τη θρησκεία και την ανθρώπινη βλακεία, δείτε:
    Richard Dawkins, Η Περί Θεού Αυταπάτη, εκδόσεις Κάτοπτρο 2006
    Daniel Dennett, Απομυθοποίηση, εκδόσεις Βάνιας 2007.
    Pascal Boyer, Και ο Άνθρωπος Έπλασε τους Θεούς, εκδόσεις Βάνιας 2008.

  103. Πολυδεύκης said

    Αγαπητοί φίλοι
    Θεωρώ ότι δεν χρειάζεται καθόλου ο άνθρωπος να προσδιορίζεται ώς «άθεος» ή «θεϊστής». Αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Δεν έχει καμμία σημασία η ύπαρξη ή μη του θεού. Η αποδοχή ή όχι της ύπαρξης του θεού είναι υπόθεση δόγματος και δεν μπορεί να τύχει λογικής απαντήσεως. Εκείνο που ασφαλώς υπάρχει είναι ο άνθρωπος. Το ζήτημα που τίθεται είναι, τι κάνουμε ως άνθρωποι. Λοιπόν το τι κάνουμε ως άνθρωποι το έχουν πει οι Ελληνες. Οι ‘Ελληνες δια της φιλοσοφίας και του ορθολογισμού, που σήμερα κυριαρχούν στον πολιτισμένο κόσμο μας, δίχως ιερατικό βιβλίο κανόνων όπως ευαγγέλιο , κοράνιο κ.λ.π. αλλά με φιλοσοφικά τους κείμενα, τις τραγωδίες και άλλα έχουν δόσει τι στίγμα του τρόπου σκέπτεσθαι ώστε να προσεγγίζεται η ορθότης(αλήθεια). Οι άνθρωποι ονόμαζαν θεό την άγνοιά τους, που πάντως θεωρούσαν σαν κάτι ιερό. Κάποτε για παράδειγμα ο ήλιος θεωρείτο θεός. Όταν η γνώση απέδειξε ότι πρόκειται για ουράνιο σώμα, κατερείφθει ένας θεός. Με άλλα λόγια τον θεό τον δημιουργούν οι άνθρωποι και μάλιστα με ιδιότητες που θέλουν να έχει.
    Οι ‘Ελληνες δημιούργησαν θεούς που είσαν φορείς των ανθρωπίνων ιδιοτήτων και δραστηριοτήτων. Στην πραγματιτκότητα θεοποίησαν τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος είναι το τελειώτερο δημιούργημα της φύσης, αν έχει ελλατώματα γι΄ αυτό ευθύνονται οι θεοί.Η ειδοποιός διαφορά , από τις μονοθεϊστικές θρησκείες, είναι ότι οι θεοί των Ελλήνων δεν είναι πηγή ηθικής. Οι Έλληνες δεν είναι ηθικοί από φόβον θεού αλλά έχουν ώς σημείο αναφοράς της ηθικής τους το πολιτισμό τους και την συνείδησή τους.
    Τόσον ο Χριστιανισμός όσον ο Εβραϊσμός και ο Ισλαμισμός διδάσκουν ότι ο άνθρωπος γεννιέται αμαρτωλός δηλαδή χρεωμένος. Για σωθεί , από τι άραγε(;), πρέπει να μοιάσει του ηθικού θεού ή να πείσει αυτόν ,προς τούτο. Το τελευταίο μπορεί να κάνει διά της εξομολογήσεως όπου μπορεί να διαγράφει (οποία υποκρισία!!) όποτε θέλει όλες τις «αμαρτίες» του κάθε φορά. Βέβαια φρόντισαν να του προσδιορίσουν τι είναι αμαρτία(!!). Όσοι δέχονατι ως θεόπνευστα κείμενα την εβραϊκή (παρα)μυθολογία ή π.χ. την αποκάλυψη θεωρούν ότι γνωρίζουν τα πάντα.
    Η θρησκεία είναι μορφή εξουσίας. Οι πιστοί (εξουσιαζόμενοι) πρέπει να έχουν ενοχές ,άρα , φόβο για να παραμένουν πιστοί.
    Το κίνητρο ,συνεπώς, της πίστης είναι ο φόβος αλλά και η ειδιοτέλια στην απόλαυση της μετέπειτα ζωής. Πολύ χαμηλού επιπέδου κίνητρα, θα έλεγα. Η παρούσα ζωή, λένε, δεν είναι τίποτα (πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα). Το «μετά» έχει σημασία. Δηλαδή όλα αυτά τα θαυμάσια που βιώνουμε, ο ήλιος , η θάλασσα, τα δένδρα , τα ζώα, τα ανθώπινα επιτεύγματα η φύση… οι κοσμικές απολάυσεις, καλά αυτές είναι αμαρτία(!!), δεν έχουν καμία αξία. Μα τότε όσοι πιστεύουν στην ύπαρξη του δημιουργού θεού, ασεβούν άρα αμαρτάνουν!!! (τέτοια θα λέμε τώρα;)
    Αντίθετα οι Έλληνες τιμούσαν και την φύση και τις κοσμικές απολαύσεις και ενώ γνώριζαν σχεδόν τα πάντα έλεγαν ότι «εν οίδα ότι ουδέν οίδα» και ακόμα «γηράσκω αεί διδασκόμενος» και όλα αυτά τηρώντας το «παν μέτρον άριστον».
    Οι πάντες μας θαυμάζουν για την φιλοσοφία μας, ουδείς ενδιαφέρεται για την ορθοδοξία μας. Οι άνθρωποι διχάζονται από τις θρηκευτικές ,πολιτικές, εθνικές, πολιτιστικές, φιλετικές ή άλλες διαφορές, όμως κάνουν , ανεξάρτητα από όλα αυτά, κοινές εκδηλώσεις όπως Ολυμπιάδες , ΟΗΕ , διακρατικές συμφωνίες πολιτιστικές ανταλλαγές… συμφωνόντας στις αρχές τις Ελληνικής φιλισοφίας. Μία φιλοσοφία που ενώνει τους ανθρώπους.. αυτό είναι ΑΓΑΠΗ.

  104. @Πολυδεύκης

    «Με τον Χριστιανισμό έχουμε μια μεγάλη στροφή στο αντίκρυσμα της ζωής. Με το να υψώσει ο Χριστιανισμός την αγάπη στη θέση της πρώτης αρετής, έβαλε στη θέση του παλαιού αριστοκρατικού ιδανικού ένα καινούργιο δημοκρατικό ιδανικό, κι έτσι άνοιξε τις πόρτες σ’ εκείνους, που ο ελληνισμός τους είχε αφήσει απ’ έξω, αλλά έδωκε και στους λίγους ένα πλούτο ζωής, που ο ελληνισμός δεν τον είχε δώσει»

    Sir R. W. Livingstone, Greek ideals and modern life

  105. Πολυδεύκης said

    Αγαπητέ Θου Βου
    Ο μετέχων της Ελληνικής παιδείας είναι Έλλην. Ο χρησιμοποιών ,δηλαδή, τον νουν του κατά τον ορθολογισμό, τον χωρίς δόγματα λόγον, είναι Ελλην. Όπως αυτοπροσιορίζονται ώς, ιδεολογικώς, Έλληνες άνθρωποι όπως π.χ. ο dr Μπάρναρντ . ‘Οσοι επιμένουν σε δόγματα. αναπόδεικτες,δηλαδή, απόψεις, δεν είναι Έλληνες και πας μη Έλλην ,βάρβαρος*
    Νάσαι καλά.

    *Ο καθείς δικαιούται να είναι βάρβαρος. Οι ιεραπόστολοι είναι γνωστόν με πόση βαρβαρότητα επέβαλαν στους «απολίστιστους» τις απόψεις τους. Βέβαια η Έλληνες φιλόσοφοι δεν είταν δυνατόν να αφανισθούν , παρά τον μεσαίωνα και σήμερα γίνεται προσπάθεια από τους θεϊστές να συγκεράσουν τον Ελληνισμό με τις απόψεις τους.

  106. @Πολυδεύκη

    Έλλην ήταν και ο Διαγόρας ο Μήλιος ,ο οποίος επειδή κορόιδευε τους αρχαίους θεούς ,καταδικάστηκε σε θάνατο και επικηρύχθηκε για 1 τάλαντο όπως αναφερει ο Λυσίας.

    Ο Σαλμάν Ρούσντι σε αρχαιοελληνική «δημοκρατική» έκδοση και μάλιστα εν μέσω «χρυσώ αιώνι».

    και για να μη σε βάλω σε άλλες περίπλοκες αναζητήσεις σκέψου ποιος διέσωσε τα κείμενα των φιλοσόφων που θαυμάζεις,μια και οι εθνικοί καταδιώκονταν όπως ισχυρίζεσαι;

    μήπως ήταν οι «φανατικοί»,«αμόρφωτοι» καλόγεροι του Βυζαντίου;

  107. Πολυδεύκης said

    Αγαπητέ Θου Βου
    Εσύ δεν τους θαυμάζεις;
    Ακόμα σκέψου ποιοί κατέστρεψαν όσο μπορούσαν τον ,επανελθόντα κατά την αναγέννηση, Ελληνικό* πολιτισμό. Ελπίζω να συμφωνείς ότι όσα κείμενα διεσώθησαν αυτό έγινε από ‘Αραβες διανοητές και από, ας πούμε, αντιστασιακούς Έλληνες της αυτοκρατορίας (Νέας Ρώμης-Κων/λης) που πολλοί ενεδύθηκαν το ράσο για να είναι υπεράνω υποψίας. Από το 1260 και μετά, η αυτοκρατορία διοικήται από Έλληνες μέχρι την πτώση της (1453). Στο μεταξύ αναδεικνύονται ο Γεμιστός ο Πλήθων ο θεωρούμενος τελευταίος αρχαίος Έλλην και ο επίσκοπος Τραπεζούντος Βησσαρίων ο θεωρούμενος πρώτος συγχρονος Έλλην. Μη συνχαίεις το Ελληνικό Βυζάντιο** που ίδρυσε ο Βύζας ο Μεγαρεύς περί το 600 π.χ.*** επί του οποίου 850 περίπου χρόνια μετά ο Κωνσταντίνος ίδρυσε την Νέα Ρώμη.

    * Κατά την διάρκεια της Ορθόδοξης Αυτοκρατορίας της Ανατολής οτιδήποτε Ελληνικό διώκετο. Μόνον στην παρανομία λοιπόν μπορούσε κάποιος να περισώσει κάτι. Εκείνο που αναγεννάται στο τέλος του μεσαίωνα είναι η Ελληνική φιλοσοφία. ο ορθολογισμός. Παραμένουν βεβαίως πολλά μεσαιωνικά κατάλοιπα που πολλοί θεωρούν «παράδοση».

    **Ο όρος Βυζάντιο ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε από τους «Βυζαντινούς». Ο όρος δόθηκε περί το 1600 μ.χ.*** σχετίζοντας την θέση του Ελληνικού Βυζαντίου πάνω στην οποία ιδρυθηκε η Πόλη.

    *** Η χρονολόγηση προ και μετά Χριστόν απεφασίσθει στη πρώτη οικουμενική σύνοδο της Νικαίας όπου απεφάσισαν το περιεχόμενο την πίστης, άνθρωποι π.χ. σαν τους σημερινούς συνοδικούς στην ποιό αυταρχική τους εκδοχή.
    Χαίρομαι για την επικοινωνία.

  108. @Πολυδεύκη

    «Μία από τις μεγαλύτερες συμβολές του Βυζαντίου στον σύγχρονο πολιτισμό είναι η διάσωση των αρχαίων Ελλήνων κλασικών…στη βυζαντινή αυτοκρατορία ολόκληρη σχεδόν η λογοτεχνική παραγωγή της αρχαίας Ελλάδος δεν έπαυσε να διαβάζεται, να μελετάται, να αντιγράφεται και να σχολιάζεται. Αν οι βυζαντινοί γραφείς δεν είχαν μοχθήσει στα θρανία τους για να τα διατηρήσουν, τα κοσμήματα αυτά τής αρχαιότητας θα είχαν χαθεί από αιώνες. Συχνά λησμονείται ότι αυτό αληθεύει κυριολεκτικά.» (Ιστορία του Ελληνικού Έθνους, τόμ. Ζ’, ‘Βυζαντινός ελληνισμός – πρωτοβυζαντινοί χρόνοι 324-642 μ.Χ.’, Εκδοτική Αθηνών Α.Ε., σελ. 310)

    έχεις δίκιο για τον όρο Βυζάντιο.
    τον χρησιμοποιώ καταχρηστικά επειδή έτσι είθισται.
    ο ορθός είναι «Ρωμανία» ,ο οποίος είναι επίσης ελληνκός καθώς προέρχεται από την Νέα Ρώμη και όπως γνωρίζεις ρώμη=δύναμη,ρωμαλεότητα.

    θα σού επισημάνω μια ορθογραφική χοντράδα η οποία είναι αδυνατον να έγινε από αβλεψία.
    το «συνχαίεις» δε βλεπεται.
    προσπαθείστε εσείς οι θαυμαστές της αρχαίας Ελλάδας να μάθετε λιγη ορθογραφία…

  109. Πολυδεύκης said

    Αγαπητέ Θου Βου
    χαίρομαι που μιλάς για «κοσμήματα της αρχαιότητος» .Αυτό σημαίνει ότι και εσύ είσαι θαυμαστής της Ελληνικής αρχαιότητος. Να γνωρίζεις πάντως ότι ο όρος Βυζάντιο χρησιμοποιέιται σκοπίμως για να συνδέσει την μαύρη αυτή περίοδο με την Ελλάδα. Πολλοί θαυμάζουν ακόμα τον Ιουστινιανό, τον θεοδόσιο και τον Κων/νο βεβαίως που έβαλαν τέλος στο Ελληνικό ορθολογισμό , έκλεισαν τις φιλοσοφικές σχολές , κατήργησαν τις Ολυμπιάδες κ.λ.π. και καθιέρωσαν την θεοκρατία αφού κατέστρεψαν μνημεία πολιτισμού (το άγαλμα του Διός της Ολυμπίας, τον ναό της Αρτέμιδος του οποίου μετέφεραν το περιστήλιο στον γυναικωνίτη της Αγ, Σοφίας), κάτι αδιανόητο σήμερα και για τους Χριστιανούς, επέβαλαν δια της βίας τον Χρστιανισμό. Ο Ιουστινιανός ανεφώνησε το «νενίκηκα σε Σολομώντα», ικανοποιόντας την μωροφιλοδοξία του να χτήσει ναό μεγαλύτερο από κάποιον άλλο (Υπάρχει άραγε ναός του Σολομώντα;)
    Ευχαριστώ για τις ορθογραφικές υποδείξεις σου. Σ’ αυτό το πεδίο σίγουρα θα βρίσκεις θέματα να διορθώνεις. Δεν είμαι βέβαιος όμως ότι στην λογική σκέψη ότι θα έχω πολλά κενά. Δεν είναι ορθό να κατατάσεις τους ανθρώπου σε «είδη» π.χ. «θαυμαστές της αρχαίας Ελλάδας»
    νάσαι καλά

  110. @Πολυδεύκη

    είναι πολύ λυπηρό οι συγχρονοι Ελληνες να αγνοούν την προσφορά της Ανατ.Ρωμαϊκης Αυτοκρατορίας στον πολιτισμό.

    θα σού πω μόνο ένα το οποίο ωστόσο είναι ενδεικτικό και έχει τεράστια σημασία για όλη την ανθρωπότητα.

    αντί για Καιάδες ,στη Ρωμανία δημιουργήθηκαν τα πρώτα νοσοκομεία που γνώρισε η ανθρωπότητα και μάλιστα με εθελοντές χριστιανούς γιατρούς,νοσηλευτές και άλλο προσωπικό.

    μη πω για τον νομικό πολιτισμό,(ρωτα κάποιον νομικό για την προσφορά του Ιουστινιανού) και τις τεχνες.

    άνοιξε τα μάτια δίχως φανατισμούς ,εμμονές και προκαταλήψεις και θα δείς πόσο αδικούν την αλήθεια οι απαξιωτικές για την Ρωμανία κρίσεις,οι οποίες εχουν πηγη τους Σταυροφόρους και τους διαδόχους τους,παλιούς και σύγχρονους.

  111. […] Βου στο Προειδοποιητικό…Πολυδεύκης στο Προειδοποιητικό…The Mortgage Of God … στο Στις 6 του μήνα: ν…espectador στο […]

  112. Πολυδεύκης said

    Αγαπητέ Θου Βου
    Λυπάμαι που με λες φανατικό. Οι φανατικοί καταφεύγουν σε χαρακτηρισμούς, απουσία, επιχειρημάτων. Ασφαλώς μια χιλιόχρονη αυτοκρατορία (1100 χρόνια έζησε) και νόμους θα είχε και διοικητικό σύστημα και κάτι θα άφηνε σαν τέχνη και πολιτισμό. Για πολλά όμως χρόνια είναι η επίδραση του ισχυρού Ελληνικού πολιτισμού στο περιβάλον του οποίου ανεπτύχθη, που έδωσε το στίγμα, παρά τους διωγμούς. Η Ελλάδα δεν θαυμάζεται για την στρατοκρατική Σπάρτη αλλά για την Δημοκρατική Αθήνα (και μη μου πείς πόση Δημοκρατία γιατί ο χώρος δεν επιτρέπει συζήτηση επ΄ αυτού). Οι νόμοι δεν εφευρέθηκαν στην Κων/λη , η Ελλάδα νομοθετούσε πολυ πιο πριν. Ο θεμελιωτής της ιατρικής Ιπποκράτης εισήγαγε την έννοια του Νοσοκομείου. Άλλωστε τα Ασκληπειϊα είσαν Νοσοκομεία και τόποι λατρείας βεβαίως . Αν νομίζεις ότι η ανθρωπότητα οφείλει τα Νοσοκομεία (τα πρώτα λες) στην Αυτοκρατορία , τότε κάνεις ένα μικρό λάθος φίλε μου. Τώρα αν θεωρείς την λεγομένη «Βυζαντινή» τέχνη συνέχεια της Ελληνικής τέχνης (Αφροδίτη της Μήλου, Ερμής του Πραξιτέλους, Νίκη της Σαμοθράκης και.. σταματώ εδώ) τότε κάνεις ακόμα ένα μικρό λάθος. ‘Οταν λέω ότι κακώς υποστηρίζεται ότι η Αυτοκρατορία δεν είναι Ελληνική υπόθεση παρά μόνον στην παρακμή της, εκθέτω απλώς την πραγματικότητα.
    Η Ελένη Γλύκατζη Αρβερέλ λέει ότι η ίδρυση της αυτοκρατορίας σημαίνει το τέλος του ορθολογισμού (Ελληνισμού) καιτην επιβολή Θεοκρατίας. Η δε κατάρευσή της , την Αναγέννηση (του ορθολογισμού). Αλλά εσείς οι θαυμασταί την Νέας Ρώμης…. όχι δεν είναι του χαρακτήρα μου. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη.
    Παρακαλώ… τα ορθογραφικά μου λάθη….
    και πάλι νασαι καλά.

  113. Πολυδεύκης said

    Αγαπητέ Διαγόρα
    Ο χρυσούν αιώνας δεν έμεινε γνωστός από τις εκτελέσεις αντιφρονούντων. Μάλλον η Νέα Ρώμη Κωνσταντινούπολη έχει τέτοια φήμη.
    νάσαι καλά

  114. Πολυδεύκη και Θου Βου, αυτή την παρένθεση που ανοίξατε εδώ, παρακαλώ ας τη συνεχίσουμε σε αυτό το νέο άρθρο: Περί βυζαντινών γραφέων που μόχθησαν

  115. Κλείνω το σχολιασμό σε αυτό το άρθρο γιατί μαζεύει πολύ σπαμ. Αν θέλετε να σχολιάσετε, πηγαίνετε σε αυτό το άρθρο: 2η έκδοση της Αγίας Γραφής με προειδοποιητικό αυτοκόλλητο

Sorry, the comment form is closed at this time.